Ročni paletni viličarji

Priročni pomočniki
Ročni paletni viličarji M25, M25 Scale+ in M10 X podjetja Linde Material Handling

Ročni paletni viličarji so vsestranski pomočniki, ki ne smejo manjkati v nobenem skladišču. Naj gre za ozke hodnike, ozke nakladalne površine tovornjakov ali strme rampe: ti okretni viličarji, ki so preprosti za upravljanje, so prava izbira vedno, kadar je potrebno hitro in učinkovito pretovarjanje velike količine blaga in težkih tovorov na kratke razdalje. S kompaktnimi merami in natančnim krmilnim sistemom je te ročne paletne viličarje podjetja Linde Material Handling mogoče upravljati tudi, kadar ni veliko prostora.

Ročne paletne viličarje večinoma upravljamo s premičnim krmilom. Ergonomski ročaj premičnega krmila omogoča upravljanje z eno roko in olajša manevriranje tudi pri težkih tovorih. Premično krmilo ima velik kot zasuka, ki upravljavcu omogoča natančno upravljanje ročnega paletnega viličarja na zahtevnejših lokacijah. Zaradi majhnega kotalnega upora krmilnih in tovornih koles je pri vlečenju in potiskanju ročnega paletnega viličarja Linde potrebno malo moči. Zaradi robustne konstrukcije in pred prahom zaščitene hidravlike pa so idealni za dolgotrajne in zahtevne naloge.

Ročni paletni viličarji Linde

M25

Ročni viličar M25 je še posebej robustno zasnovan, zato lahko transportira 25 odstotkov večji tovor kot primerljivi modeli te velikosti.

Več informacij

M25 Scale+

Ročni viličar M25 Scale+ ima visoko nosilnost in sistem tehtanja, ki natančno dokumentira težo tovora.

Več informacij

M10 X/XE

Nizkodvižni viličarji M10 X in M10 XE podjetja Linde Material Handling s škarjastim dvigalom dvigajo vilice na idealno delovno višino. To omogoča prilagodljivo uporabo za transport, komisioniranje ali kot delovni oder.

Več informacij

Pomočnik za vsako skladišče

Trpežni, prilagodljivi in preprosti za upravljanje: s pravim ročnim paletnim viličarjem je pretovarjanje vseh vrst tovorov hitro in preprosto. Robustna jeklena šasija ročnih paletnih viličarjev Linde poskrbi, da lahko upravljavci v celoti izkoristijo največjo nosilnost in s tem ohranijo največjo zmogljivost pretovarjanja. Intuitivno upravljanje in ergonomski dizajn ročnih paletnih viličarjev razbremenita upravljavca med manevriranjem in dviganjem zelo težkih bremen. Konice vilic vseh ročnih paletnih viličarjev Linde so opremljene z valji, ki olajšajo vstavljanje vilic v paleto. Lažje tovore do 200 kg je mogoče zelo učinkovito dvigovati s funkcijo hitrega dviga.

Menjava baterije pri vlačilcu Linde s pomočjo ročnega paletnega viličarja M25 Linde

Pravi ročni paletni viličar za vse potrebe

Raznolikost ročnih paletnih viličarjev Linde pomeni, da je primeren viličar na voljo za vsako delovno okolje. Prilagoditve zajemajo različne dolžine vilic in posebne poliuretanske pnevmatike, ki omogočajo izjemno tiho pretovarjanje. Na voljo so tudi posebni modeli, kot sta škarjasti paletni viličar ali ročni paletni viličar s tehtnico, zato boste – ne glede na vaše potrebe – zagotovo našli pravi ročni paletni viličar.

Novi standard med ročnimi paletnimi viličarji

Ročni paletni viličar M25 Linde je prava izbira za hiter in učinkovit transport blaga na kratke razdalje. Njegova največja nosilnost je 2500 kg, zaradi robustne jeklene šasije pa lahko pretovarja približno 25 % težje tovore kot primerljivi modeli. Zaradi hidravlike, ki je zaščitena pred prahom, je tudi v najzahtevnejših skladiščnih pogojih vsak dan neutrudljiv in vsestranski pomočnik.

Premično krmilo ročnega paletnega viličarja je mogoče zasukati do 105 stopinj, kar omogoča optimalno manevriranje v ozkih prostorih. Širok ročaj premičnega krmila obda dlani upravljavca in jih med manevriranjem ščiti pred trki, obenem pa nizka šasija pomaga preprečevati poškodbe stopal. Standardna različica iz nerjavečega jekla z odprtimi roglji vilic je idealna za uporabo v vlažnih delovnih okoljih, razširjena različica iz nerjavečega jekla z zaprtimi roglji vilic pa je idealna za delovna okolja z visokimi higienskimi standardi.

Več informacij o M25
Ročni paletni viličar M25 podjetja Linde Material Handling je prava pomoč v vsakem skladišču.

Ročni paletni viličar s tehtnico: razred zase

Ročni paletni viličar M25 Scale+ podjetja Linde Material Handling z vgrajeno tehtnico

Z viličarjem M25 Scale+ Linde lahko tehtanje in transport združite v en delovni korak. Ročni paletni viličar ima vgrajeno tehtnico, ki omogoča tehtanje z natančnostjo do 0,5 kg in meritev po potrebi digitalno zabeleži. Zato dolge poti do zunanjih natančnih tehtnic niso več potrebne, to pa močno poveča zmogljivost pretovarjanja.

Ta serija modelov ročnih paletnih viličarjev se ponaša tudi z izjemno nosilnostjo do največ 2500 kg, kar jim omogoča robustna in torzijsko odporna konstrukcija. Gumirana krmilna kolesa zmanjšajo sunke in s tem zagotavljajo udobno vožnjo. Majhni valji na konicah vilic pomenijo, da upravljavec pri nameščanju palete na vilice skorajda ne potrebuje moči.

Več informacij o M25 Scale+

Škarjasti paletni viličarji: v nove višine

Linde z modeloma M10 X in M10 XE ponuja posebni različici ročnih paletnih viličarjev: t. i. škarjaste paletne viličarje. Funkcija škarjastega dviga upravljavcu omogoča, da roglje vilic dvigne na udobno višino – do 800 mm –, s čimer zmanjša obremenitev hrbta. Na voljo sta dva modela: pri modelu M10 X upravljavec ročno upravlja škarjasti dvig s premičnim krmilom, model M10 XE pa je opremljen z električnim dvižnim pogonom, kar omogoča dvig blaga na želeno višino s pritiskom gumba.

Oba škarjasta paletna viličarja imata ojačano premično krmilo in torzijsko togo šasijo, ki je zasnovana za največjo nosilnost do 1000 kg. Majhna sornika na levi in desni strani krmilnih koles zagotavljata dodatno stabilnost na dvižni višini nad 400 mm. Prednosti škarjastih paletnih viličarjev se pokažejo predvsem, če jih uporabljate kot premične delovne ploščadi ali pri komisioniranju v izjemno ozkih prostorih.

Več informacij o M10 X in M10 XE
Ročni paletni viličar M10 X in M10 XE podjetja Linde Material Handling s funkcijo škarjastega dviga