Velike zmogljivosti pretovarjanja v zelo ozkem prostoru

Vlačilci z voznikovim sedežem P60–P80 in vlečna vozila s platformo W08 podjetja Linde Material Handling vlečejo priklopnike s težkimi tovori ter zagotavljajo hitre, varne in prilagodljive postopke. To omogoča ločena in vzmetena obesa vseh treh koles, ki skrbi za mirno in varno vožnjo. Ob tem ima vozilo veliko vlečno silo in majhen obračalni krog, zato zmogljivost pretovarjanja ostane velika, tudi ko je v skladišču malo prostora. Delovno mesto vozniku nudi prednosti, kot so veliko prostora za noge, nastavljiv voznikov sedež in volan ter intuitivno razporejeni upravljalni elementi. Električni vlačilci P60– 80 in vlečna vozila s platformo W08 imajo vlečno zmogljivost od 6 do 8 ton. Najvišja hitrost brez tovora znaša 20 km/h.

Lastnosti

Varnost

Učinkovito in ustrezno zaviranje v vseh voznih razmerah je odločilnega pomena za varnost voznika in tovora, zato imajo električni vlačilci P60–80 in vlečna vozila s platformo W08 štiri neodvisne zavorne sisteme: Električna zavora se samodejno aktivira, ko voznik izpusti stopalko za plin. Poleg tega so vsa tri kolesa opremljena s samonastavljivimi hidravličnimi bobnastimi zavorami, ki jih neposredno aktivira pritisk na zavorni pedal. Parkirna zavora se samodejno vklopi, ko se vozilo ustavi, ob tem pa je za speljevanje v klanec na voljo tudi samodejni asistent, ki prepreči, da bi vozila zdrsnila nazaj. Za varnost sta pomembna tudi dober pregled nad okolico in masivna jeklena šasija, stabilna konstrukcija pa popolnoma zaščiti voznika.

 • Samodejna električna zavora
 • Hidravlične bobnaste zavore
 • Samodejna parkirna zavora
 • Asistent za speljevanje v klanec
 • Masivna jeklena šasija
 • Dober pregled nad okolico

Ergonomija

Glavni cilj razvijalcev je bil, vozniku omogočiti osredotočeno in neutrujajoče delo, zato imajo vozila ergonomsko delovno mesto z veliko prostora za noge. Voznik lahko voznikov sedež in volan prilagodi svoji višini. Upravljalni elementi so preprosto dosegljivi in intuitivno razporejeni. Na obeh straneh je velik vhod z zaobljenimi oblikami in nedrsečimi stopnicami, kar olajša dostop. Voznik lahko varno shrani in brez težav doseže vse delovne pripomočke v predalih za shranjevanje.

 • Po višini nastavljiv volan in voznikov sedež
 • Intuitivni upravljalni elementi
 • Številni predali za shranjevanje
 • Širok dostop

Upravljanje

Linde pri oblikovanju električnih vlačilcev uporablja modularni koncept in to povsem v skladu s predstavami stranke. Zato so na voljo npr. kabine s senčili, strešnimi in stranskimi okni ali rolo vrati ter ogrevane zaprte kabine. Nenazadnje te rešitve zagotavljajo lažje in s tem hitrejše upravljanje. 4,5-kW trifazni pogonski motor razvije veliko vlečno silo. Poleg tega je vozilo mogoče natančno krmiliti, majhen obračalni krog pa olajša tudi vsak manever v ozkih hodnikih. Tudi štirje neodvisni zavorni sistemi pomagajo izboljšati upravljanje, npr. ker je speljevanje v klanec hitrejše in preprostejše.

 • Modularna zasnova kabine
 • Zmogljivi elektromotorji
 • Majhen obračalni krog
 • Natančno krmiljenje
 • Štirje zavorni sistemi

Servis

Električni vlačilci P60–80 in vlečna vozila s platformo W08 le redko potrebujejo pregled: servisni intervali so bistveno daljši kot pri prejšnji generaciji vozil. Menjava olja menjalnika je potrebna le vsakih 10.000 obratovalnih ur. Servisni tehnik brez težav doseže vse pomembne komponente, vključno z baterijo. Celovita diagnostika je mogoča s prenosnim računalnikom prek vodila CAN. Večfunkcijski zaslon prikazuje stanje vozila in napolnjenost baterije.

 • Dolgi servisni intervali
 • Vmesnik vodila CAN
 • Prikaz stanja vozila in napolnjenosti baterije
 • Hitra menjava baterije

Videi in slike

Video o modularni zasnovi in zmogljivosti vlačilcev P60–P80 in W08

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Overall width Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
P60 0,15 / 6,0 (t) 996 (mm) 12 / 20 km/h 1650 (mm) 48 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
P80 0,15 / 8,0 (t) 996 (mm) 10 / 20 km/h 1650 (mm) 48 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
W08 0,8 / 7,0 (t) 996 (mm) 12 / 20 km/h 2230 (mm) 48 / 240 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Vlečna kljuka

Linde svoje vlačilce spredaj in zadaj opremlja z avtomatskimi vlečnimi kljukami ali večpozicijskimi priključki.

Različice kabin

Na voljo so npr. kabine s senčili, strešnimi in stranskimi okni ali rolo vrati ter ogrevane zaprte kabine.

Priložnostno polnjenje

Na zadnjem delu vozila je priključek, ki omogoča hitro priključitev zunanjega polnilnika.

Vgrajeni polnilnik

Pri tej različici opreme je polnilnik vgrajen v vozilu, kar omogoča prilagodljivo polnjenje, ki ni odvisno od lokacije vozila.

Vrtljiva in utripajoča opozorilna luč

Vrtljiva ali utripajoča opozorilna luč na kabini zagotavlja, da so pešci in druga vozila bolj pozorni na vlačilec.

Različni modeli sedežev

Na voljo sta udoben sedež z mehanskim vzmetenjem in izjemno udoben sedež z zračnim vzmetenjem in ogrevanjem.

Tehnično ustrezna osvetlitev

Vlačilec s to različico opreme ima celoten sistem luči v skladu s StVO.

Zahtevaj ponudbo