Naknadna namestitev in dodatna oprema

Za boljšo varnost, učinkovitost in udobje
Viličar Linde z lučjo LED prevaža tovor v skladišču

S 77 standardnimi serijami in 382 različnimi modeli Linde Material Handling ponuja ustrezno rešitev za vse logistične naloge. Zahteve glede opreme viličarjev ali skladiščne tehnike pa se lahko sčasoma spremenijo, npr. zaradi novih varnostnih zahtev, spremenjenih logističnih postopkov ali potreb po udobju voznikov, ki vsakodnevno delajo z viličarji. Preprosta naknadna namestitev v številnih primerih pomaga npr. viličar prilagoditi novim zahtevam ali najnovejšim tehničnim standardom brez zamudnih predelav. Poleg tega lahko celotnemu voznemu parku zagotovite enako opremo. Linde ponuja ustrezne rešitve za naknadno namestitev in dodatno opremo za področja varnosti, učinkovitosti in udobja. Sem spadajo npr. inovativni asistenčni sistem Linde Safety Guard, opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™, komponente za samodejno beleženje in prenos obratovalnih ur ter praktični nosilec za pametne telefone.

Varnost

Pri obratovalni varnosti ni kompromisov, zato Linde ponuja rešitve za naknadno namestitev: Od optičnih opozorilnih signalov do asistenčnih sistemov, ki izboljšajo varnost voznikov in pešcev v obratu. Primeri vključujejo sistem zgodnjega opozarjanja na nevarnosti Linde Safety Guard, Linde BlueSpot™ za boljšo vidljivost viličarjev, ki se pri približujejo, in asistenčni sistem Linde Speed Assist.

Linde Safety Guard

Kjer se uporabljajo vozila za talni transport, obstaja zapletena interakcija med ljudmi in stroji. Linde Safety Guard je inovativni asistenčni sistem, ki izboljša varnost upravljavca viličarja in pešca v neposredni bližini viličarja.

Več informacij

Linde TruckSpot

Ozki regalni hodniki, težko opazna križišča in nepregledna območja pešcem pogosto otežijo, da bi pravočasno opazili vzvratno vozeči viličar. Linde TruckSpot – rešitev z vizualnim opozorilnim signalom – opozarja na bližajoči se viličar s svetlobnim signalom.

Več informacij

Linde VertiLight in Linde LED Stripes

Za varno in učinkovito delo z vozilom za talni transport je ključna zahteva prava osvetlitev ob pravem času. Linde Material Handling z osvetlitvijo Linde VertiLight in trakovi Linde LED Stripes ponuja dva inovativna koncepta osvetlitve.

Več informacij
Video o varnostnem pasu OrangeBelt

Varno pripeti z varnostnim pasom OrangeBelt™

Nadzor zapiranja Linde OrangeBelt™ preprečuje vozniku, da bi speljal, če pas ni zapet. Signalna barva nedvoumno pokaže, ali je voznik pripet. OrangeBelt™ tako preprosto in učinkovito izboljša delovno varnost.

SpeedAssist ustavi dirkače

Hitro delo z viličarjem pomeni visoko produktivnost, vendar zato ne sme biti ogrožena varnost delovanja. Vozniki viličarjev se pogosto niti ne zavedajo, da vozijo s preveliko hitrostjo. Asistenčni sistem SpeedAssist, ki ga je razvilo podjetje Linde, pomaga voznikom tako, da samodejno zmanjša hitrost pri vstopu v skladiščne in proizvodne hale. Torej povsod, kjer prilagojena hitrost pomaga preprečiti nesreče. Doseg, občutljivost in odzivni čas sodobnih radarskih tipal je mogoče individualno prilagoditi okolju in zahtevam strank. To zagotavlja, da npr. ne pride do nenamernega zaviranja viličarja med vožnjo pod mostovi na prostem. Sistem Linde SpeedAssist je preprost za namestitev, izboljša varnost v zaprtih prostorih in ohranja običajno visoko učinkovitost viličarjev na prostem.

Video o uporabi sistema Linde SpeedAssist v podjetju Meyer Werft

Učinkovitost

Različne rešitve sistema za upravljanja voznega parka Linde connect: spremenijo skladiščno tehniko in viličarje v pametni vozni park. connect: poveže vaše viličarje in zagotavlja informacije za ekonomično in varno uporabo. S tem ohranite pregled nad obremenitvijo in vzdrževanjem viličarja ter nadzorujete pravice za dostop. Za obstoječe viličarje in viličarje drugih proizvajalcev Linde po potrebi dobavi izdelke connect: kot rešitve za naknadno namestitev.

Digitalni dnevnik voženj

Z modulom connect:dt operating hours vedno veste, koliko je viličar zaseden. Ali se uporablja redko ali pa že presega načrtovano uporabo? Ali je potrebno vzdrževanje? Z natančnimi podatki o obratovalnih urah je mogoče bolje načrtovati servisne intervale, optimizirati izkoriščenost in preprečiti ozka grla. Poleg tega ni izgube časa zaradi ročnega beleženja obratovalnih ur.

Več o modulu connect:dt operating hours

Samodejno poročilo o napakah

Modul connect:dt trouble codes prenaša kode napak iz krmiljenja viličarja. To omogoča pravočasno prepoznavanje obrabe in preprečevanje izpadov delovanja viličarja. Prejeli boste pregledno e-poštno poročilo o tem, kako delujejo vaši viličarji. Če želite, lahko sistem samodejno obvesti tudi službo za stranke. Na ta način connect:dt trouble codes zagotavlja optimalno pripravljenost za delovanje vašega voznega parka.

Več o modulu connect:dt trouble codes

Klik namesto ključa

Z modulom connect:ac access control v vsakem trenutku veste, kateri voznik trenutno vozi določen viličar. Prav tako lahko upravljate vozniška dovoljenja in sprostite viličarje za uporabo s kodo PIN ali oznako RFID. Nepooblaščena uporaba ali izgubljeni ključi so preteklost.

Več o modulu connect:ac access control

Analiza zmogljivosti viličarja

Rešitev connect:an usage analysis prikazuje uporabo, stanje in vzdrževalne termine ter razmerja dviganja, spuščanja in vožnje za vsak viličar voznega parka. S pomočjo zabeleženih podatkov si lahko ogledate dejansko zmogljivost voznega parka in možnosti za izboljšave uporabe in upravljanja viličarjev.

Več o modulu connect:an usage analysis

Udobje

Vozniki viličarjev vsak dan preživijo več ur v svojih vozilih, zato je še toliko bolj pomembno, da so delovni pogoji optimalni. To izboljša učinkovitost delovanja in omogoča najboljše možno udobje za voznike. Sodobne voznikove kabine je s številnimi dodatki mogoče prilagoditi posebnim zahtevam. Linde ponuja npr. ojačano oblazinjenje sedeža ali naknadno nameščene nosilce za elektronske naprave. Na ta način je mogoče optimalno uskladiti opremo viličarja ter potrebne gibe in načine dela voznika.

Leseni ročaj za krmilne palice sistema Linde Load Control

Leseni ročaji za krmilne palice

Leseni ročaj za krmilne palice Linde so eleganten način za izboljšanje in prilagoditev delovnega mesta. Na voljo je za enojne, osrednje in štirismerne ročice. Trdi les brez trsk nudi številne prednosti pred običajnimi plastičnimi ročaji. Poleg tega da je prijeten otip, je bolj odporen proti umazaniji in primeren za voznike z alergijo na umetne mase. Vsak leseni ročaj je edinstven in izdelan v Nemčiji.

Video o držalu terminala podjetja Linde Material Handling

Držalo terminala

Držalo terminala kot rešitev za naknadno namestitev omogoča preprosto prilagoditev obstoječega voznega parka za uporabo z elektronskimi terminali. Stabilno, po višini nastavljivo držalo je pritrjeno na desni stebriček A viličarja in ga je mogoče poljubno nagibati. Opremljeno je z električnim priključkom in časom zakasnitve za nemoteno delovanje zaslona.

Sedežna prevleka Linde

Sedežne prevleke

Sedeži viličarjev so še posebej obremenjeni zaradi umazanije in ker vozniki nanje pogosto sedejo oziroma vstanejo z njih. Glede na obrabo lahko prevleke postanejo neprivlačne in neprijetne za voznike. Sedežne prevleke iz velurja iz mikrovlaken so še posebej preproste za nego in vzdržljive. Stranski vložki iz umetnega usnja dodatno ščitijo pred obrabo.

Video o nosilcu za mobilni telefon podjetja Linde Material Handling

Nosilec za telefon

Z nosilcem za mobilni telefon ima voznik svoj zaslon ves čas pred seboj in ga lahko uporablja brez težav. Nosilec, ki ga je mogoče preprosto pritrditi s sponko ali priseskom, je primeren za vse vrste viličarjev.

Video o podlogi s sponko podjetja Linde Material Handling

Podloga s sponko

Klasična podloga s sponko brez velikega napora zagotavlja boljšo urejenost in učinkovitosti na voznikovem delovnem mestu: Hiter dostop do delovnih dokumentov in optimalna berljivost zaradi osvetlitve LED.