Nizkodvižni viličarji M10 X/XE

Prilagodljiva delovna platforma

Prilagodljivo transportiranje, dvigovanje in komisioniranje

Ročni viličarji M10 X in M10 XE lahko s škarjastim dvigalom dvignejo vilice na višino 800 mm, ponašajo pa se tudi s kompaktno konstrukcijo. Zato so ti viličarji zelo prilagodljivi pri transportnih opravilih, kot mobilni delovni oder ali za občasno komisioniranje v zelo ozkih prostorih. Linde ponuja dva modela: Model M10 XE ima električni dvižni pogon, zato upravljavec ne potrebuje nobene moči za dvigovanje ali spuščanje tovora. Pri modelu M10 X pa upravljavec ročno sproži postopek dviganja s premičnim krmilom. Z eno samo ročico na ročaju spreminja smer gibanja. Oba modela imata robustno, torzijsko togo šasijo in ojačano premično krmilo. Ročni viličar s škarjastim dvigalom M10 X/XE lahko transportirajo in dvigujejo do 1000 kg.

Lastnosti

Varnost

Od delovne višine 400 mm naprej se na tla spustijo majhni sorniki, ki se nahajajo levo in desno ob krmilnih kolesih viličarja in stabilizirajo viličar, ko ta miruje. Na ta način ne pride do zibanja, če npr. upravljavec na paleto odloži težke predmete ali če se tovor premakne. Širok ročaj premičnega krmila ščiti roke prek poškodbami. Poleg tega nedrseč plastični sloj na ročaju zagotavlja, da upravljavec lahko varno drži premično krmilo.

 • Stabilizatorji med visokim dviganjem
 • Širok ročaj premičnega krmila ščiti roke
 • Nedrseči ročaji

Ergonomija

M10 X/XE s svojim škarjastim dvigalom olajša različne naloge. Upravljavec lahko paleto dvigne na največjo višino 800 mm, kar pomeni, da lahko dela v pokončnem položaju brez napora za hrbtenico. Električni dvižni pogon pri modelu M10 XE še olajša delo, saj naporno dvigovanje s premičnim krmilom sploh ni potrebno. Oba modela je mogoče vleči in manevrirati z malo moči, ker imajo kolesa zelo malo kotalnega upora.

 • Škarjasto dvigalo za udobne delovne višine
 • Električni dvižni pogon pri modelu M10 XE
 • Majhen kotalni upor

Upravljanje

Upravljavec z modelom M10 X/XE dela na idealni delovni višini, zato je na splošno hitrejši. Da sta tudi postopka dvigovanja in odlaganja palet hitrejša, ima ročni viličar na konicah vilic majhne izvlečne oz. uvlečne valje. Obenem koničasti roglji vilic lažje zdrsnejo v paleto, ovito v folijo. Kompaktni ročni viličar je mogoče hitro in preprosto manevrirati skozi ozke hodnike in v ozkih prostorih.

 • Izvlečni in uvlečni valji
 • Dobra okretnost
 • Koničasti roglji vilic

Servis

Obraba in vzdrževanje sta pri tem viličarju skorajda nepomembna: Robustna in torzijsko toga jeklena šasija ter ojačano premično krmilo sta zasnovana za večletno dolgoročno uporabo. Tudi visokokakovostna krmilna kolesa in tovorni valjčki se skorajda ne obrabljajo. Baterija v modelu XE zagotavlja dolge delovne cikle brez servisa: V vtičnico ga je treba priklopiti šele po 50 delovnih urah.

 • Torzijsko toga jeklena šasija
 • Ojačano premično krmilo
 • Dolgi polnilni cikli pri modelu XE

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
M10X 1,0 (t) 715 (mm) 1372 (mm) - (V)/(Ah) o. kWh
M10XE 1,0 (t) 715 (mm) 1541 (mm) 12 / 60 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Modeli vilic

Model M10 X/XE je mogoče opremiti tudi z večjimi vilicami dimenzij 680 x 1150 mm.

Kolesa in valji

Linde ponuja krmilna kolesa in tovorne valjčke iz poliuretana. Material zagotavlja tih tek, je zelo odporen proti obrabi in ima dobre kotalne lastnosti. Model M10 X/XE je na voljo tudi z enim krmilnim kolesom.

Zahtevaj ponudbo