Ohranimo varno razdaljo

21. jul. 2020

Pametna nosljiva oprema zagotavlja učinkovito zaščito pred okužbami

Sem dovolj oddaljen ali preblizu? Tudi če zaposleni vedo, kako pomembno je, da se v času COVID-19 držite na varni razdalji drug od drugega, so občutki lahko varljivi. Da bi to odpravili, Linde Material Handling predstavlja dve neposredni in zelo učinkoviti rešitvi: Linde interaktivni odsevni telovnik in prilagodljivo Linde varnostno napravo, ki zagotavljata zvočna, vizualna in določena opozorila, če se zaposleni preveč približajo drug drugemu - s čimer omogočajo svobodno delo z maksimalno zaščito pred okužbo.

Naj bo to med montažo na proizvodni liniji, prevzem naročila v skladišču ali skupen odmor za kavo: v industrijskih obratih in distribucijskih centrih je neposredna bližina s kolegi pogosto neizogibna. V pandemiji koronavirusa pa takšne vsakdanje situacije predstavljajo resnično varnostno tveganje. To velja za zaposlene in tudi za podjetja, ki bi bila v najslabšem primeru prisiljena ustaviti poslovanje, če pride do okužbe.

Kako je mogoče nova pravila o distanciranju učinkovito izvajati, ne da bi motili delovne procese? Strokovnjak za intralogistiko Linde Material Handling ponuja pameten odgovor na to vprašanje v obliki interaktivnega odsevnega telovnika varnostne razdalje. Že samo ime pove - ta nosljiva varnostna naprava, ki je certificirana v skladu z varnostnim standardom EN ISO 20471, nenehno spremlja skladnost z individualno nastavljivo minimalno razdaljo med zaposlenimi. Če se preveč približajo drug drugemu, telovniki oddajajo opozorila v obliki utripov, opozorilnih tonov in vibracij.

Za to uporabljajo izjemno zanesljivo in natančno ultra širokopasovno tehnologijo, ki deluje tudi skozi stene, regale in vrata. Nadaljnja prednost je, da ni potrebna dodatna tehnična infrastruktura; takoj ko se zaposleni oblečejo v inteligentna oblačila, se lahko popolnoma osredotočijo na svoje delo, ne da bi jim bilo treba nenehno ocenjevati, ali držijo predpisano razdaljo. Če se v podjetju kljub temu pojavi okužba, dodatna funkcija »Sledenje in sledenje«, ki je na voljo po želji, omogoča ugotavljanje, kdo je bil v bližini osebe, ki je imela pozitiven test. Na ta način se lahko podjetja izognejo karanteni celotne delovne sile. Vsi podatki se izbrišejo najpozneje po štirih tednih.

Telovnik varnostne razdalje je bil razvit na podlagi dobro uveljavljenega sistema pomoči Linde Safety Guard, ki opozarja na trke med tovornjaki in pešci v intralogističnih okoljih. Tudi druga rešitev, ki jo je Linde prilagodil novim zahtevam, ki izhajajo iz pandemije koronavirusa, izvira iz te družine izdelkov. Te majhne prenosne enote, poimenovane na daljavo, so na primer pritrjene na oblačila, pasove ali zapestnice in ponujajo podjetjem enak nabor funkcij kot Secure Distance Vest: največja varnost z minimalnim naporom pri izvedbi.

Izjemno: Naložbe v te pametne varnostne rešitve podjetja Linde Material Handling se bodo še naprej obrestovale tudi po koncu pandemije. Telovnike in prenosne enote lahko enostavno spremenite v klasične funkcije, ki jih ponuja Linde Safety Guard, nato pa bodo opozorili na trke z viličarji. Nasprotno pa to velja tudi za sisteme "Varnostne varovalke", ki jih stranke že uporabljajo: te je mogoče ponovno programirati v skladu z novim opozorilom na daljavo, ki se uporabljajo za zaščito pred okužbami.

Pametna nosljiva oprema zagotavlja učinkovito zaščito pred okužbami

Linde interaktivni opozorilni telovnik in prilagodljiv asistenčni sistem zagotavljata zvočna, vizualna in ostala opozorila, če se zaposleni preveč približajo drug drugemu - s tem omogočajo svobodno delo z maksimalno zaščito pred okužbami.

»Časi, kot so ti, zahtevajo nekonvencionalno razmišljanje,« pravi Andreas Krinninger, izvršni direktor Linde Material Handling: »Z našimi varnostnimi telovniki in daljinskimi enotami smo dodelani sistem prilagodili novim okoliščinam in podjetjem ponujamo preprosto možnost za preprečevanje okužb in da lahko ohranijo svojo operativno sposobnost. Obe rešitvi se že uspešno uporabljata na več naših lokacijah - prejemamo pa tudi zelo pozitivne začetne povratne informacije od testnih kupcev. Poleg tega dejstvo, da se orodja po končani pandemiji lahko še naprej uporabljajo za namene varnosti pri delu, naredi naložbo izredno trajnostno. "