Krmilne palice sistema Linde Load Control
Vsak milimeter šteje

Krmilne palice

Krmilne palice so podaljšek roke voznika viličarja, zato mora biti njihovo upravljanje intuitivno, udobno in izjemno natančno. S temi lastnostmi ne prispevajo le k varnosti, temveč tudi k učinkovitosti. Viličarji podjetja Linde Material Handling omogočajo natančno delovanje z do popolnosti usklajeno strojno in programsko opremo ter vzajemnim delovanjem več komponent. Na začetku te verige je krmilna palica Linde kakovosti originalnega proizvajalca.

Prednosti krmilnih palic kakovosti Linde

Natančnost

Krmilne palice Linde delujejo z natančnim, linearnim in določenim električnim izhodnim signalom, ki ga nadzoruje krmiljenje. To pomeni, da je pod enakim kotom palice enak tudi ustrezni izhodni signal ne glede na smer premika krmilne palice, torej dviganje/spuščanje ali nagib dvižnega teleskopa naprej/nazaj. Odziv dvižnega teleskopa je vedno sorazmeren s kotom krmilne palice. To omogoča intuitivno upravljanje in natančno predvidljiv odziv viličarja ter s tem varno in zelo učinkovito delo.

Udobnost in zanesljivost

Krmilne palice Linde se odzivajo enako pri vseh modelih viličarjev. Ker krmilne palice nimajo tako imenovanega »mrtvega območja«, se delovna hidravlika takoj odzove na odklon krmilne palice, tj. s premikom krmilne palice se začne tudi premik dvižnega teleskopa. Poleg tega imajo vse krmilne palice enak največji kot aktiviranja. Te lastnosti pomenijo, da se vozniki lahko zanesejo na to, da bo upravljanje krmilne palice vedno enako, poleg tega pa ni potreben čas prilagajanja zaradi nepričakovanih odzivov, če voznik vozi različne modele viličarjev ali v primeru poškodb.

Krmilne palice sistema Linde Load Control

Dodatne varnostne lastnosti

Dodatni priključni vtič

Krmilne palice Linde imajo priključni vtič, kar pomeni, da je skorajda nemogoče nepravilno priklopiti kable ali pomotoma zamešati pole.

Redundantna zasnova

Vsi sestavni deli Linde, pomembni z vidika varnosti, imajo redundantno zasnovo. To pri npr. pri krmilnih palicah pomeni dvokanalni izhodni signal prek signalne napetosti in referenčne napetosti, ki ju nadzira krmiljenje Linde. To zagotavlja odziv dvižnega teleskopa šele ob dejanskem premiku krmilne palice. Sistem prav tako zazna in sporoča o odstopanjih linearnosti signala. Za voznike to pomeni maksimalno varnost in preprostost uporabe.

Odlična zaščita pred vlago

Priključno vezje in spajkane točke krmilnih palic Linde imajo zelo visoko stopnjo zaščite pred vlago v skladu s standardom IP67.

Dolga življenjska doba in ekonomičnost

Prednosti originalnih delov proizvajalca zares pridejo do izraza pri življenjski dobi in ekonomičnosti: visokokakovostni materiali krmilnih palic Linde pomenijo, da so zasnovane za približno šest milijonov gibov. Nadomestni deli v kakovosti originalnega proizvajalca so praviloma dražji, vendar večkrat daljša življenjska doba več kot odtehta te stroške.