Logistični vlaki

V taktu sodobne proizvodnje
Logistični vlaki Linde v skladišču

Modularni, prilagodljivi in ekonomični

Sodobna industrijska proizvodnja je odvisna od popolne usklajenosti procesov, ki zagotavljajo, da je material pravočasno in v pravilnem vrstnem redu na montažni liniji. Materialni tok v proizvodnji je tako postal odločilni dejavnik z vidika ekonomičnosti. Linde Material Handling z logističnimi vlaki LT10 C–LT16 BM ponuja rešitve, prilagojene specifičnim zahtevam strank, za kar najbolj učinkovit in prilagodljiv transport materiala na daljše razdalje v podjetjih. Logistični vlaki dopolnjujejo ponudbo modelov viličarjev in skladiščne tehnike Linde, zajemajo pa vlačilce, ki jih je mogoče kombinirati z različnimi priklopnimi moduli, za prevoz nosilcev tovora s kolesci ali paletami. Na en priklopni modul je mogoče natovoriti do 2000 kilogramov. Njihova uporaba se izplača pri notranjih transportnih razdaljah, daljših od 150 metrov, saj v primerjavi s transportom s posamičnimi viličarji na cilj pripeljejo precej več blaga. Ekonomičnost logističnih vlakov Linde je posledica standardizacije materialnega toka, večje varnosti osebja in materiala ter različnih možnosti uporabe priklopnih modulov, saj ti omogočajo transport vseh mogočih tovorov in blaga – od palet do mrežastih zabojev in posameznih predmetov. Vse modele logističnih vlakov Linde odlikujejo izjemna stabilnost, dobro ohranjanje smeri in majhni obračalni krogi.

Izboljšanje učinkovitosti z logističnim vlakom Linde

Ključna beseda: učinkovito upravljanje

Glavne prednosti logističnih vlakov Linde so hitro in natančno upravljanje ter prilagodljivost, s katero je mogoče priklopne module hitro prilagoditi vsem vrstam blaga v podjetju. Ker imajo priklopni moduli minimalni obračalni krog, jih je mogoče uporabljati tudi v zelo majhnih prostorih. Logistične vlake Linde je mogoče opremiti z različnimi nakladalnimi okvirji z dvižnim mehanizmom, ki pred transportom dvigne vozičke, po njem pa jih znova spusti, da jih je mogoče raztovoriti. To pomeni, da transport materiala z logističnimi vlaki Linde ni le učinkovit in hiter, temveč tudi varnejši in energetsko učinkovitejši kot transport s posamičnimi viličarji.

Prilagodljiva kombinacija

Različni priklopni moduli, ki jih je mogoče poljubno kombinirati, omogočajo hiter in enostaven transport vseh vrst blaga, ki se običajno uporablja v podjetjih. Omogočajo transport različnih vozičkov in pomičnih regalov, ki so standardno zaščiteni z mehanskim zapahom za tovor.

Logistični vlaki LT10 C–LT16 BM podjetja Linde Material Handling

Varnost in ergonomija

Posamezni prevozi pomenijo gost promet v proizvodnih okoljih, v katerih je prostora pogosto zelo malo. Zato logistični vlak Linde ne pomeni zgolj varne vožnje za voznika, temveč zmanjša tudi število voženj in srečanj z drugimi viličarji in osebjem. Poleg tega logistični vlak vozi samo v eno smer in se mu zaradi natovarjanja in raztovarjanja ni treba razvrstiti ali obrniti, zato potrebuje zelo malo prostora. Tovor je nameščen za voznikom in je popolnoma zaščiten v okvirju, zato se lahko voznik povsem osredotoči na vožnjo s prostim pogledom na vse strani. Celoten vlak je zavarovan z zagonsko zaporo in ga ni mogoče premakniti, če niso dvignjeni vsi tovorni okvirji. Zaradi preprostih možnosti natovarjanja in raztovarjanja na višini tal v kombinaciji z samodejnim mehanskim zapahom za tovor po vstavitvi so vlačilci z vozički učinkovit del vsake dobavne verige za oskrbo z materialom. Vlačilci so opremljeni z asistenčnim sistemom, ki samodejno zmanjša hitrost pri vožnji skozi zavoje. Vsi priklopni moduli logističnih vlakov Linde so med seboj in z vlačilcem povezani s podatkovnimi kabli. Tako lahko voznik centralno upravlja dvižno funkcijo vseh priklopnikov z mesta za voznika. V trenutku lahko preveri, ali so dvignjeni vsi tovorni okvirji za transport.

Natančno upravljanje in preprosto pospeševanje

Za čim bolj natančno upravljanje logističnih vlakov so vsi priklopni moduli opremljeni s krmiljenjem na vsa kolesa. To omogoča izjemno majhne obračalne kroge tudi s štirimi priklopnimi moduli, npr. v ozkih prostorih med proizvodnimi linijami. Kolesa priklopnih modulov logističnih vlakov Linde so nameščena na horizontalne osi. To omogoča, da je tovor med transportom maksimalno zaščiten. Blago je mogoče raztovoriti ali natovoriti na obeh straneh s pomočjo posebnega priklopnika z mostnim okvirjem. Premični sredinski nosilec omogoča prilagodljivo pretovarjanje zabojnikov vseh velikosti. Vsi priklopni moduli so opremljeni z natančnim in tihim dvižnim mehanizmom, ki omogoča mirno dvigovanje transportiranega tovora.

Vgrajena prihodnost

Pri logističnih vlakih Linde je prihodnost že vgrajena. Pri digitalno krmiljenih proizvodnih postopkih se nenehno povečujejo zahteve glede natančnosti in točnosti materialne logistike. Stranke iščejo povezane logistične koncepte, v katerih stroji, blago in transportni sistemi komunicirajo med seboj, da zagotovijo čim bolj učinkovit transport blaga. Naslednji korak so logistični vlaki, ki samostojno vozijo po skladiščih in so centralno krmiljeni. Logistični vlaki Linde so že danes opremljeni z zmogljivimi tipali, prožili in krmilniki, ki omogočajo uvedbo ustreznih rešitev. Sistem za vodenje vlačilcev z vozički Linde usklajuje naročila za vožnjo in voznikom ponuja optimalne poti. Nadzorna plošča programske opreme pregledno prikazuje vse pomembne informacije in omogoča analize za optimizacijo procesov.

5-krat večja zmogljivost

Bolj učinkoviti

Logistični vlaki Linde so ekonomični, saj vsakič transportirajo velike količine materiala. Zato so idealni za uporabo v standardizirani proizvodnji.

Večja varnost

Zagonska zapora logističnih vlakov Linde skrbi za varnost. Vlakov ni mogoče premakniti, dokler niso dvignjeni vsi tovorni okvirji priklopnih modulov.

Bolj varčni

Logistični vlaki lahko pretovorijo do 8000 kilogramov naenkrat, kar je veliko materiala na eno transportno vožnjo. Zato so še posebej varčna intralogistična izbira.

Bolj nežni

Logistični vlaki Linde so izbirno lahko tudi vzmeteni in opremljeni z blagim dvižnim mehanizmom. Zato nežno transportirajo blago skozi podjetje.

Več udobja

Logistični vlaki Linde so delovno mesto, ki nudi izjemno udobje. Poleg tega je dvižne mehanizme različnih priklopnih modulov mogoče upravljati z nožnim tipalom.

Viličarji po meri

Noben logistični vlak Linde ni enak drugemu. Poleg standardne opreme je vse tri modele mogoče opremiti z vrsto dodatnih izbirnih funkcij. To ne zajema samo izbirne zaščite pred vremenskimi vplivi za različne priklopnike, temveč tudi izbirne zapahe in osvetlitve. Poleg tega se je mogoče prilagoditi različnim zahtevam strank z vidika transportnih vozičkov. Izbirno so poleg za Linde značilne rdeče barve na voljo tudi druge barve.