Originalne vilice viličarja Linde
Nosilna vloga

Vilice

Vilice morajo biti izjemno varne, robustne in odporne proti obrabi. Nepoškodovane vilice so bolj ekonomične in prihranijo stroške. To je povezano s posebnim razmerjem med obrabo in nosilnostjo: 10-odstotna obraba zmanjša nosilnost za 20 odstotkov. Redna menjava vilic se torej izplača. Originalne vilice podjetja Linde Material Handling zagotavljajo visoke zahteve glede življenjske dobe in varnosti.

Prednosti vilic kakovosti Linde

Dolga življenjska doba

Vilice Linde so na zelo obremenjenih delih ojačane z dodatnim materialom, zato so bolj robustni, izjemno togi in imajo daljšo življenjsko dobo.

Varnost brez kompromisov

Linde pri varnosti ne sklepa kompromisov. Ravno nasprotno: Vilice imajo približno 20 odstotkov večjo nazivno obremenitev, pri menjavi tovora pa kar za približno 50 odstotkov presegajo zakonske predpise. Zaradi posebne toplotne obdelave med proizvodnjo – tako imenovanega kaljenja – vilice zagotavljajo zelo visoko nosilnost.

Večja stabilnost

Če je tovor optimalno porazdeljen po nosilcu vilic, je še posebej stabilen. Da se tovor ne more prevrniti v stran, imajo vilice Linde dodatno široko vpetje.

Viličar V prevaža težek tovor na vilicah

Redni pregledi so obvezni

Upravljavci viličarjev morajo vilice redno pregledovati. To zahtevajo različnih predpisi v posameznih državah. V skladu s smernicami FEM 4.004 je v Evropi obvezen vsaj en pregled na leto. V skladu s standardom ISO 5057 morajo upravljavci takoj zamenjati vilice, če so več kot 10-odstotno obrabljene.

Z našimi originalnimi vilicami vam pomagamo izpolniti varnostne zahteve, zaradi zelo robustne kakovosti pa vilice tudi zmanjšajo obratovalne stroške.