Hitro in udobno pretovarjanje na srednjih dvižnih višinah

Visokodvižni viličarji L14–L20 AP so vsestranski in skrbijo za učinkovite in hitre postopke v skladišču. Z 2,3 kW trifaznim motorjem viličar doseže največjo hitrost 10km/h z razklopljenim stojiščem za voznika. Njegova nosilnost znaša do 2000 kg. Vsi upravljalni elementi se nahajajo na glavi premičnega krmila in omogočajo intuitivno upravljanje visokodvižnega viličarja. Poleg tega je viličar mogoče krmiliti brez napora z električnim servokrmiljenjem. S pomočjo sistema Linde Load Control je pretovarjanje vedno natančno. Izbirno je za viličar na voljo tudi sistem Linde Load Management, ki izračuna trenutno težo in višino tovora.

Lastnosti

Varnost

Če voznik pritisne stikalo za zaustavitev v sili ali zapusti stojišče, zasilna zavora takoj ustavi viličar. Poleg tega viličar samodejno zavira tudi, če voznik izpusti stikalo za vožnjo. Za varnost viličarja je pomemben tudi izbirni sistem Linde Load Management: Upravljavca opozori, če tovor preseže nazivno nosilnost visokodvižnega viličarja. Sistem Linde Curve Assist prilagodi hitrost pri vožnji skozi zavoje in tako prepreči nevarne situacije. Na stojišču z blaženjem je voznik varen tudi pri hitrejši vožnji.

 • Vzmeteno stojišče z zložljivimi zaščitnimi varovali
 • Sistem Linde Curve Assist za prilagajanje hitrosti vožnje
 • Sistem Linde Load Management, ki opozarja ob prekoračitvi nazivne nosilnosti

Ergonomija

Visokodvižni viličarji L14–L20 AP imajo vzmeteno stojišče, ki skupaj s stranskimi varovali in glavo premičnega krmila sestavlja celovito enoto. Ta konstrukcija zmanjša nihanje in vibracije, ki delujejo na voznikovo telo. Da je delo še nekoliko lažje, skrbi prilagodljivo stojišče za voznika: V sklopljenem položaju omogoča upravljanje od zunaj, zato odpade moteče vstopanje in izstopanje pri komisioniranju. Vsi upravljalni elementi so ergonomsko razporejeni in jih je mogoče doseči brez napora.

 • Zložljiva varovala in stojišče za upravljanje od zunaj
 • Vzmeteno stojišče zmanjša vibracije
 • Ergonomska razporeditev upravljalnih elementov za preprosto in učinkovito delo
 • Sistem Linde Load Control za natančno pretovarjanje

Upravljanje

Zmogljivi izmenični 2,3 kW izmenični pogonski motor z velikim navorom omogoča hitrosti viličarja do 10 km/h skozi vsa skladišča z zelo ozkimi hodniki. Nosilnost viličarja je 1400–2000 kg. Poleg tega ima viličar zaradi robustne šasije veliko preostalo nosilno zmogljivost. S sistemom Linde Load Control so vsi postopki upravljanja zelo natančni. Funkcija Soft Landing ščiti vilice in tovor pred sunkovito zaustavitvijo v končnem položaju.

 • Zaprt 2,3 kW trifazni motor z velikim navorom
 • Dvig dvižnega teleskopa s premičnim krmilom v pokončnem položaju s funkcijo Linde SafetyLift
 • Natančno pretovarjanje s sistemom Linde Load Control
 • Funkcija Soft Landing za mehko odlaganje tovora
 • Nastavljiva hitrost vožnje do 10 km/h

Servis

Večfunkcijski zaslon prikazuje vse informacije o trenutnem stanju viličarja – od teže tovora in delovnih ur do stanja vzdrževanja in napolnjenosti baterije. Zaradi tehnologije vodila CAN imajo servisni tehniki omogočen hiter dostop do vseh podatkov o viličarju. Robustne komponente in zaprt izmenični motor, ki ne potrebuje vzdrževanja, zmanjšajo število servisnih intervalov viličarja in tako znižajo stroške vzdrževanja in obratovanja.

 • Robustna konstrukcija in komponente naprave
 • Zaprt izmenični motor, ki ne potrebuje vzdrževanja
 • Pomembne informacije o viličarju in stanju tovora na večfunkcijskem zaslonu s tehnologijo vodila CAN

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14AP 1,4 (t) 2844 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1681 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L16AP 1,6 (t) 2844 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1681 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L20AP 2,0 (t) 2684 (mm) 4/4 6/6 (7,5/10) km/h 1795 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Osnovni dvig

Osnovni dvig zagotavlja večji razmik do tal, zato je viličar mogoče preprosto manevrirati tudi na klančinah in neravnih tleh. Osnovni dvig dvigne samo pomične roke viličarja.

Različica za delo v hladilnicah

Različica za delo v hladilnicah omogoča popolno pripravljenost za obratovanje in zmogljivost visokodvižnega viličarja pri temperaturah do –35 °C.

Zaščitna rešetka za tovor

Zaščitna rešetka za tovor skrbi, da tovor ne more zdrsniti nazaj in pasti na voznika, ko je nosilec tovora dvignjen.

Lift Speed Booster

Pri nalogah z veliko dviganja je na voljo izbirni ojačevalnik hitrosti dviganja Lift Speed Booster. To omogoča povečanje hitrosti dviganja brez tovora za dodatnih 40 odstotkov.

Funkcija Soft Landing za roglje vilic

Preden se vilice dotaknejo tal, funkcija nežnega odlaganja »Soft Landing« zmanjša njihovo hitrost, da je blago mehko odloženo na tla.

Stranska menjava baterije

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo pri večizmenskem delu.

Različne izvedbe dvižnih teleskopov

Zaradi različnih zahtev pri uporabi so strankam na voljo standardni dvižni teleskopi ter dvižni teleskopi Duplex in Triplex. Za večje dvižne višine potrebujete dvižni teleskop Duplex. Ta teleskop ima dodaten notranji profil, ki skoraj podvoji dvižno višino viličarja. Teleskop Triplex je opremljen z dvema notranjima profiloma, ki ležita drug v drugem, in doseže skoraj trikratno dvižno višino zunanjega dvižnega teleskopa.

Zahtevaj ponudbo