Standardizirani paketi rešitev za avtomatizacijo Linde

»Ready-to-Automate« za pretok materiala
Avtomatizirani viličarji podjetja Linde Material Handling med delom v skladišču

Avtomatizacija lahko močno izboljša učinkovitost pretoka materiala. Vendar pa dolgotrajna implementacija in visoki stroški pogosto odvrnejo podjetja od tega ključnega koraka. Kljub temu avtomatizacija ni nujno obsežen projekt. S standardiziranimi paketi rešitev je Linde Material Handling razvil sistem »plug and play«, ki omogoča preprosto, hitro in zanesljivo avtomatizacijo posameznih, ponavljajočih se procesnih korakov.

Ponudba temelji na seriji avtonomnih viličarjev MATIC in vključuje tudi vso pripadajočo programsko opremo ter zagon na kraju uporabe. Na ta način je mogoče avtomatizirane delne procese brez težav vključiti v obstoječi pretok materiala. Linde se kot vodilni ponudnik avtomatiziranih rešitev ne ponaša le z izjemno ponudbo viličarjev, temveč tudi s strokovnim znanjem o pretokih materiala, zato lahko pakete rešitev prilagodi vsem pomembnejšim scenarijem uporabe. Paketi vključujejo od enega do treh viličarjev za optimalno zmogljivost pretovarjanja.

Avtonomni viličar L-MATIC podjetja Linde Material Handling

Preprosto ekonomično

Pri standardiziranih paketih rešitev je Linde združil vozila serije MATIC z uveljavljenimi programskimi rešitvami in strokovnim znanjem s področja avtomatizacije.

Več kot viličarji

Srce naših paketov za različne uporabe so avtonomni viličarji Linde serije MATIC. Ker opravljajo transportna in skladiščna opravila, ki se nenehno ponavljajo, razbremenijo osebje, povečajo produktivnost in zmogljivost pretovarjanja ter zmanjšajo število napak in nesreč v skladišču. Vsi viličarji MATIC so opremljeni s pametnimi navigacijskimi in varnostnimi tehnologijami, vendar jih je – po potrebi – mogoče upravljati tudi ročno. Vseeno pa je prava strojna oprema le prvi korak k učinkovitim avtomatiziranim procesom. Zato rešitve združujejo viličarje, programsko opremo za upravljanje, svetovanje, projektiranje in zagon v eni celoviti storitvi.

Predvidljivo in ekonomično

Pristop, ki ga uporablja Linde, ima v primerjavi s posameznimi avtomatizacijskimi rešitvami dve ključni prednosti: prvič, zaradi standardizirane funkcionalnosti in modularne konstrukcije je bistveno bolj ekonomičen. Drugič, namestitev je hitrejša, saj je bila kombinacija strojne in programske opreme obsežno preskušena z vidika zanesljivosti in zagotavljanja zmogljivosti. Kombinacija teh dveh dejavnikov povečuje učinkovitost in zagotavlja hitro povrnitev naložbe. Podjetja iz vseh panog lahko izkoristijo prihranke pri stroških, večjo produktivnost in večjo varnost, ne da bi jim bilo treba vlagati v drage specializirane avtomatizacijske rešitve.

Standardni paketi so na voljo za naslednje uporabe

L-MATIC podjetja Linde Material Handling med delom v skladišču

Transportiranje in dvigovanje

 • Avtonomni viličar: Visokodvižni viličar L-MATIC
 • Funkcionalnost: Za tovore do 1200 kilogramov, ponuja do osem postaj za pretovarjanje (Pick- and Drop). Idealen za nalaganje standardne transportne tehnike.
 • Razširljivost: Na voljo kot mali, srednji ali veliki paket z enim, dvema ali tremi viličarji
 • Vključitev v pretok materiala: Geonavigacija, ki ne potrebuje infrastrukture, omogoča uporabo kot posamični viličar ali kot del avtomatiziranega voznega parka
 • Najboljša praksa: Idealna avtomatizacijska rešitev za proizvodne obrate, ponudnike logističnih storitev ali proizvajalce potrošniškega blaga in papirja

Avtonomni visokodvižni viličar L-MATIC AC podjetja Linde Material Handling

Transportiranje in dvigovanje s samonosilnimi vilicami

 • Avtonomni viličar: Čelni visokodvižni viličar L-MATIC AC
 • Funkcionalnost: Samonosilne vilice omogočajo prevzem in transport zaprtih nosilcev tovora. Idealno za prevzemna mesta, pod katera ni mogoče zapeljati
 • Prednostna uporaba: Prevzem in nalaganje na tekoče trakove
 • Razširljivost: Na voljo kot mali, srednji ali veliki paket z enim, dvema ali tremi viličarji
 • Vključitev v pretok materiala: Geonavigacija, ki ne potrebuje infrastrukture, omogoča uporabo kot posamični viličar ali kot del avtomatiziranega voznega parka
 • Najboljša praksa: Idealna avtomatizacijska rešitev za proizvodne obrate, ponudnike logističnih storitev ali proizvajalce potrošniškega blaga in papirja

Transport

 • Avtonomni viličar: Vlačilec P-MATIC
 • Funkcionalnost: Velika vlečna sila (do 5000 kilogramov) in velika končna hitrost (7,2 km/h) zagotavljata maksimalno zmogljivost pretovarjanja v proizvodnji
 • Prednostna uporaba: Transport težkega blaga do proizvodnih linij, vleka težkih priklopnikov
 • Razširljivost: Na voljo kot mali, srednji ali veliki paket z enim, dvema ali tremi viličarji
 • Vključitev v pretok materiala: Geonavigacija, ki ne potrebuje infrastrukture, omogoča uporabo kot posamični viličar ali kot del avtomatiziranega voznega parka.
 • Najboljša praksa: Idealna avtomatizacijska rešitev za proizvodnjo

Pregled prednosti

Predvidljivost

Standardizirani paketi rešitev za natančno določene naloge so temeljito preskušeni z vidika zanesljivosti in varnosti, zato jih je mogoče hitreje vpeljati kot individualne avtomatizacijske koncepte.

Stroškovna učinkovitost

Pakete rešitev Linde je mogoče namestiti hitro in stroškovno učinkovito. Nizki stroški namestitve v kombinaciji z večjo učinkovitostjo zagotavljajo hitro povrnitev naložbe.

Razširljivost

Vsi paketi so na voljo z enim, dvema ali tremi viličarji. Ker je standardiziran celovit modul, jih je mogoče uporabiti tudi za dodatne avtomatizacijske rešitve.

Zmogljivost

Viličarje Linde serije MATIC je mogoče vključiti v neprekinjeno 24-urno skladiščno logistiko. Zaradi pametne tehnologije upravljanja popolnoma usklajujejo svoje poti in hitrosti.

Razpoložljivost

Zaradi standardizirane kombinacije industrijsko izdelanih osnovnih viličarjev in uveljavljene avtomatizacijske tehnologije so paketi rešitev Linde na voljo hitro in kadar koli.

Načrtovanje avtomatizacije: minimalni stroški, maksimalna korist

Strokovnjaki Linde vam bodo pomagali ustvariti idealne pogoje za avtomatizacijske procese v skladišču. Potrebni napori so v celoti obvladljivi: določiti je treba jasne transportne poti ter postaje za pretovarjanje (Pick- and Drop), pri čemer je treba zagotoviti, da imajo viličarji dovolj prostora za prevzem in odlaganje standardiziranih nosilcev tovora. Ključna je zadostna pokritost z omrežjem WLAN in dostop VPN za servisiranje na daljavo. Naši strokovnjaki so vam na voljo na vsakem koraku in vam vedno stojijo ob strani.

Standardizirane rešitve v praksi