Veriga dvižne konstrukcije regalnega viličarja Linde
Čvrsto povezano

Verige dvižne konstrukcije

Verige dvižne konstrukcije so najbolj obremenjeni deli viličarja. Kako dolgo je verigo mogoče uporabljati, je odvisno od kakovosti uporabljenega materiala in konstrukcije verižnih elementov. Inženirji podjetja Linde Material Handling so optimizirali oboje, zato imajo originalne verige dvižne konstrukcije Linde visoko nosilnost, so zelo odporne proti obrabi in varne.

Prednosti verig dvižne konstrukcije kakovosti Linde

Visokokakovostni materiali pri konstrukciji in mazanju

Za izdelavo verig dvižnih konstrukcij Linde se uporabljajo visokokakovostni materiali, ki zdržijo velike obremenitve. Pred prvo uporabo ne namažemo – s tako imenovanim potopnim mazanjem – zgolj površine verige, temveč tudi vse vmesne prostore med spojnimi členi in sorniki.

Optimizirana konstrukcija

Konstruktorji Linde so optimizirali usklajenost posameznih komponent verige, zato so končni elementi, sidra verige in podporniki verig idealno usklajeni. Z dodatnimi preskusi – poleg zahtev standarda ISO 3691-1 – zagotavljajo tudi izjemno togost verig. To vključuje dinamični preskus z »odklonom verige pod obremenitvijo«. To omogoča določitev in optimizacijo togosti in obrabe pri realnih pogojih. Zaradi optimizirane geometrije elementov verige so te med uporabo zelo tihe in tako ščitijo voznikov sluh.