• 0 - 1.000
 • 0 - 40

Avtomatizirani viličarji C-MATIC HP

Samostojen transportni fenomen

Prilagodljiv in zanesljiv zaradi navigacije SLAM

Avtonomni mobilni transportni robot Linde C-MATIC HP je idealna rešitev za avtomatizirane procese pri raznoliki uporabi, saj lahko v istem okolju brez težav deluje skupaj z ljudmi, ročnimi viličarji in drugimi avtonomnimi vozili za talni transport. Avtonomno prevaža palete in vozičke, premika tovore do 1.000 kilogramov na srednje in dolge razdalje ter doseže največjo hitrost 8 km/h. Inovativna navigacija SLAM omogoča, da viličar sam poišče svojo pot in se po potrebi izogne oviram. Trajno nameščena infrastruktura ni potrebna. C-MATIC HP je optimiziran za prilagodljivo prevzemanje tovora. To pomeni, da lahko prevzame tudi nosilce tovora, ki niso v idealnem položaju, kot so vozički. Transportnega robota je mogoče brez težav vključiti v celotne intralogistične procese prek programske opreme za upravljanje v oblaku.

Lastnosti

Varnost

C-MATIC HP z laserskimi skenerji pregleduje celotno okolico viličarja in se takoj odzove, če mu pot preprečijo ljudje, viličarji ali statične ovire. Obdelava podatkov v realnem času mu omogoča, da obvozi zaznane ovire in sam poišče alternativno pot. Natančni premiki viličarja C-MATIC HP zagotavljajo stabilnost pri prevzemanju tovora pri transportu palet ali vozičkov. Za dodatno stabilnost pri pretovarjanju palet ga je mogoče opremiti z natančno prilegajočo se prilagoditveno ploščo. Stikali za ustavitev v sili sta nameščeni na obeh straneh viličarja in sta preprosto dostopni v primeru težav. Vse to pomeni, da je C-MATIC HP optimalna kombinacija prilagodljivosti, produktivnosti in izjemne varnosti.

 • Nadzor nad okolico z laserskim skenerjem
 • Obdelava podatkov v realnem času
 • Zanesljiva zaščita ljudi in viličarjev
 • Stabilnost pri prevzemanju tovora
 • Stikalo za zaustavitev v sili na obeh straneh

Upravljanje

C-MATIC HP se orientira z lasersko podprto navigacijo SLAM. Trajno nameščena infrastruktura, kot so magnetni trakovi ali kode QR, ni potrebna. Če se območje delovanja spremeni, posodobi svoj zemljevid okolice. Avtonomni viličarji C-MATIC HP se aktivno izogibajo oviram in samostojno iščejo alternativne poti, kar zagotavlja stabilen pretok materiala. Ti transportni roboti so primerni tudi za delno avtomatizirane procese, v katerih delujejo v kombinaciji z ročno vodenimi vozili za talni transport. Programska oprema za upravljanje v oblaku omogoča, da jih je enostavno vključiti v obstoječe procese. Zaradi ravne površine C-MATIC HP lažje zapelje pod vozičke in prevzame palete na prevzemnih postajah. Poleg tega lahko prevzamejo tudi tovor, ki ni optimalno postavljen za prevzem. Za neposreden transport palet so na voljo izbirne prilagoditvene plošče. Zaradi litij-ionske baterije in samodejnega polnjenja, ko je baterija izpraznjena, so idealni za neprekinjeno delovanje.

 • Navigacija SLAM brez infrastrukture
 • Aktivno izogibanje oviram
 • Optimalni za raznoliko uporabo
 • Prilagodljivo prevzemanje tovora
 • Enostavna uporaba
 • Litij-ionska baterija in funkcija samodejnega polnjenja

Servis

Zanesljiva tehnologija in robustne komponente sistema C-MATIC HP zagotavljajo malo servisiranja ter nizke stroške vzdrževanja in popravil. Vse pomembne elektronske in mehanske komponente so preprosto dostopne, kar omogoča hitro vzdrževanje in še dodatno izboljša razpoložljivost viličarja. Vse podatke o viličarju je mogoče prebrati s servisnim prenosnim računalnikom, ki je z viličarjem povezan z diagnostičnim kablom, in jih analizirati z diagnostično programsko opremo. Druga možnost je, da viličar spremljate in upravljate prek računalniško podprte funkcije oddaljene diagnostike. Za popravila in vzdrževanje viličarja vam je ves čas na voljo globalna servisna mreža Linde.

 • Robustna konstrukcija viličarja
 • Dolgi servisni intervali
 • Lahko dostopne komponente
 • Analiza napak s prenosnim računalnikom
 • Nadzor prek funkcije oddaljene diagnostike

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Load dimension b12 x l6 Height, lowered Travel speed, with/without load
C-MATIC HP 10 1,0 (t) 1260 x 860 (mm) 222 (mm) 8 km/h

Dodatna oprema

Samodejna polnilna postaja

Ko je raven napolnjenosti baterije nizka, C-MATIC HP samodejno poišče polnilno postajo in popolnoma samodejno izvede postopek polnjenja. Viličar se povsem napolni v približno 1,5 ure. Z eno polnilno postajo lahko polnite več viličarjev C-MATIC HP istega tipa.

Večbarvna signalna svetilka

C-MATIC HP je lahko izbirno opremljen z večbarvno signalno svetilko na zadnjem delu. Tako je viličar bolje viden pešcem in voznikom viličarjev, kar pomaga preprečiti trke in poškodbe.

Vozički

Za delo z viličarjem C-MATIC HP so na voljo dodatni vozički za transport blaga. Viličarji zapeljejo pod transportne vozičke in jih samostojno prepeljejo do izbranega ciljnega območja.

Neposredni transport palet

C-MATIC HP je izbirno mogoče opremiti s prilagoditveno ploščo za zanesljiv in učinkovit neposredni transport palet od ene do druge prevzemne postaje pri raznoliki uporabi.

Programska oprema za upravljanje

Programska oprema za upravljanje v oblaku AnyFleet omogoča hitro in stroškovno učinkovito vključitev viličarjev C-MATIC HP. Uporabniki prejmejo uporabniško licenco in letno licenco za podporo za viličarje.

Zahtevaj ponudbo