Regalni viličarji za skladišče in dvorišče

Regalni viličarji R14–R20 G so idealni za kombinirano uporabo v skladiščih in na dvoriščih, torej za transport na dolge razdalje s spremenljivo okolico npr. pri natovarjanju in raztovarjanju tovornjakov. Zelo velike elastične pnevmatike, blažena pogonska enota, povečan razmik do tal in voznikovo delovno mesto, na katerega se ne prenašajo vibracije, zagotavljajo udobno in varno vožnjo. To vsestranskim viličarjem R14–R20 G omogoča vožnjo z malo sunki po neravnih tleh na prostem in učinkovito pretovarjanje v ozkih hodnikih v skladišču. Vozniki lahko udobje prilagodijo svojim željam, odlikujejo pa jih zmogljivi motorji in številne varnostne funkcije.

Lastnosti

Varnost

Pri regalnih viličarjih R14–R20 G je na voljo tudi izbirna panoramska streha iz kaljenega stekla, ki ščiti voznika in v vsakem trenutku omogoča optimalen pregled nad dvignjenim tovorom. Sistem Linde Curve Assist še dodatno poveča varnost med vožnjo s prilagajanjem hitrosti. Štirje zavorni sistemi – regenerativna zavora in zavora s povratnim tokom, samodejno krmiljena parkirna zavora in hidravlični zavorni sistem za vsa kolesa s samonastavljivimi zavorami nosilnega kolesa – poskrbijo, da se viličar hitro ustavi v nevarnih situacijah. Prikaz dvižne višine in zajemanje teže tovora pomagata vozniku pri pretovarjanju. Samodejna parkirna zavora, ki se aktivira, če voznik izstopi, omogoča varno zaustavitev na rampah in klančinah. Zaščitni obroč na višini ramen izboljša varnost voznika v npr. ozkih hodnikih.

 • Linde Curve Assist
 • Zavorni sistem za vsa kolesa
 • Štirje neodvisni zavorni sistemi
 • Samodejna parkirna zavora

Ergonomija

Regalni viličarji Linde R14–R20 G imajo kabino, na katero se ne prenašajo vibracije, ker je ločena od šasije, individualno nastavljivo upravljalno konzolo in oblazinjene naslone za roko z vgrajenim sistemom Linde Load Control. Pri razvoju so bile odločilnega pomena ergonomske potrebe voznika. Nizek dostop v kabino in individualne možnosti prilagajanja voznikovega sedeža omogočajo, da je delo z viličarjem zelo udobno. Zračno oblazinjenje sedeža se prilagodi vsaki voznikovi teži. Vsi krmilni elementi so zasnovani za intuitivno uporabo in učinkovito, neutrujajoče delo.

 • Šasija, na katero se ne prenašajo vibracije
 • Individualno nastavljiva sedež in konzola
 • Oblazinjeni nasloni za roke z vgrajenimi krmilnimi elementi
 • Nizek dostop
 • Zračno vzmeten voznikov sedež s samodejno sredinsko poravnavo

Upravljanje

Regalni viličarji R14–R20 G so zasnovani za kombinirano uporabo v skladiščih in na dvoriščih. Zelo velike elastične pnevmatike, povečan razmik do tal, blažena pogonska enota in kabina, na katero se ne prenašajo vibracije, vozniku omogočajo zelo varno in udobno pretovarjanje. Intuitivno krmiljenje s sistemom Linde Load Control s krmilno palico, vgrajeno v naslon za roke, ter individualno nastavljiv upor pri zavijanju podpirata voznika pri vsakodnevnem delu. Na ta način lahko upravljavci prilagodijo viličar svojim navadam in razmeram na mestu, kjer poteka delo, ter so pri delu še posebej natančni. Kratka medosna razdalja, kompaktne mere šasije in 180°-krmiljenje zagotavljajo odlično okretnost. Z veliko izbiro višin dvižnih teleskopov 4,9–7,7 m je viličarje mogoče prilagoditi vsakim zmogljivostnim zahtevam. Zmogljivi pogonski in dvižni motorji zagotavljajo največjo zmogljivost pretovarjanja.

 • Tovorna kolesa z razteznimi pnevmatikami za zunanjo in notranjo uporabo
 • Intuitivno krmiljenje s sistemom Linde Load Control
 • Odlična okretnost
 • Velika izbira višin dvižnih teleskopov
 • Velika zmogljivost pretovarjanja

Servis

Vzdrževanje viličarjev R14–R20 G je zaradi lahko dostopnih servisnih komponent še posebej preprosto. Za dostop do najpomembnejših elektronskih in mehanskih komponent mora serviser samo dvigniti voznikov sedež s pomočjo plinskega vzmetenja in ga zasukati v stran. Motorji ne potrebujejo vzdrževanja. Vzdrževalna diagnostika poteka prek vodila CAN. Tehnik dobi vpogled v vse podatke o viličarju s prenosnim računalnikom, poleg tega pa lahko individualno nastavi parametre, kot je npr. dvižna hitrost. Servisni intervali na 1000 obratovalnih ur omogočajo zanesljivo in ekonomično uporabo viličarja.

 • Lahko dostopne komponente
 • Elektromotorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Prvo vzdrževanje po 1000 obratovalnih urah

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Battery voltage/rated capacity (5h)
R14G 1,4 (t) 4910 (mm) 14 / 14 km/h 2821 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh
R16G 1,6 (t) 5710 (mm) 14 / 14 km/h 2821 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh
R20G 2,0 (t) 6960 (mm) 14 / 14 km/h 2836 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Delovni žarometi

Delovni žarometi LED izboljšajo pregled nad tovorom v temnih delovnih območjih. S tem je obratovanje viličarja bolj varno in učinkovito.

Podporniki iz poliuretana

Podporni drsniki iz poliuretana za zaščito tlakov preprečujejo praske na skladiščnih tleh.

Upravljanje voznega parka

S pomočjo rešitve za upravljanje voznega parka Linde connect: je mogoče zabeležiti, obdelati in analizirati podatke o viličarju in uporabniku. Na ta način je omogočena učinkovita, varna in pregledna uporaba vozil za talni transport.

Enopedalno krmiljenje

Nekateri vozniki imajo raje enopedalno krmiljenje. Dvopedalno krmiljenje je zato mogoče zamenjati, da se izpolni individualne zahteve posameznega voznika.

Držalo za mobilni telefon

Držalo za mobilni telefon podpira potek dela in izboljša varnost. Zaposleni ima zaslon vedno pred očmi in na dosegu roke.

Leseni ročaji krmilnih palic

Leseni ročaji krmilnih palic Linde dajejo delovnemu mestu poseben pečat. Trdi les brez trsk zagotavlja prijeten otip, je bolj odporen proti umazaniji in primeren za voznike z alergijo na umetne mase.

Osvetlitev kabine

Dvostopenjska LED-osvetlitev kabine voznikom viličarjev omogoča najboljši pregled nad potrebnimi delovnimi materiali.

Prikaz teže tovora

Prikaz teže tovora pomaga voznikom pri varnem in učinkovitem ravnanju s tovori.

Pregled nad okolico

Posebna konstrukcija dvižnega teleskopa in voznikova streha, ki omogoča optimalno vidljivost, zagotavljata najboljši možni pregled nad okolico. To poveča varnost in pospeši pretovarjanje.

Vrata za zaščito pred vetrom

Dodatna vrata za zaščito pred vetrom zmanjšajo pihanje med vožnjo pri prehodu iz skladišča na dvorišče in prepih v neogrevanih skladiščih, kar izboljša voznikovo udobje.

12 V vtičnica

12 V vtičnica omogoča polnjenje pametnih telefonov ali drugih elektronskih naprav v viličarju.

Zahtevaj ponudbo