Najboljša produktivnost v ozkem prostoru

Nizkodvižni viličarji T20–T25 SR so primerni za raznoliko uporabo na srednjih razdaljah in v ozkih prostorih, npr. za transport in skladiščenje palet ter natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov. To omogoča zelo kompaktna šasija, ki je s 790 mm ožja od evropalete. Poleg tega dosežejo viličarji največjo hitrostjo 12 km/h, kar zagotavlja izjemno hitro in produktivno upravljanje. Zaradi sistema za stabilizacijo pri izravnavi neravnin to velja tudi v zahtevnih pogojih, npr. na površinah s številnimi neravninami ali klančinami. Stojišče pravokotno na smer vožnje vozniku omogoča zelo dober pregled nad okolico v vse smeri.

Lastnosti

Varnost

Voznikova ploščad, ki je povsem ločena od šasije, zmanjša vibracije in s tem preprečuje, da bi se voznik prehitro utrudil. To voznikom omogoča, da ostanejo osredotočeni in učinkoviti skozi celotno izmeno. Zaradi robustne konstrukcije ter preverjenih in varnostno preskušenih komponent je viličar zanesljiva pomoč pri delu. Poleg tega posebej oblikovane vilice in vodilni drsnik omogočajo gladek prevzem palet tudi pri ozkih paletah. To podaljša življenjsko dobo komponent in hkrati zagotavlja učinkovito, varno in preprosto pretovarjanje.

 • Plavajoče stojišče za voznika
 • Oblazinjeno naslonjalo sedeža
 • Robustna konstrukcija
 • Optimizirani roglji vilic za preprost prevzem palete

Ergonomija

Stojišče, ki je pravokotno na smer vožnje, skupaj z oblazinjenim naslonjalom sedeža skrbi za udoben in neutrujajoč delovni položaj. Inovativni sistem »Tip Control« omogoča intuitivno in enoročno krmiljenje. Krmilni ročaj je mogoče namestiti levo ali desno. Nizka stopnica olajša vstop v viličar.

 • Stojišče pravokotno na smer vožnje
 • Oblazinjeno naslonjalo sedeža
 • Intuitivno krmiljenje
 • Izbirni položaj namestitve krmilnega ročaja levo ali desno
 • Nizka stopnica

Upravljanje

Ena od prednosti nizkodvižnih viličarjev T20–T25 SR je visoka produktivnost. Zaradi izjemno kompaktne šasije so viličarji še posebej okretni, intuitivno enoročno upravljanje pa omogoča natančne manevre tudi v zelo ozkih prostorih. Zmogljivi 3 kW trifazni motor, ki ne potrebuje vzdrževanja, omogoča nosilnost 2000–2500 kg in pospešek do 12 km/h. Zaradi teh lastnosti so nizkodvižni viličarji T20–T25 SR idealni za intenzivno natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov ter hiter transport palet. Prostorna polica ponuja prostor za delovne rokavice ali druge delovne pripomočke. Tudi zamenjava baterije je zaradi odstranitve s strani s pomočjo vgrajenih valjev zelo preprosta.

 • Intuitivno enoročno krmiljenje
 • Odlična okretnost
 • Zmogljiv motor
 • Velika odlagalna polica
 • Preprosta zamenjava baterije

Servis

Ker tehniki brez težav pridejo do komponent viličarja, je vzdrževanje zelo preprosto in hitro. Tehnologije, ki ne potrebujejo vzdrževanja, povečajo razpoložljivost viličarja in zmanjšajo vzdrževalne stroške. Sistemske podatke viličarja je mogoče hitro in zanesljivo analizirati s prenosnim računalnikom, priklopljenim prek vodila CAN. Zaradi teh lastnosti je vzdrževanje nizkodvižnih viličarjev T20–T25 SR še posebej temeljito in učinkovito.

 • Preprost dostop za vzdrževanje
 • Komponente, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Visoka razpoložljivost viličarja
 • Hitra diagnostika s povezavo prek vodila CAN

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T20SR 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 1645 / 1715 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
T25SR 2,5 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 2090 / 2160 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Držalo za čitalnik črtnih kod

Z držalom za čitalnik črtnih kod je čitalnik zlahka dostopen in varno shranjen.

Zaslon programske opreme Linde connect

Upravljanje voznega parka

Kako se uporabljajo viličarji in kdo jih uporablja? Kako so videti podatki o porabi viličarjev in ali je vsak posamezni viličar primeren za vožnjo? S pomočjo sodelovanja programske in strojne opreme sistem upravljanja voznega parka Linde connect: ponuja ustrezne odgovore.

Zaščitna rešetka za tovor

Zaščitna rešetka za tovor z višino 1115 ali 1875 mm skrbi, da tovor ne more zdrsniti nazaj in pasti na voznika, ko je nosilec tovora dvignjen.

Izravnava neravnin

Sistem izravna neravnine tlakov in s tem zagotavlja, da se vsa kolesa vedno dotikajo tal, kar ohranja stabilnost viličarja.

Tandemski tovorni valjčki

Tandemsko tovorno kolo je iz poliuretana, na voljo pa je tudi kot različica iz poliuretana, ki se skorajda ne obrablja.

Upočasnitev pri spuščenih vilicah

Samodejno zmanjšanje hitrosti vožnje pri spuščanju vilic omogoča zelo učinkovito in varno pretovarjanje.

Zahtevaj ponudbo