Trio za učinkovito oskrbo z materialom

27. maj 2020

Nova serija vlečnih vozil podjetja Linde Material Handling

Premikanje tovora naredijo udobnejše, varnejše in učinkovitejše - tudi v zaprtih prostorih: trije novi vlečni modeli P40 C, P40 C B in P60 C podjetja Linde Material Handling imajo ozko podvozje in nudijo izjemno okretnost, vsestranske lastnosti opreme in široko paleto varnostnih sistemov.

Vlečna vozila so postala nepogrešljiva v mnogih transportnih procesih. Ti vsestranski uporabniki se večinoma uporabljajo kot vlečna vozila za logistične vlake, na primer za oskrbo s proizvodnjo v industrijskih obratih, dostavo blaga v trgovine na letaliških terminalih, strežbo obrokov v bolnišnicah - ali kot „police na kolesih“ v skladiščih in distribucijskih centrih.

Linde Material Handling predstavlja tri nove modele vlačilcev, od katerih vsak ponuja izbiro med litij-ionskimi in svinčeno-kislinskimi baterijami:

  • Linde P40 C z nosilnostjo štirih ton, nominalno vlečno silo 800 Newton in največjo hitrost vožnje 8/13 kilometrov na uro (z / brez tovora).
  • Linde P40 C B z nosilnostjo štirih ton, vlečno silo 800 Newton in največjo hitrost vožnje 8/10 kilometrov na uro (z / brez tovora).
  • Linde P60 C z nosilnostjo šestih ton, nominalno vlečno silo 1200 Newton in največjo hitrost potovanja 8/13 kilometrov na uro (z / brez tovora).

Novi vlačilci Linde P40 C, P40 C B in P60 C podjetja Linde

Novi vlečni vlačilci Linde P40 C, P40 C B in P60 C imajo širino le 800 milimetrov in jih je mogoče enostavno voditi tudi v ozkih prehodih.

Vsi modeli so široki le 800 milimetrov, z njimi je mogoče enostavno manevrirati tudi v ozkih prehodih. S platforme upravljavca ima voznik neoviran pogled na delovno okolje, priklopnik, sklopko in tovor - kar zagotavlja največjo vidljivost in varnost. Vlečni vlačilci so zasnovani tako, da trup in okončine voznika ves čas ostajajo znotraj obrisov zaščitnega vozila. V primeru trka robustni odbijači učinkovito absorbirajo silo.

ZMOGLJIVOST IN OPREMA USTREZATA NAJVIŠJIM ZAHTEVAM

Vozila so serijsko opremljena s številnimi varnostnimi sistemi. Primer je Linde Curve Control, ki zmanjšuje hitrost v ovinkih, odvisno od kota volana. Izbirni Linde BlueSpot projicira modro svetlobno točko na tla pred vlačilcem in tako opozori pešce na bližajoče se vozilo. LED žarometi brez bleščanja omogočajo vozniku odličen pogled na pot naprej, tudi v slabo osvetljenih prehodih.

Novi vlačilci Linde P40 C, P40 C B in P60 C podjetja Linde

Trije novi modeli vlečnih vozil P40 C, P40 C B in P60 C podjetja Linde Material Handling so kompaktni in ponujajo izjemno okretnost, vsestransko uporabne funkcije opreme in širok spekter varnostnih sistemov.

Vozila ustavijo trije neodvisno delujoči zavorni sistemi. Elektromagnetna servo zavora (Linde Brake Control) je priključena na stikalo za zaustavitev v sili in samodejno deluje kot tako imenovana funkcija mrtvega človeka, ko se sprosti stikalo za vožnjo. Vozilo se ustavi samodejno tudi, ko voznik stopi z vlačilca. Hidravlično podprt zavorni sistem pa reagira sorazmerno z maso tovora: večja kot je obremenitev, večja je zavorna sila.

Novi vlačilci Linde P40 C, P40 C B in P60 C podjetja Linde

Novi vlečni vlačilci Linde P40 C, P40 C B in P60 C imajo širino le 800 milimetrov in jih je mogoče enostavno voditi tudi v ozkih prehodih.

Druge prednosti vlečnih vozil Linde so optimizirano vzmetenje platforme, ki zmanjša človeške vibracije do 30 odstotkov v primerjavi s prejšnjimi modeli. Za najboljšo možno absorpcijo udarcev ga je mogoče prilagoditi tudi glede na težo uporabnika. Širok, nizek vhod, po višini nastavljiv volan in nastavljiv naslon z zložljivim sedežem nudijo operaterju visoko stopnjo udobja. Dvojna kolesca zagotavljajo optimalno stabilnost in oprijem v vseh voznih situacijah. Na voljo so štiri vrste koles, ki ponujajo različne lastnosti materiala in oprijema, odvisno od pogojev okolice in tal, po katerih se vozi. Če je vlečno vozilo del logističnega vlaka ("Linde Load Train"), je za priklopnike na voljo neobvezni daljinski upravljalnik.

Izbirno, modularno upravljanje voznega parka Linde connect se uporablja za nadzor dostopa, upravljanje vozil in voznikov, načrtovanje vzdrževanja, analizo udarcev in uporabe ter prilagajanje hitrosti, odvisno od območja.