Milijonti viličar izdelan v Aschaffenburgu

21. apr. 2021

Linde stranki v Španiji dostavil mejnik.

Podjetje Linde Material Handling že od leta 1959 v tovarni v Aschaffenburgu, Nemčiji proizvaja viličarje. Marca se je milijonto vozilo odpeljalo iz tekočega traku in slovesno predalo podjetju Colorobbia España SA, enemu izmed največjih obratov na svetu za proizvodnjo zmesi, pigmentov in drugih izdelkov za keramično in steklarsko industrijo.

Čeprav je bilo potrebno zaradi pandemije odpovedati veliko praznovanje, je bil slavnostni trenutek, ko je milijonti viličar sredi marca prišel iz proizvodne linije v tovarni v Aschaffenburgu. Dokončanje viličarja je bilo posneto z videom, z minutnim ognjemetom v zaprtem prostoru, z rdečim bengalskim ognjem, dimom in številnimi bleščicami, ki so deževale okoli številke "1.000.000". Naslednji dan, se je na hrbtni strani podpisan s strani vseh zaposlenih, ki so sodelovali v njegovi sestavi, dizelski viličar najnovejše generacije Linde z nosilnostjo 3,5 tone odpravil na pot do prihodnjega delovnega mesta Colorobbia España SA na vzhodni obali Španije. Tam je okrepil vozni park 60-ih vozil. "Že 24 let se zanašamo na viličarje znamke Linde in še posebej cenimo prijaznost do uporabnikov in njihovo varnost," pravi Gonzalo Trilles de Castro, izvršni direktor Colorobbia España SA. Zanj je prav tako pomembno zanesljivo partnerstvo s podjetjem, ki deli lastno filozofijo o trajnosti, inovacijah in tehnologiji. "Vse to je zagotovilo za dolgoročni uspeh, ki ga delimo s kupci kot konkurenčno prednost." Prihod viličarja v špansko podjetje, ki letos praznuje stoletnico, je bil pospremljen s posebej okrašeno torto, v kateri so bili tudi konfeti.

Slavnostna predaja milijontega viličarja Linde podjetju

Slavnostna predaja milijontega viličarja Linde podjetju Colorobbia España SA (od leve proti desni): Edoardo Bocini, član uprave Colorobbia, Gonzalo Trilles de Castro, generalni direktor Colorobbia, Paulina Juárez, podpredsednica KION ITS Iberia, Jaime Gener, generalni direktor Linde Material Handling Iberica, Ventura Fraile, generalni direktor Ventocar, pooblaščeni prodajalec Linde Material Handling Iberica.

Milijonti viličar podjetja Linde Material Handling s sedežem v Aschaffenburgu predstavlja najnovejši vrhunec v zgodbi o uspehu podjetja, ki zdaj traja več kot šestdeset let. S "Hubtracom", Linde-jevim prvim viličarjem, je specialist za intralogistiko ponudil industrijsko tehnološko alternativo gospodarskim vozilom, ki so bila do tedaj težka za upravljanje, običajno s sunkovito sklopko in menjalnikom. Zahvaljujoč inovativnemu hidrostatičnemu pogonu, ki je omogočil vgradnjo krmiljenja z dvojnim pedalom, je bila ta predhodnica idealna za shranjevanje blaga ali nakladanje in razkladanje tovornjakov. Pri pogosti vožnji naprej in nazaj ni bilo treba prestavljati, kar je omogočilo počitek v sproščenem položaju na posamezni stopalki. Že takrat je to privedlo do večje učinkovitosti pri ravnanju z blagom in je do danes ostalo zaščitni znak vseh Linde-jevih viličarjev - ne glede na to, ali jih poganjajo motorji z notranjim zgorevanjem ali električni motorji.

Danes Linde Material Handling znova postavlja tehnološke standarde in svoje industrijske viličarje pripravlja za prihodnost: s pomočjo najrazličnejših vrst energije, inteligentnih asistenčnih sistemov in mreženja kot standard. "Naš cilj je omogočiti podjetjem strankam, da čim bolj učinkovito in varno izvajajo svoje postopke pretoka materiala, da bodo še bolj uspešna v svoji osnovni dejavnosti," pravi Stefan Prokosch, višji podpredsednik blagovne znamke pri Linde Material Handling. "Z izdelki, ki prepričajo naše kupce, smo že zdaj trdno zastavljeni za naslednji mejnik v zgodovini našega podjetja - lansiranje nove Linde-ove generacije električnih viličarjev junija letos."

Milijonti viličar

Prihod z ognjemetom je zaznamoval to priložnost, ko je milijonti viličar, proizveden v tovarni Linde Material Handling v Aschaffenburgu, zapustil tekoči trak.