Nizkodvižni viličarji M25 Scale+

Uravnoteženi transportni sistem

Tehtanje in transportiranje v enem delovnem koraku

Ročni viličar M25 Scale+ je opremljen s sistemom tehtanja, ki meri na pol kilograma natančno. Na ta način uporabniki prihranijo vožnjo do zunanje natančne tehtnice in veliko časa npr. pri natovarjanju viličarja. Linde ponuja tudi primerne tiskalnike in pomnilniške kartice, da uporabniki lahko shranijo meritve. Tako je mogoče npr. dokumentirati odstopanje od dejanskega naročila. Torzijsko toga konstrukcija viličarja M25 Scale+ zagotavlja visoko zmogljivost pretovarjanja. To ne pomeni samo, da ima viličar nenavadno veliko nosilnost za svoj razred, temveč zdrži tudi intenzivno dolgotrajno uporabo brez izpadov zaradi servisa. Širok ročaj premičnega krmila ščiti roke upravljavca. Ročni nizkodvižni viličar M25 Scale+ lahko transportira tovore do največ 2500 kg.

Lastnosti

Varnost

Širok ročaj premičnega krmila ščiti roke upravljavca, ko je na voljo malo prostora za ranžiranje. Poleg tega nizka šasija preprečuje ukleščenje stopal upravljavca pod viličarjem. Celotna zasnova viličarja M25 Scale+ je brez ostrih kotov in robov, ki lahko povzročijo poškodbo.

 • Širok ročaj premičnega krmila ščiti roke
 • Nizka šasija ščiti stopala
 • Zasnova brez ostrih kotov in robov

Ergonomija

Konstrukcija viličarja M25 Scale+ olajša številne transportne naloge in izboljša delovne pogoje pri pretovarjanju. Viličar ima dve gumijasti krmilni kolesi, ki zagotavljata mirno vožnjo in zmanjšujeta vibracije med vlečenjem viličarja. Majhna tovorna kolesa na konicah vilic skrbijo za to, da lahko upravljavec skorajda brez truda zajame paleto. Če je na voljo malo prostora, lahko upravljavec brez težav zasuka premično krmilo v obe smeri.

 • Gumijasti krmilni kolesi za mirno vožnjo
 • Tovorna kolesa na konicah vilic
 • Premično krmilo z velikim krmilnim kotom
 • Preprosto upravljanje tehtnice

Upravljanje

Jeklena šasija viličarja M25 Scale+ je zelo robustna in torzijsko toga, zato lahko viličar transportira 25 odstotkov več tovora kot primerljivi ročni viličarji in s tem omogoči višjo zmogljivost pretovarjanja. Natančna tehtnica je preprosta za uporabo in prikaže težo v nekaj sekundah, kar prihrani čas. Koničasti roglji vilic olajšajo prevzem ovite palete. Krmilna kolesa in tovorna kolesa imajo majhen kotalni upor, zato lahko upravljavci viličar M25 Scale+ premikajo hitro in brez večjega napora.

 • Zelo odzivna tehtnica
 • Visoka nosilnost
 • Kolesa z majhnim kotalnim uporom
 • Koničasti roglji vilic

Servis

Električni sistem tehtanja je zasnovan za 50 ur delovanja. Praviloma morajo uporabniki napravo priklopiti v električno vtičnico le enkrat mesečno. Servisni stroški za nizkodvižne viličarje so zelo nizki. Vsi osrednji priključki so iz stabilnih drsnih puš, ki ne potrebujejo vzdrževanja. Enako velja za zaprt in proti prahu zaščiten hidravlični tokokrog. Odporen prašni premaz ščiti šasijo pred korozijo.

 • Sistem tehtanja z dolgim časom delovanja
 • Kolesa z drsnimi pušami, ki se skorajda ne obrabljajo
 • Zaprt hidravlični tokokrog, ki je zaščiten pred prahom
 • Šasija s protikorozijsko zaščito

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
M25 Scale+ 2,5 (t) 115 (mm) 1390 (mm)
M25 Scale+ Inox 2,5 (t) 115 (mm) 1390 (mm)

Dodatna oprema

Izvedba iz nerjavnega jekla

Standardna izvedba iz nerjavnega jekla z odprtimi roglji vilic je idealna za vlažna delovna okolja. Razširjena različica iz nerjavnega jekla ima zaprte roglje vilic in se uporablja predvsem na področjih, kjer je pomembna higiena.

Kolesa

Linde lahko viličar izbirno opremi s krmilnimi kolesi iz poliuretana. Material zagotavlja tih tek, je zelo odporen proti obrabi in ima dobre kotalne lastnosti.

Pomnilniška kartica SD in tiskalnik

V pomnilniško kartico SD lahko uporabniki shranijo vse rezultate tehtanja ter jih pregledajo in obdelajo z računalnikom. Upravljavec lahko tiskalnik poveže z viličarjem in neposredno dokumentira tehtanje.

Zahtevaj ponudbo