Hiter transport težkih tovorov na kratke razdalje

Ročni nizkodvižni viličar M25 ima robustno konstrukcijo in se ne upogne niti pod težkimi bremeni. Zato lahko njegova jeklena šasija zdrži približno 25 odstotkov večjo obremenitev kot primerljivi modeli te velikosti. Hidravlika modela M25 je zaščitena pred prahom in je zato dobro pripravljena na dolge in zahtevne postopke, in to z minimalnim servisiranjem. Krmilna kolesa in tovorni valji s svojim majhnim kotalnim uporom skrbijo za večjo zmogljivost pretovarjanja, premično krmilo pa omogoča velik kot zasuka na obe strani. To olajša manevriranje modela M25 v ozkem okolju, kot je npr. nakladalna površina tovornjaka. Širok ročaj ščiti roke prek poškodbami. Maksimalna nosilnost ročnega nizkodvižnega viličarja M25 je 2500 kilogramov.

Lastnosti

Varnost

Širok ročaj premičnega krmila obdaja roke in jih med ranžiranjem ščiti pred trkom, nizka šasija pa preprečuje poškodbe stopal. Celotna zasnova viličarja je brez ostrih kotov in robov.

 • Širok ročaj premičnega krmila
 • Globoka šasija
 • Zasnova brez ostrih kotov in robov

Ergonomija

Nizkodvižni viličar M25 je mogoče upravljati brez težav tudi, kadar je na voljo zelo malo prostora. Upravljavec lahko zasuka premično krmilo do 105° in nato stoji ob strani ter premika viličar. Na konicah vilic so majhni izvlečni in uvlečni valji, da lahko upravljavec dvigne paleto brez večjega truda. Viličar je lahko povleči, ker imajo kolesa zelo malo kotalnega upora.

 • Premično krmilo z velikim krmilnim kotom
 • Uvlečni valji na konicah vilic
 • Majhen kotalni upor

Upravljanje

Funkcija hitrega dviga viličarja M25 omogoča hitrejše dvigovanje lažjih tovorov, težkih do 200 kg. Tako viličar dvakrat hitreje doseže največjo dvižno višino. Nosilnost jeklene šasije zagotavlja tudi večjo zmogljivost pretovarjanja, saj lahko upravljavec pretovori bistveno več tovora na eno transportno pot kot pri primerljivih modelih. Izbirna razpoložljiva tehtnica za tovor je preprosta za uporabo in zelo natančna. Koničasti roglji vilic hitro zajamejo ovite palete.

 • Funkcija hitrega dviga tovora do 200 kg
 • Visoka nosilnost
 • Vgrajena tehtnica za tovor
 • Koničasti roglji vilic

Servis

Na splošno nizkodvižni viličar M25 zelo redko potrebuje pregled, ker je zasnova vseh komponent zelo robustna. To velja npr. za krmilna kolesa in tovorna kolesa, katerih drsne puše se skorajda ne obrabljajo. Zaprt hidravlični tokokrog je zaščiten pred prahom in umazanijo. Šasijo prekriva odporen prašni premaz, ki viličar ščiti pred korozijo.

 • Kolesa z drsnimi pušami, ki se skorajda ne obrabljajo
 • Zaprt hidravlični tokokrog, ki je zaščiten pred prahom
 • Šasija s protikorozijsko zaščito

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
M25 2,5 (t) 115 (mm) 1253 / 1335 (mm)

Dodatna oprema

Izvedba iz nerjavnega jekla

Standardna izvedba iz nerjavnega jekla z odprtimi roglji vilic je idealna za vlažna delovna okolja. Razširjena različica iz nerjavnega jekla ima zaprte roglje vilic in se uporablja predvsem na področjih, kjer je pomembna higiena.

Vroče cinkanje

Pri tej izvedbi viličarja M25 so šasija, ročaj in ohišje črpalke vroče cinkani. Prema in kolesni ležaj sta iz nerjavnega jekla. Na splošno ima viličar desetkrat daljšo življenjsko dobo.

Modeli vilic

Na voljo so vilice dolžin 800, 900, 1000, 1500, 1800 in 2000 mm. Pri daljših izvedbah se nosilnost viličarja zmanjša na 2000 kg.

Tehtnica za tovor

Tehtnica za tovor je preprosta za uporabo in meri z natančnostjo +/–10 kg pri natovorjenem tovoru, težkem 500 kg.

Kolesa in valji

Linde ponuja krmilna kolesa iz polne gume ali poliuretana. Material zagotavlja tih tek, je zelo odporen proti obrabi in ima dobre kotalne lastnosti. Poleg tega so na voljo tudi tovorni valjčki iz poliuretana in tandemski tovorni valjčki.

Zahtevaj ponudbo