Regalni viličarji R14–R17 X

Kompaktnost in izjemno udobje

Inovativna zasnova za krajšo dvižno pot in dvakrat več razpoložljivega prostora

Regalni viličarji R14–R17 X se ponašajo z izjemno zasnovo, ki močno poveča zmogljivost, udobje med vožnjo in varnost. Primerni so za zelo učinkovito pretovarjanje tovorov do 1,7 t in delovno višino nad 11,5 m v ozkih hodnikih. Ker je baterija nameščena pod kabino, ima voznik dvakrat več prostora, vidljivost skozi dvižni teleskop pa se je zaradi nove zasnove teleskopa podvojila v primerjavi z običajnimi viličarji. Dvižni teleskop je trajno nameščen na šasijo, zato premikanje pomika izvaja poseben nosilec vilic. Ta konstrukcija skrbi za zelo stabilno pretovarjanje. Zaradi položaja baterije je tudi težišče zelo nizko, kar omogoča visoko preostalo nosilno zmogljivost. Posebna konstrukcija z izjemno kratkim dvižno potjo omogoča manjšo širino hodnika v regalnem skladišču.

Lastnosti

Varnost

Izjemno široki dvižni teleskopi viličarjev R14–R17 X, ozki profili dvižnih teleskopov in sedež, nameščen blizu dvižnega teleskopa, nudijo odlično vidljivost. Izbirna panoramska streha iz kaljenega stekla omogoča tudi prost pregled nad tovorom. Samodejna parkirna zavora izboljša varnost npr. ob zaustavitvi na rampah ali klančinah. Asistenčni sistem Linde Curve Assist pomaga voznikom tako, da sorazmerno zmanjša hitrost pri vožnji skozi zavoje. Štirje neodvisni zavorni sistemi hitro in varno zaustavijo viličar v vsaki situaciji. Številna dodatna oprema izboljša obratovalno varnost, npr. sistem kamer, nameščen na dvižnem teleskopu, vozniku omogoča stalen pregled nad tovorom.

 • Široki dvižni teleskopi za dobro vidljivost
 • Samodejna parkirna zavora
 • Linde Curve Assist
 • Štirje neodvisni zavorni sistemi

Ergonomija

Izboljšana vidljivost zaradi širokih dvižnih teleskopov in intuitivno krmiljenje teleskopov Linde Load Control omogočata, da je natančno pretovarjanje preprosto in udobno. Nova konstrukcija viličarja z nizko nameščeno baterijo podvoji prostor, ki je na voljo na voznikovem delovnem mestu. Vsi upravljalni elementi za vožnjo in funkcije dvižnega teleskopa so ergonomsko vgrajeni v naslone za roke voznikovega sedeža in individualno nastavljivi. Sedež je mogoče opcijsko zasukati za 10°, upor pri zavijanju pa individualno prilagoditi. Sodelovanje posameznih elementov in zelo veliko prostora omogočata zelo učinkovito in neutrujajoče delo.

 • Optimalna vidljivost
 • Dvakrat več prostora
 • Ergonomska celotna zasnova
 • Individualno nastavljiva sedež in konzola
 • Nastavljiv upor pri zavijanju

Upravljanje

Edinstvena konstrukcija serije R14–R17 X omogoča kompaktno šasijo s kratko medosno razdaljo. Zato so viličarji zelo okretni in potrebujejo manj prostora za pretovarjanje kot običajni regalni viličarji. Kratka dvižna pot, edinstven pogled skozi dvižni teleskop in serijsko pomikalo za vilice zagotavljajo tudi veliko zmogljivost pretovarjanja. Zaradi baterije, ki je nameščena globoko pod voznikovim delovnim mestom, in dvižnega teleskopa, ki je trajno nameščen na šasijo, se viličarji ponašajo z visoko preostalo nosilno zmogljivostjo in odlično stabilnostjo. Dvopedalno krmiljenje in sistem Linde Load Control omogočata hitrejše in varnejše manevriranje viličarjev.

 • Kompaktna konstrukcija
 • Kratka dvižna pot
 • Boljša stabilnost
 • Visoka preostala nosilna zmogljivost
 • Edinstven pogled skozi dvižni teleskop
 • Pomikalo je serijska oprema

Servis

Zaradi preprostega dostopa do najpomembnejših servisnih komponent je vzdrževanje teh viličarjev Linde zelo hitro in nezahtevno. Servisni tehnik prejme vse informacije o stanju elektronike in mehanike viličarja prek sistema vodila CAN. Baterijo je mogoče zamenjati brez napora z nizkodvižnim viličarjem ali izbirnim menjalnim stebričkom. Zaradi elektromotorjev, ki ne potrebujejo vzdrževanja, in servisnih intervalov vsakih 1000 obratovalnih ur, so viličarji zelo zanesljivi in ekonomični.

 • Lahko dostopne komponente
 • Elektromotorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Preprosta zamenjava baterije
 • Vzdrževanje vsakih 1000 obratovalnih ur
 • Zelo ekonomični in razpoložljivi

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Battery voltage/rated capacity (5h)
R14X 1,4 (t) 5655 (mm) 14 / 14 km/h 2756 (mm) 48 / 480 (V)/(Ah) o. kWh
R14X HL 1,4 (t) 12755 (mm) 14 / 14 km/h 3127 (mm) 48 / 920/1000 (V)/(Ah) o. kWh
R14X High 1,4 (t) 6955 (mm) 14 / 14 km/h 2756 (mm) 48 / 690/750 (V)/(Ah) o. kWh
R16X 1,6 (t) 7555 (mm) 14 / 14 km/h 2761 (mm) 48 / 690/750 (V)/(Ah) o. kWh
R17X 1,7 (t) 7855 (mm) 14 / 14 km/h 2977 (mm) 48 / 640 (V)/(Ah) o. kWh
R17X HD 1,7 (t) 10655 (mm) 14 / 14 km/h 2977 (mm) 48 / 920/1000 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Samodejna sredinska poravnava

Pomikalo samodejno premakne vilice v srednji položaj s pritiskom gumba.

Osvetlitev

Vrtljiva utripajoča luč, utripajoča opozorilna luč in dodatni delovni žarometi izboljšajo varnost voznika in okolice viličarja.

Upravljanje voznega parka

S pomočjo rešitve za upravljanje voznega parka Linde connect: je mogoče zabeležiti, obdelati in analizirati podatke o viličarju in uporabniku. Na ta način je omogočena učinkovita, varna in pregledna uporaba vozil za talni transport.

Enopedalno krmiljenje

Nekateri vozniki imajo raje enopedalno krmiljenje. Dvopedalno krmiljenje je zato mogoče zamenjati, da se izpolni individualne zahteve posameznega voznika.

Držalo za mobilni telefon

Držalo za mobilni telefon podpira potek dela in izboljša varnost. Zaposleni ima zaslon vedno pred očmi in na dosegu roke.

Leseni ročaji krmilnih palic

Leseni ročaji krmilnih palic Linde dajejo delovnemu mestu poseben pečat. Trdi les brez trsk zagotavlja prijeten otip, je bolj odporen proti umazaniji in primeren za voznike z alergijo na umetne mase.

Predhodna izbira dvižne višine

Predhodna izbira dvižne višine pospeši delovni postopek, izboljša varnost pri delu in razbremeni voznika.

Različica za delo v hladilnicah

Različica za delo v hladilnicah uporablja olja, maziva in opremo za kabine, ki je primerna za temperature do –30 °C. Tako so viličarji v vsakem trenutku pripravljeni za uporabo.

BlueSpot™

BlueSpot™ z modro svetlobno točko opozarja, da se približuje viličar.

Sistem kamer, nameščen na dvižni teleskop, pri regalnih viličarjih Linde vozniku pomaga varno pozicionirati tovor v regalu.

Kamera na dvižnem teleskopu

Sistem kamer pomaga vozniku izboljšati varnost pri pretovarjanju. Kamera prikazuje obe vilici, spodnjo stran tovora in prostor v regalu, kamor bo odloženo blago.

Panoramska streha iz kaljenega stekla

Panoramska streha iz kaljenega stekla omogoča neoviran pogled in zanesljivo ščiti voznika pred padajočimi tovori.

Ogrevanje sedeža

Ogrevanje sedeža izboljša vozno udobje in pri uporabi v hladni okolici poskrbi za primerno delovno temperaturo.

Podaljšanje sedežnega naslonjala

Podaljšanje sedežnega naslonjala omogoča visokim voznikom, da si prilagodijo sedež.

360°-krmiljenje

360°-krmiljenje je na voljo v kombinaciji z enopedalnim krmiljenjem, omogoča pa optimalno manevriranje viličarjev tudi v zelo ozkih prostorih.

Zahtevaj ponudbo