Avtomatizacija z Linde: Level up your Performance

Dosezite najboljši rezultat!
Z avtomatizacijo logistike podjetja Linde Material Handling do najboljšega rezultata

Dobrodošli v igralnem območju intralogistike! Tu bomo skladiščne in transportne postopke dvignili na višjo raven ter jih naredili pametnejše, hitrejše in inovativnejše. Naši avtonomni transportni sistemi in avtonomni logistični viličarji resnično spreminjajo pravila igre! Opravljajo monotona, ponavljajoča se opravila, razbremenijo zaposlene in povečajo produktivnost.

Začutite moč avtomatizacije s serijo MATIC. Ti visokotehnološki modeli se zlahka vključijo v skladiščno okolje in naredijo postopke varne, učinkovite in primerne za prihodnost. Ste pripravljeni? Potem se dogovorite za posvet z našo ekipo strokovnjakov in začnite to intralogistično igro. Naj se igra začne!

START – Izberite svojo nalogo

Avtomatizirani skladiščni in transportni postopki podjetja Linde Material Handling

Naj se igra začne! Poiščite svoj izziv AGV

Od izzivov visokoregalnih skladišč do hitrega talnega transporta: Avtomatizacija spremeni skladiščne in transportne postopke v otroško igro. Vsaka faza procesa je svojevrstna naloga, ki se je lahko lotite z našimi avtomatiziranimi logističnimi viličarji (AGV). Vse je odvisno od spretnosti, hitrosti in strategije. Ste pripravljeni? Potem začnimo s prvo misijo!

Naloga 1: Navpični transport od A do B

Vaša naloga je obvladati učinkovitost in natančnost skladiščne logistike s transportom blaga in materialov med različnimi območji skladišča ali proizvodnega obrata. To vključuje standardizirane postopke, kot so priprava blaga ali praznih pošiljk, manevriranje s paletami in težkimi tovori (tudi pri kombinirani uporabi) ter prenos tovora med tlemi in transportno tehniko. Vaše igralno polje je labirint poti in postaj, ki se razteza po vseh območjih: od sprejema blaga prek skladišča in proizvodnje do odpreme blaga. Šteje vsaka sekunda in vsaka poteza mora biti zelo natančna.

Igralci: L-MATIC AC, C-MATIC in C-MATIC HP (AMR)

Naloga 2: Talni transport, pretovarjanje, transportni trak

Tu gre za optimizacijo logistike v skladišču ali proizvodnem obratu. Obvladati morate tri ključne intralogistične procese: Talni transport, pretovarjanje ter prenos tovora med tlemi in transportno tehniko (in obratno). Učinkovito boste premikali palete na višini tal in uporabljali transportno tehniko v skladišču. V ta namen boste uporabljali avtomatizirani visokodvižni viličar, ki beleži natančen položaj tovora in je opremljen z veliko varnostne opreme.

Igralec: L-MATIC HD

Naloga 3: S tal do srednjih višin

V tem delu intralogističnega izziva morate blago in materiale pobrati s tal, jih natančno dostaviti na cilj in tam ponovno odložiti na tla ali na srednjo višino, na primer na prevzemna mesta za visokoregalno skladišče. To je ključno, da so številne komponente ob pravem času na pravem mestu. Ta naloga vas vodi skozi različna območja: Od sprejema blaga prek skladišča in proizvodnih hal do odpreme blaga.

Igralec: L-MATIC AC

Naloga 4: Na srednjih in velikih višinah

Ta misija je namenjena hitremu transportu blaga in materialov na srednjih in velikih višinah. Vaš cilj: Čim bolj učinkovita izraba regalov in skladiščnih površin ter s tem optimizacija celotne skladiščne logistike. To vključuje gibanje po vseh območjih skladišča in sodelovanje v različnih postopkih. Na primer: Lahko začasno skladiščite sprejeto blago na regalih, pripravite material za odvoz na območju za opremo ali prevzamete palete z regala, da jih lahko pripravite za ročno komisioniranje. Za to imate na voljo avtomatizirani regalni viličar. Zaradi kompaktne zasnove je zelo okreten. Poleg tega omogoča interakcijo z različnimi skladiščnimi sistemi (standardni regali, pretočni regali, transportni sistemi itd.) in varno pretovarjanje tudi na velikih višinah.

Igralec: R-MATIC

Naloga 5: Pretovarjanje v visokoregalnem skladišču

Ta misija poteka na vrtoglavih višinah visokoregalnega skladišča. Izziv je hitro in varno pretovarjanje blaga ter priprava blaga za komisioniranje. Za opravljanje teh nalog imate na voljo avtonomni visokoregalni viličar, ki omogoča samostojno interakcijo z vso infrastrukturo, povezano s skladiščnimi postopki (npr. transportna tehnika ali prevzemne postaje). Opremljen je s sodobnimi navigacijskimi sistemi in varnostnimi napravami, zato omogoča natančne manevre v ozkih hodnikih visokoregalnih skladišč.

Igralec: K-MATIC

DODATNE TOČKE: Prednosti rešitev Linde

Integracija strojne opreme

Naše avtomatizirane viličarje je mogoče preprosto vključiti v obstoječo infrastrukturo in procese – tudi v kombinirani uporabi ročnih in avtonomnih viličarjev.

Integracija programske opreme

Vseeno je, katere sisteme WMS ali ERP uporabljate: Naši avtomatizirani viličarji so združljivi z vsemi standardnimi rešitvami in zato izjemno prijazni do uporabnika.

Prilagodljivost

Z rešitvami Linde skupaj z nami določite poti in kontrolne točke. Če se razmere spremenijo in je treba prilagoditi avtomatizirane postopke, vam z veseljem pomagamo.

Razširljivost

Open World – Rešitve za avtomatizacijo Linde je mogoče postopoma razširiti ali prilagoditi. Dodajanje novih poti ali postaj je hitro.

Varnost

Naši avtomatizirani viličarji so opremljeni z visokoločljivostnimi kamerami in skenerji, ki imajo ves čas vse pod nadzorom. To zagotavlja izjemno varnost ljudi in okolja.

Ekonomičnost

Z neprekinjeno produktivnostjo, malo napakami in nesrečami, manj škode in hitro donosnostjo boste z našimi viličarji dosegli tudi odlične finančne rezultate.

Avtomatizirani viličarji podjetja Linde Material Handling

Zanesljivi soigralci

Z Linde boste rešili vse izzive avtomatizacije. Po vsem svetu smo izpeljali že na stotine rešitev za avtomatizacijo. Imamo največjo mrežo servisnih tehnikov v panogi, saj jih kar 8.500 skrbi, da so vaši avtomatizirani viličarji in rešitve vedno pripravljeni in ustrezno vzdrževani za vaše misije. Z avtomatiziranimi viličarji Linde imate dostop tudi do našega zaupanja vrednega servisa Linde.

Potrebujete nasvet o avtomatizaciji? Kar naprej!

PREDSTAVITEV – Zgodbe o uspehu naših strank

Potrebujete še malo navdiha za svojo skladiščno igro? Potem se udobno namestite in si oglejte, kako so drugi rešili svoje naloge s pomočjo avtomatizacije. Industrija, 3PL, avtomobilska industrija, embalažna industrija in številne druge panoge: Tu boste izvedeli, pri katerih podjetjih so rešitve Linde že povsem spremenile pravila igre.

Dva viličarja L-MATIC podjetja Linde Material Handling v skladišču podjetja ebm-papst v Mulfingenu.

Elektrotehnika – Povsem avtomatizirana logistika pošiljanja

 • Izziv: Strokovnjak za ventilatorje in motorje ebm-papst na svoji lokaciji v mestu Mulfingen išče načine za optimizacijo logistike pošiljanja.
 • Rešitev Linde: Strokovnjaki podjetja Linde analizirajo materialni tok, da bi našli možnosti za izboljšanje učinkovitosti. Za izvedbo sprememb Linde uporabi eno svojih partnerskih podjetij za logistične rešitve. Uporabi tri avtomatizirane visokodvižne viličarje Linde L-MATIC, ki jih poveže z internim sistemom SAP Extended Warehouse Management System podjetja ebm-papst. Avtomatizirani viličarji presežejo zahtevano transportno zmogljivost in se ponašajo s skoraj 100-odstotno razpoložljivostjo.

Avtonomni regalni viličar R-MATIC v širokem hodniku podjetja FIEGE.

3PL – Avtomatizacija pretovarjanja

 • Izziv: Pogodbeno logistično podjetje FIEGE se spopada z izjemnimi sezonskimi nihanji, saj mora v času največjih obremenitev dnevno pretovoriti do 10.000 paketov in 4.500 evropalet. Podjetje išče preproste tehnične rešitve, ki ne zahtevajo spreminjanja obstoječih regalnih sistemov.
 • Rešitev Linde: Linde priporoči viličar R-MATIC. Le tri tedne po začetku projekta avtomatizacije avtonomni regalni viličar že transportira blago. R-MATIC s 3D-kamero prepozna vrsto palete in omogoča natančno pretovarjanje tudi na velikih višinah.

Avtonomni transportni sistem Linde optimizira varnost pri podjetju BASF.

Kemija – Optimizacija učinkovitosti in varnosti

 • Izziv: BASF je globalno kemijsko podjetje, ki v Italiji proizvaja predvsem dodatke za plastiko. Tovarna v Bologni je del globalnega logističnega in proizvodnega omrežja, ki deluje v skladu z visokimi varnostnimi standardi. Zato mora rešitev za avtomatizacijo Linde upoštevati najstrožje varnostne protokole.
 • Rešitev Linde: Avtonomni transportni sistem Linde optimizira varnost na območju pakiranja. Prednost te rešitve je v njeni izjemni prilagodljivosti. Viličar komunicira neposredno s pakirnim sistemom in zato natančno ve, kdaj mora odstraniti naloženo ali zagotoviti prazno paleto.

Avtomatizirani viličar Linde med pretovarjanjem pri podjetju MASSILY.

Pakiranje – Avtomatizirani transport palet v skladišče

 • Izziv: Proizvodnja pločevink francoskega strokovnjaka za pakiranje Massilly je že povsem avtomatizirana, vključno s tiskanjem, stiskanjem, oblikovanjem in varjenjem pločevinastih delov. Podjetje zdaj želi avtomatizirati še zadnji korak – transport v skladišče.
 • Rešitev Linde: Avtomatizirani visokodvižni viličarji Linde L-MATIC prevzamejo transport palet od pakirne postaje do visokoregalnega skladišča. Njihove poti so prilagodljive in ne potrebujejo dodatne infrastrukture, kot so laserski reflektorji ali tirnice. Linde zagotovi redna usposabljanja za uporabo avtomatiziranih naprav, da osebje aktivno vključi v nadgradnjo.

Visokodvižni viličar Linde L-MATIC med delom pri podjetju Franz Veit GmbH.

Papir – Avtomatizacija kljub nenehnim spremembam okolice

 • Izziv: Strokovnjak za papir Franz Veit želi avtomatizirati notranji transport blaga, ker so običajne transportne metode med proizvodnjo in stroji za raztezanje neučinkovite in dolgotrajne.
 • Rešitev: Dva avtonomna visokodvižna viličarja Linde L-MATIC, ki se s pomočjo navigacije SLAM samodejno in brez težav znajdeta v nenehno spreminjajočem se okolju. Uspešnost rešitve za avtomatizacijo preseže pričakovanja, zaposleni pa pozdravljajo podporo, ki jo zagotavlja nova tehnologija.

Dva viličarja Linde L-MATIC med uporabo pri podjetju Madi Ventura

Živila – Več prostora, več skladiščnih površin, učinkovitejša logistika

 • Izziv: Podjetje Madi Ventura, ki se ukvarja z oreščki in suhim sadjem, mora zaradi nenehne rasti močno razširiti proizvodnjo. Potrebuje logistično rešitev, ki ponuja možnosti za razširitev proizvodnje in hkrati omogoča interakcijo z obstoječim sistemom in ročnimi postopki.
 • Rešitev Linde: Linde namesti novo visokoregalno skladišče z dodatnimi mesti za palete ter integrira avtomatizirane visokoregalne viličarje Linde K-MATIC in avtonomne visokodvižne viličarje Linde L-MATIC AC. Rešitve za avtomatizacijo Linde brezhibno opravijo kar 98 odstotkov nalog, skladiščna zmogljivost pa se podvoji.

L-MATIC HD med delom v podjetju Oechsler

Avtomobilska industrija – Avtomatizacija v dolgih in ozkih hodnikih

 • Izziv: Dobavitelj za avtomobilsko industrijo Oechsler AG želi z avtomatizacijo optimizirati logistične postopke na sedežu v Ansbachu v Nemčiji. Izziv: Zelo ozki hodniki in zelo dolge transportne poti, vključno z vmesno klančino.
 • Rešitev Linde: Linde analizira materialne tokove in simulira število palet, ki jih je treba transportirati. Nekoliko pozneje stopijo v ospredje trije avtomatizirani visokodvižni viličarji Linde L-MATIC HD. Med drugim oskrbujejo pretočni regal in samodejno prepoznavajo prosta skladiščna mesta. Palete pretovarjajo na višini do štiri metre, delujejo pa 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Njihova celovita varnostna tehnologija ščiti pešce v skladišču s kombinirano uporabo. Za izvedbo niso potrebne nobene strukturne spremembe.

L-MATIC podjetja Linde Material Handling med delom pri podjetju TST

3PL – Avtomatizacija pretoka blaga

 • Izziv: TST GmbH, logistični partner podjetja Henkel, že od odprtja lokacije leta 2014 opravlja ročne transportne postopke, ki postajajo vse bolj problematični. Podjetje želi izboljšati varnost in učinkovitost postopkov s pametno avtomatizacijo.
 • Rešitev Linde: Pet avtomatiziranih visokodvižnih viličarjev Linde L-MATIC za transport blaga od postaj za obdelavo do stroja za raztezanje brez posegov v infrastrukturo. Projekt je bil izveden v osmih mesecih in ponuja toliko prednosti, da bo avtomatizacija razširjena tudi na druge lokacije.

Schneider Electric uporablja dva avtonomna visokodvižna viličarja L-MATIC AC podjetja Linde Material Handling.

Elektrotehnika – Večja produktivnost v logističnem središču

 • Izziv: Zaradi spreminjajočih se tržnih razmer se podjetje Schneider Electric, specialist za energijo in avtomatizacijo, odloči avtomatizirati nekatera področja intralogistike, da bi povečalo učinkovitost na lokaciji v mestu Sant Boi de Llobregat v Španiji.
 • Rešitev: Linde po celoviti analizi in ustrezni pripravi lokacije dobavi dva avtomatizirana visokodvižna viličarja Linde L-MATIC AC. Uvedba avtomatiziranih viličarjev pomaga izboljšati nadzor nad materialom in skrajša poti, ki jih morajo prehoditi zaposleni.

EKIPNI DUH – Smo na vaši strani

Avtomatizirani viličarji Linde med delom pri podjetju Franz Veit

Naše rešitve za avtomatizacijo omogočajo učinkovitejše postopke in razbremenijo zaposlene. S tem sprostijo vaše zmogljivosti in povečajo produktivnost podjetja. Na vsakem koraku vam aktivno pomagamo. Tako si predstavljamo ekipni duh!

Avtomatizirajte svoje postopke