• 0 - 2500 (kg)
 • 0 - 115 (mm)

Nizkodvižni viličarji T20–T25 R

Okreten in vsestranski

Hitro in vsestransko pretovarjanje palet

Nizkodvižni viličarji T20–T25 R zlahka transportirajo 2000–2500 kg s hitrostjo do 10 km/h. To omogoča 3 kW trifazni motor. Brez tovora doseže celo hitrost 12 km/h. Ti kompaktni viličarji so idealni tudi za natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov. Zaradi visokega položaja sedeža, ki je nameščen pravokotno na smer vožnje, imajo vozniki dober pregled nad tovori in okolico v obe smeri ne glede na opravilo. Če je potrebno varčevati z energijo, je mogoče aktivirati način ECO. To zmanjša porabo energije za 12 odstotkov.

Lastnosti

Varnost

Nizkodvižni viličarji T20–T25 R združujejo visoko produktivnost in odlično varnost. Telo voznika je vedno obdano z zaščitno konstrukcijo viličarja. Izbirna zaščitna rešetka za tovor ustavi morebitne padajoče predmete in tako poskrbi za varno predajo višjih bremen. Če so tla neenakomerna, izravnava neravnin poskrbi, da je viličar ves čas stabilen. Poleg tega dodatna opozorilna luč zagotavlja vidnost viličarja. V primeru trka zaobljena šasija usmeri viličar stran od ovire ter tako pomaga zmanjšati škodo in zaščiti voznika.

 • Zaščitna konstrukcija viličarja
 • Opozorilna lučka
 • Izravnava neravnin
 • Izbirna zaščitna rešetka za tovor
 • Zaobljena šasija

Ergonomija

Sedež nizkodvižnega viličarja T20–T25 R je nameščen pod kotom 90° glede na smer vožnje. Stranski položaj, individualne možnosti nastavitve in oblazinjeno naslonjalo sedeža omogočajo udobno in neutrujajoče pretovarjanje. Inovativni sistem »Tip Control« omogoča enoročno, natančno in intuitivno krmiljenje viličarjev. Nastavljivo pločevinasto dno omogoča tudi prilagoditev stojišča za voznika v skladu z individualnimi potrebami. Dostop do viličarja je še posebej udoben zaradi oblazinjenega ročaja in nastavljivega stojišča, ki zagotavlja, da je prva stopnica vedno na isti višini.

 • Stojišče pravokotno na smer vožnje
 • Oblazinjeno naslonjalo sedeža
 • Intuitivno krmiljenje
 • Nastavljivo pločevinasto dno
 • Olajšan dostop

Upravljanje

Nizkodvižni viličarji T20–T25 R so zaradi kompaktne šasije še posebej okretni. Z intuitivnim enoročnim krmiljenjem jih je mogoče natančno manevrirati tudi v ozkih prostorih. Viličarji lahko s hitrostmi do 10 km/h transportirajo tovore, težke 2000–2500 kg, kar poveča produktivnost upravljanja. Brez tovorov lahko dosežejo hitrosti do 12 km/h. Zato so nizkodvižni viličarji T20–T25 R še posebej primerni za hiter transport palet, pa tudi za intenzivno natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov. Dvignjen in s strani nameščen sedež ponuja prost pregled nad tovori.

 • Kompaktna šasija
 • Intuitivno enoročno krmiljenje
 • Sistem za izravnavo pri neravnih tleh
 • S strani nameščen sedež za najboljši pregled

Servis

Preprosto dostopne komponente in tehnologije, ki ne potrebujejo vzdrževanja, zmanjšajo obseg vzdrževalnih del in povečajo razpoložljivost viličarjev. Povezava prek vodila CAN omogoča zelo učinkovito vzdrževanje, saj je potrebne podatke mogoče prikazati in analizirati s prenosnim računalnikom. To omogoča optimizacijo vzdrževalnih intervalov in znižanje stroškov.

 • Preprost dostop za vzdrževanje
 • Komponente, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Visoka razpoložljivost viličarja
 • Hitra diagnostika s povezavo prek vodila CAN

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T20R 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 1745 / 1815 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
T25R 2,5 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 2190 / 2260 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Pogonsko kolo za vsako delovno okolje

Glede na delovno okolje so na voljo različna pogonska kolesa. Na izbiro so kolesa iz poliuretana, profilirane polne gume in polne gume, ki ne puščajo sledi, ter kolesa iz tako imenovanega materiala Wet Grip za mokra tla.

Ogrevani usnjeni sedeži

Usnjeni sedeži in nastavljivo ogrevanje sedežev povečata vozno udobje pri uporabi v hladilnici ali hladni okolici.

Zaslon programske opreme Linde connect

Upravljanje voznega parka

Kako se uporabljajo viličarji in kdo jih uporablja? Kako so videti podatki o porabi viličarjev in ali je vsak posamezni viličar primeren za vožnjo? S pomočjo sodelovanja programske in strojne opreme sistem upravljanja voznega parka Linde connect: ponuja ustrezne odgovore.

Zaščitna rešetka za tovor

Zaščitna rešetka za tovor z višino 1115 ali 1875 mm skrbi, da tovor ne more zdrsniti nazaj in pasti na voznika, ko je nosilec tovora dvignjen.

Izravnava neravnin

Zaščitna rešetka za tovor z višino 1115 ali 1875 mm skrbi, da tovor ne more zdrsniti nazaj in pasti na voznika, ko je nosilec tovora dvignjen.

Panoramsko ogledalo

Panoramsko ogledalo pomeni, da v vidnem polju voznika ni mrtvih kotov. Pregled nad okolico izboljša varnost voznika in okolice.

Stranska menjava baterije

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo baterij 4PzS, kar je uporabno predvsem pri večizmenskem delu.

Tandemska tovorna kolesa

Tandemsko tovorno kolo je iz poliuretana, na voljo pa je tudi kot različica iz poliuretana, ki se skorajda ne obrablja.

Upočasnitev pri spuščenih vilicah

Samodejno zmanjšanje hitrosti vožnje pri spuščenih vilicah omogoča zelo učinkovito in varno pretovarjanje.

Zahtevaj ponudbo