• 0 - 2000 (kg)
 • 0 - 6475 (mm)

Električni viličarji E16–E20 EVO (štirikolesni viličarji)

Stabilna učinkovitost

Maksimalna raznolikost modelov, okretnost in stabilnost

Serija E16–E20 EVO ponuja veliko raznolikost modelov. Glede na zahteve so na voljo različne zmogljivosti baterij, višine ali izvedbe z ozkimi delovnimi širinami. Med obratovanjem omogočajo natančno pretovarjanje v zelo ozkih prostorih – z izjemno stabilnostjo. Inovativna kombinirana krmilna os Linde omogoča, da se premniki zadnjih koles obrnejo za 175 stopinj. To omogoča obračanje viličarja na mestu brez poškodb talnih oblog. Poleg tega imajo električni viličarji Linde kompaktno os: dva močna pogonska motorja, zavore, ki ne potrebujejo vzdrževanja, in napajalni moduli, nameščeni neposredno na os, kot vgrajena enota zagotavljajo maksimalno delovno zmogljivost pri visoki energijski učinkovitosti. Preprosta menjava baterije ali izbirni vgrajeni polnilnik skrbita za visoko razpoložljivost.

Lastnosti

Varnost

Linde Protector Frame nudi vozniku največjo možno varnost med pretovarjanjem. Okvir in streha voznikove celice tvorita robustno, zaprto zaščitno območje. Profili dvižnih teleskopov so zaradi zgoraj nameščenih nagibnih valjev še posebej ozki in zaprti v kompaktno umeščeno strukturo. To vozniku omogoča najboljši možni pregled nad tovorom in okolico. Poleg tega učinkovit sistem proti zdrsu, redundantna krmilna vezja in visoke preostale nosilne zmogljivosti zagotavljajo maksimalno varnost pred izpadi delovanja in maksimalno obratovalno varnost.

 • Robustna zaščitna streha za voznika
 • Redundantno krmiljenje
 • Popolna zaščita s sistemom proti zdrsu
 • Komponente, optimizirane za optimalno vidljivost
 • Visoka preostala nosilna zmogljivost

Ergonomija

Učinkovito delo brez utrujenosti je osnova za visoko produktivnost pri sodelovanju človeka in stroja. Kot pri vseh viličarjih Linde je ergonomija ključno vodilo oblikovanja tudi pri seriji E16–E20 EVO. To velja za razporeditev vseh upravljalnih elementov okoli voznika, kot so nastavljiva enota iz sedeža in naslona za roke, vanjo vgrajen natančen sistem Linde Load Control za krmiljenje funkcij dvižnega teleskopa in značilno učinkovito dvopedalno krmiljenje Linde. Šasija in prostorna voznikova kabina serije EVO sta bili pri konstruiranju namerno ločeni druga od druge, da bi kar najbolj omejili prenašanje vibracij na voznika.

 • Ergonomski upravljalni elementi
 • Učinkovito dvopedalno krmiljenje in Linde Load Control za natančno krmiljenje
 • Prostorna voznikova kabina in zmanjšane vibracije
 • Nastavljiva enota naslona za roko in sedeža

Upravljanje

Štirikolesni viličarji serije E16–E20 EVO ponujajo še posebej dobro bočno stabilnost. Težka bremena je tako mogoče tudi na velikih višinah premikati na milimeter natančno. Inovativna kombinirana krmilna os Linde omogoča obračanje zadnjih koles na tak način, da se viličar lahko obrača na mestu pri minimalni obrabi pnevmatik in brez poškodb tlakov. Natančno krmiljenje poteka v popolnem sodelovanju dvomotornega sprednjega pogona s sistemom Linde Load Control. Krmiljenje omogoča preprosto upravljanje vseh funkcij dvižnega teleskopa s konicami prstov, vozniki pa lahko hkrati dvigujejo in nagibajo tovor. Poleg tega tristopenjska nastavljiva vozna dinamika zagotavlja moč delovanja in energijsko učinkovitost, ki sta potrebni v danem trenutku.

 • Maksimalna okretnost v zelo ozkem prostoru
 • Varno pretovarjanje s sistemom Linde Load Control
 • Med zavijanjem se kolesa vrtijo v nasprotni smeri
 • Manjša obraba pnevmatik, manj poškodb tlakov in minimalen upor pri zavijanju
 • Tristopenjsko nastavljiva vozna dinamika

Servis

Viličarji serije E16–E20 EVO so zaradi zelo dolgih vzdrževalnih intervalov še posebej ekonomični in preprosti za servisiranje. Celotna pogonska os s trifaznimi motorji za pogon in dvižni pogon ter osrednji funkcionalni deli, kot so valji dvižnega teleskopa in nagibni valji, ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Celovit pregled električnega viličarja je potreben po 1000 obratovalnih urah, prva zamenjava hidravličnega olja pa šele po 6000 urah. Modeli viličarjev so zasnovani za preprosto servisiranje, zato so vse komponente viličarjev [povezava do storitve zagotavljanja nadomestnih delov] med popravili preprosto dostopne. Te lastnosti zagotavljajo nemoteno uporabo viličarja.

 • Prvo vzdrževanje po 1000 obratovalnih urah
 • Osrednji deli, kot so elektromotorji in zavore, ne potrebujejo vzdrževanja
 • Zamenjava hidravličnega olja po 6000 obratovalnih urah
 • Servisu prijazna zasnova omogoča hitro zamenjavo delov
 • Nenehna tehnična optimizacija

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Battery voltage/rated capacity (5h) Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
E16P 1,6 (t) 2800 (mm) 20 / 20 km/h 48/575/625 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3479 (mm)
E16PH 1,6 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3528 (mm)
E18PH 1,8 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3533 (mm)
E20PH 2,0 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3537 (mm)
E20PHL 2,0 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 840/930 (V)/(Ah) o. kWh 3645 (mm)
E20PL 2,0 (t) 2800 (mm) 20 / 20 km/h 48/690/750 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3595 (mm)

Dodatna oprema

Aktivno odzračevanje baterij

Aktivno odzračevanje baterij

Hitro, udobno, varno: samodejno odzračevanje baterij omogoča uporabniku prijazno polnjenje. Osnova sistema je vmesnik Plug&Play na pokrovu zadnjega dela viličarja. Za polnjenje ni treba odpreti ne pokrova baterije ne vrat.

Vgrajeni visokofrekvenčni polnilnik

Vgrajeni visokofrekvenčni polnilnik

Izbirni vgrajeni visokofrekvenčni polnilnik omogoča uporabniku prijazno in hitro polnjenje baterije – ne glede na kraj in prek vsake vtičnice. Visoka učinkovitost, temperaturno nadzorovano polnjenje in samodejno vzdrževalno in izravnalno polnjenje zagotavljajo energijsko učinkovito polnjenje. Poseben prostor za polnjenje ni več potreben.

Različice dvižnega teleskopa

Različne izvedbe dvižnih teleskopov Linde omogočajo optimalno razmerje dviga in višine glede na uporabo. Na izbiro so standardne dvižne konstrukcije, ki omogočajo dvig do 5650 mm, dvižne konstrukcije Duplex (celotni prosti dvig), ki omogočajo dvig do 4145 mm in dvižne konstrukcije Triplex (celotni prosti dvig), ki omogočajo dvig do 6075 mm.

Hidravlični pomični nosilec za baterijo

Hidravlični pomični nosilec za baterijo

Hitra in udobna menjava baterije: hidravlični pomični nosilec za baterijo Linde s pritiskom gumba izvleče do 60 odstotkov baterije iz viličarja. Nato jo lahko dvigne mostni žerjav ali drug viličar. Ta možnost je na voljo za viličarje E12–E50.

linde_safety_pilot-3992_8076

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Zahtevaj ponudbo