Regalni viličarji R10–R16 B

Vsestranski osnovni model

Udobna in ekonomična uporaba v visokoregalnem skladišču

Regalni viličarji R10–R16B so primerni za pretovarjanje na velikih dvižnih višinah in v ozkih regalnih hodnikih. V vstopnem razredu ponujajo minimalne stroške na premik palete in zmogljivost za lahko do srednje težko uporabo. Poleg velike ponudbe modelov je viličarje mogoče prilagoditi na različne načine, npr. z višinami dvižnih teleskopov 4,4–7,7 m. Viličarji se ponašajo z visoko preostalo nosilno zmogljivostjo in visokim standardom udobja za neutrujajoče delo. K temu prispevata predvsem voznikovo delovno mesto, na katerega se ne prenašajo vibracije, in individualno prilagodljivi upravljalni elementi.

Lastnosti

Varnost

Kot vsi viličarji Linde ima tudi serija R10–R16 B trdno in vzdržljivo šasijo. Spodnji okvir je zasnovan kot masivna jeklena konstrukcija, ki zagotavlja nizko težišče tovora, visoko stabilnost in visoko preostalo nosilno zmogljivost. Sistem Linde Curve Assist prilagodi hitrost viličarja pri vožnji skozi zavoje in tako izboljša varnost. Za dodatno varnost skrbijo zavorni sistem za vsa kolesa in štirje neodvisni zavorni sistemi. Samodejna parkirna zavora, ki se aktivira, če voznik izstopi, izboljša varnost ob zaustavitvi na rampah in klančinah.

 • Linde Curve Assist
 • Zavorni sistem za vsa kolesa
 • Štirje neodvisni zavorni sistemi
 • Izbirna panoramska streha iz kaljenega stekla

Ergonomija

Regalni viličarji Linde so zasnovani za ergonomske potrebe voznikov. Ponašajo se s šasijo, na katero se ne prenašajo vibracije, z individualno nastavljivo upravljalno konzolo in oblazinjenimi nasloni za roke z vgrajenim sistemom Linde Load Control. Vsi krmilni elementi so zasnovani za intuitivno uporabo in učinkovito, neutrujajoče delo. Nizek dostop v kabino in veliko možnosti za prilagajanje voznikovega sedeža ščiti voznika in poveča delovno učinkovitost.

 • Manj vibracij
 • Individualno nastavljiva sedež in konzola
 • Oblazinjeni nasloni za roke z vgrajenimi krmilnimi elementi
 • Nizek dostop
 • Intuitivno in neutrujajoče delo

Upravljanje

Regalni viličarji R10–R16 B imajo močne pogonske in dvižne motorje, dvižne teleskope Triplex s premikanjem brez torzije ter omogočajo intuitivno krmiljenje. Poleg tega sistem Linde Load Control omogoča zelo natančno upravljanje dvižnega teleskopa in vilic. Kratka medosna razdalja, kompaktne mere šasije in 180°-krmiljenje zagotavljajo odlično okretnost viličarja. Upor pri zavijanju je mogoče individualno prilagoditi. Poleg tega je nastavljive sedeže in konzole mogoče natančno prilagoditi vozniku, kar olajša upravljanje. Prikaz dvižne višine ter visoka preostala nosilna zmogljivost pomagata voznikom izboljšati varnost transporta blaga v skladišču. Neoviran pregled nad delovnim okoljem in tovori olajša manevriranje tudi v ozkih hodnikih.

 • Zmogljivi motorji
 • Dvižni teleskopi brez torzije
 • Varno pretovarjanje s sistemom Linde Load Control
 • Kratka medosna razdalja in 180°-krmiljenje
 • Prikaz dvižne višine
 • Visoka preostala nosilna zmogljivost
 • Komponente, optimizirane za optimalno vidljivost

Servis

Komponente viličarjev R10–R16 B so lahko dostopne in omogočajo nezapleteno vzdrževanje. Tako je mogoče npr. voznikov sedež preprosto dvigniti s pomočjo plinskega vzmetenja in ga zasukati v stran, kar servisnemu tehniku omogoča takojšnji dostop do najpomembnejših elektronskih in mehanskih komponent. Elektronska diagnostika viličarjev poenostavi tudi vzdrževanje. Pogonski, dvižni in trifazni motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja, zagotavljajo visoko razpoložljivost. Servisni intervali na 1000 obratovalnih ur pomenijo, da je obratovanje viličarja zelo ekonomično.

 • Lahko dostopne komponente
 • Elektronska diagnostika viličarja
 • Osrednji deli viličarja, kot so elektromotorji, ne potrebujejo vzdrževanja
 • Prvo vzdrževanje po 1000 obratovalnih urah

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Battery voltage/rated capacity (5h)
R10B 1,0 (t) 3832 (mm) 11 / 11 km/h 2703 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh
R12B 1,2 (t) 4832 (mm) 11 / 11 km/h 2703 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh
R14B 1,4 (t) 5710 (mm) 11 / 11 km/h 2770 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh
R16B 1,6 (t) 5710 (mm) 11 / 11 km/h 2780 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Delovni žarometi

Delovni žarometi LED izboljšajo pregled nad tovori v temnih delovnih območjih. S tem je obratovanje viličarja bolj varno in učinkovito.

Podporniki iz poliuretana

Podporniki iz poliuretana za zaščito tlakov preprečujejo praske na skladiščnih tleh.

Rešitve za upravljanje voznega parka

S pomočjo rešitev Linde connect je mogoče zabeležiti, obdelati in analizirati podatke o viličarju in uporabniku. Na ta način je omogočena učinkovita, varna in pregledna uporaba vozil za talni transport.

Enopedalno krmiljenje

Nekateri vozniki imajo raje enopedalno krmiljenje. Dvopedalno krmiljenje je zato mogoče zamenjati, da se izpolni individualne želje posameznega voznika.

Držalo za mobilni telefon

Držalo za mobilni telefon podpira potek dela in izboljša varnost. Zaposleni ima zaslon vedno pred očmi in na dosegu roke.

Leseni ročaji krmilnih palic

Leseni ročaji krmilnih palic Linde dajejo delovnemu mestu poseben pečat. Trdi les brez trsk zagotavlja prijeten otip, je bolj odporen proti umazaniji in primeren za voznike z alergijo na umetne mase.

Osvetlitev kabine

Dvostopenjska LED-osvetlitev kabine voznikom viličarjev omogoča najboljši pregled nad potrebnimi delovnimi materiali.

Pregled nad okolico

Posebna konstrukcija dvižnega teleskopa in voznikova streha, ki omogoča optimalno vidljivost, zagotavljata najboljši možni pregled nad okolico. To poveča varnost in pospeši pretovarjanje.

Vrata za zaščito pred vetrom

Dodatna vrata za zaščito pred vetrom zmanjšajo pihanje med vožnjo pri prehodu iz skladišča na dvorišče in prepih v neogrevanih skladiščih, kar izboljša voznikovo udobje.

12 V vtičnica

12 V vtičnica omogoča priklop in polnjenje pametnih telefonov ali drugih elektronskih naprav v viličarju.

360°-krmiljenje

S pomočjo 360°-krmiljenja v kombinaciji z enopedalnim krmiljenjem lahko vozniki hitro manevrirajo viličarje tudi v zelo ozkih prostorih.

Zahtevaj ponudbo