Preprosto pretovarjanje v ozkih prostorih

V maloprodaji ali v proizvodnji: povsod, kjer so se doslej uporabljali ročni viličarji, električni nizkodvižni viličar MT15 C ponuja večjo zmogljivost z manjšo uporabo sile. V načinu zunanjega krmiljenja lahko nizkodvižni hodni viličar brez napora prevaža tovore do 1,5 tone. Zaradi kompaktne zasnove je viličar preprosto manevrirati tudi v ozkih hodnikih in skozi ozke zavoje. Pri natovarjanju in prevozu palet na kratke razdalje je nizkodvižni viličar stroškovno učinkovita in zmogljiva alternativa ročnemu viličarju. Vozilo razbremeni zaposlene z vidika fizično zahtevnih transportnih nalog ter prispeva k večji produktivnosti v skladišču in hitrejši dostavi v mestu.

Lastnosti

Varnost

Dolgo premično krmilo z nizkim pritrdiščem poskrbi, da voznik ohranja varno razdaljo od viličarja v načinu zunanjega krmiljenja. Dolgo in nizko podvozje onemogoča, da bi njegove noge zašle pod viličar in tako preprečuje nesreče. Če voznik umakne roke s krilnega stikala, elektromagnetna zavora samodejno ustavi viličar. Poleg tega je na glavi premičnega krmila osrednje stikalo za zaustavitev v sili viličarja MT15 C. Parkirna zavora varno drži viličar na mestu tudi na strmih nakladalnih rampah ali klančinah.

 • Varnostna razdalja zaradi dolgega premičnega krmila
 • Samodejna elektromagnetna zavora
 • Učinkovita parkirna zavora na klančinah

Ergonomija

Samo 1550 milimetrov dolga šasija in majhen obračalni krog, ki znaša le 1390 milimetrov, zagotavljata odlično manevriranje, tudi ko je prostora zelo malo. Upravljavec lahko vklopi funkcijo počasne vožnje, tako da premično krmilo pomakne v navpični položaj, to pa mu omogoča zelo natančno manevriranje. Na ta način je nizkodvižni viličar mogoče brez težav upravljati tudi v ozkih prostorih, npr. na tovornjaku. Vsi upravljalni elementi se nahajajo na ergonomsko oblikovani glavi premičnega krmila in so zlahka dosegljivi. Dvojna krilna ročica tako levičarjem kot desničarjem omogoča udobno upravljanje viličarja z obema rokama. Krmiljenje Curtis omogoča izjemno natančno pretovarjanje. Zato lahko servisni tehniki hitrost in pospeševanje natančno prilagodijo zahtevam strank.

 • Kompaktna zasnova olajša manevriranje
 • Funkcija počasne vožnje omogoča natančno krmiljenje
 • Ergonomsko oblikovana glava premičnega krmila z vsemi upravljalnimi elementi
 • Individualne prilagoditve s krmiljenjem Curtis

Upravljanje

Električni pogon in kompaktna zasnova pomenita, da pretovarjanje z nizkodvižnim viličarjem MT15 C poteka brez napora. Električni pogon zelo pomaga zaposlenim pri delu in premaguje naklone do 6 odstotkov s tovorom ter do 16 odstotkov brez tovora. Zaradi robustne šasije in ojačanih vilic lahko viličar brez težav prevaža do 1,5 tone blaga. Viličar za kratke razdalje lahko s tovorom doseže največjo hitrost 4,5 km/h in opazno pospeši pretovarjanje. Vilice je mogoče dvigniti na višino 115 milimetrov, kar olajša premik tovora, npr. na dvižno ploščad tovornjaka. Ročno brezstopenjsko spuščanje vilic upravljavcu omogoča hitro in natančno odlaganje palet.

 • Električni pogon, ki s tovorom premaguje naklone do 6 odstotkov
 • Največja hitrost 4,5 km/h pospeši transport
 • Ojačane vilice z nosilnostjo do 1,5 tone
 • Brezstopenjsko spuščanje vilic za natančno pretovarjanje

Servis

Kovinski pokrovi pomenijo, da je viličar robusten in zanesljiv. Litij-ionska baterija omogoča približno 1,7 ure neprekinjenega delovanja brez polnjenja, to pa traja približno 2,5 ure in baterija je zopet povsem napolnjena. Kratki polnilni cikli ne vplivajo na njeno življenjsko dobo. Lučka prikazuje stanje napolnjenosti, preostalo kapaciteto in napake. Če je baterija samo še 10-odstotno napolnjena, zvočni in vizualni opozorilni signal sporočita, da jo je treba napolniti. Zamenjava zgolj 3,7 kg težke baterije je preprosta s sistemom »plug and play«. Če baterijsko napajanje ni na voljo, lahko upravljavec viličar preprosto preklopi na ročno upravljanje. Robustni enosmerni motor omogoča veliko obratovalnih ur, preden je potrebno vzdrževanje, to pa zmanjša servisne stroške.

 • Litij-ionska baterija, ki ne potrebuje vzdrževanja in je brez emisij
 • Litij-ionska baterija omogoča 1,7 ure neprekinjenega delovanja
 • Kratki 2,5-urni polnilni cikli

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
MT15C 1,5 (t) 115 (mm) 4 / 4,5 km/h 1390 (mm) 24 / 20 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Podporna kolesa podjetja Linde Material Handling

Podporna kolesa

Podporna kolesa skrbijo za optimalno razmerje med stabilnostjo in oprijemom za nenehen stik s tlemi.

Enojna ali tandemska tovorna kolesa

Na voljo so enojna ali tandemska tovorna kolesa iz poliuretana. Material zagotavlja tih tek, je odporen proti obrabi in ima dobre kotalne lastnosti. Na svetlih tleh ne pušča sledi.

Različne vilice

Za nizkodvižni viličar so na voljo vilice različnih dolžin in širin. Viličar je tako mogoče natančno prilagoditi želeni uporabi.

Zahtevaj ponudbo