Učinkovito in pregledno delo v visokih regalih

Kombinirani viličar K podjetja Linde Material Handling omogoča veliko zmogljivost pretovarjanja pri komisionirnih in drugih postopkih v visokoregalnih skladiščih. To omogočajo zmogljivi pogoni: viličar hkrati pospešuje in dviguje. Poleg tega viličar tudi pri večjih dvižnih višinah ohrani veliko hitrost vožnje in ima na voljo veliko preostalo nosilno zmogljivost. Na voljo so različni asistenčni sistemi, ki pomagajo ciljno krmiliti po skladišču ali se izogniti oviram. Nenazadnje pa Linde System Control izboljša tudi zmogljivost pretovarjanja: glede na različico sistem prilagodi postopek dviganja, vožnjo in pomožne premike transportni teži in dvižni višini. Za viličarje za zelo ozke prehode je na voljo več izvedb dvižnega teleskopa, šasij, baterij in kabin, ki jih je mogoče kombinirati glede na obratovalne zahteve. To pomeni, da je možnih približno 10 milijonov konfiguracij viličarjev.

Lastnosti

Varnost

Voznik mora aktivirati tri točke, sicer vožnja kombiniranega viličarja ni mogoča: ročna tipala na upravljalni plošči in budnik na tleh kabine. To prepreči napake pri upravljanju, ki lahko privedejo do nesreč. Za varnost voznika dodatno skrbi tudi električno nadzorovana stranska pregrada, ki pa jo je treba zapreti, ko ploščad doseže višino 1,2 metra. Izbirni sistem za zaščito oseb nenehno pregleduje zelo ozek prehod in ustavi viličar, če so v bližini ljudje. Za dodatno varnost skrbi izbirni asistenčni sistem za varnost v hodnikih (GSA), ki s pomočjo oznak RFID ali črtnih kod zazna označene neravnine tlakov in ovire na regalih, na tleh ali na stropu ter na teh mestih samodejno omeji hitrost vožnje in dvižno hitrost, dvižno višino ali doseg vilic. Servisni tehniki lahko v sistemu viličarja bolj prilagodljivo programirajo splošne blokade vožnje ter zapore dviganja in spuščanja. Asistenčni sistem »Linde System Control«, ki je na voljo v različicah Standard (standardno), Load (tovor) in Weight (teža), podpira voznika s prilagajanjem hitrosti in optimizirano vožnjo glede na dvižno višino, zaznavanje bremena in težo tovora.

 • Tritočkovno upravljanje
 • Električno nadzorovana stranska pregrada
 • Asistent za varnost v hodnikih
 • Prednastavitev blokade vožnje ter zapore dviganja in spuščanja
 • Izbirni sistem za zaščito oseb
 • Linde System Control (Standard (standardno), Load (tovor), Weight (teža))
 • Dynamic Reach Control
 • Rešilni alarm

Ergonomija

Nova upravljalna plošča je ergonomske oblike. Poleg tega je njen položaj mogoče natančno prilagoditi s tremi osmi – npr. za udobno stoječe ali sedeče delo. Voznik lahko nastavi tudi višino in naklon zložljivega sedeža. Barvni zaslon na upravljalni plošči na pregleden način prikazuje vse pomembne informacije, kot so čas, hitrost, dvižna višina in zasuk volana. Velika in pred prepihom zaščitena kabina ponuja veliko odlagalnih površin, ki olajšajo delo. Šasija in kabina sta ločeni druga od druge, da se na voznika prenese manj sunkov in vibracij. Izbirno je na voljo nagibna pregrada. Ko se voznik nasloni nanjo, se nagne navzven. To zmanjša njegovo oddaljenost od regala in olajša komisioniranje.

 • Upravljalna plošča, nastavljiva po višini, naklonu in kotu
 • Razdeljena upravljalna plošča za pretovarjanje celotnih palet, še zlasti, če voznik sedi
 • Velika kabina z boljšim pregledom nad vilicami in tovorom
 • Individualno nastavljiva višina sedeža, njegov nagib in kot
 • Na voljo so odlagalne površine
 • Izbirna nagibna pregrada
 • Podloge za kolena za udobno komisioniranje

Upravljanje

Sodobna pogonska tehnologija kombiniranega viličarja omogoča veliko hitrost vožnje tudi pri velikih dvižnih višinah. Viličar ima tudi veliko preostalo nosilno zmogljivost in sodoben asistenčni sistem RFID, ki omogočata hitrejšo navigacijo v skladišču in hitrejše pretovarjanje na regalih. Z uporabo sistema upravljanja voznega parka Linde connect je med drugim mogoče optimizirati celoten cikel uporabe viličarjev. Funkcije, kot sta samodejna predhodna izbira dvižne višine ali samodejni cikel vilic, nudijo dodatno podporo pri pretovarjanju. Viličar po pritisku gumba samodejno izvede tri premike pri razkladanju palete. Pri novi izvedbi viličarja K je mogoče hkrati izvesti glavni in dodatni dvig pri dvigu in spustu. Tako lahko voznik npr. v enem koraku pride do visoke police regala, ne da bi moral najprej izvesti glavni in nato dodatni dvig. Vilice je mogoče namestiti veliko hitreje in jih zelo preprosto prilagoditi individualni višini, ki ustreza vozniku. Energija, ki nastane ob zaviranju in spuščanju, se shrani v bateriji. To v enaki meri izboljša obratovalni čas in ekonomičnost.

 • Velika hitrost vožnje na velikih višinah
 • Sodobni asistenčni sistemi
 • Številni sistemi za pomoč pri pozicioniranju

Servis

Robustna tehnologija kombiniranega viličarja K zagotavlja nizke servisne stroške in daljšo življenjsko dobo. Priključek za vodilo CAN omogoča hitro diagnosticiranje in odpravljanje tehničnih težav s prenosnim računalnikom. Oba neodvisna zavorna sistema in trifazni motorji za dviganje in vožnjo ne potrebujejo vzdrževanja. Izbirni nosilec za transport baterije omogoča hitro menjavo baterije s strani.

 • Priključek vodila CAN
 • Zavorni sistemi, ki se zelo malo obrabljajo
 • Hitra menjava baterije

Videi in slike

Video o funkcijah in prednostih kombiniranega viličarja Linde K za skladiščenje in komisioniranje v visokoregalnih skladiščih.
Aktivni nadzor stabilnosti se uporablja v zelo ozkem prehodu.
VNA, very narrow aisle, zelo ozek hodnik, K, gibanje, skladišče
Video o funkcijah in prednostih kombiniranega viličarja Linde K za skladiščenje in komisioniranje v visokoregalnih skladiščih.
Aktivni nadzor stabilnosti se uporablja v zelo ozkem prehodu.
VNA, very narrow aisle, zelo ozek hodnik, K, gibanje, skladišče

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Battery voltage/rated capacity (5h)
K-Example 0.7 0,7 (t) 5600 (mm) 9 / 9 km/h 1645 (mm) 48 / 775 (V)/(Ah) o. kWh
K-Example 0.9 0,9 (t) 7200 (mm) 14 / 14 km/h 1950 (mm) 80 / 840 (V)/(Ah) o. kWh
K-Example 1.5 1,5 (t) 15650 (mm) 11,1 / 11,1 km/h 1900 (mm) 80 / 930 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Eksplozijska risba viličarja za zelo ozke prehode K s prikazom razpoložljivih izvedb modulov

Viličarji z modularno zasnovo

Viličar je mogoče prilagoditi na več načinov. Na voljo so različni motorji, baterije, dvižni teleskopi in šasije. Pri Linde je tudi voznikovo kabino mogoče individualno konfigurirati z različnimi izvedbami sedežev in odlagalnih površin. To omogoča več kot 10 milijonov konfiguracij viličarjev.

Pritrdilni sistemi

Kabino viličarja je mogoče opremiti s številnimi individualnimi nadgradnjami, kot so zasloni, terminalski čitalniki, odlagalne površine in pisalne podlage.

Upravljalna plošča novega viličarja za zelo ozke prehode K

Upravljalne plošče

Za kabino sta na voljo sprednja ali deljena upravljalna plošča. Obe različici je mogoče hitro prilagoditi stoječemu ali sedečemu delu. Barvni zaslon na pregleden način prikazuje vse pomembne informacije, kot so čas, hitrost, dvižna višina in zasuk volana.

Nagibna pregrada

Ko se upravljavec nasloni na pregrado, se nagne navzven za deset centimetrov. Tako se bolj približa regalu, kar olajša komisioniranje.

Modul z ogledali z lučjo LED na voznikovi kabini viličarja za zelo ozke prehode K podjetja Linde Material Handling

Modul z ogledali

Ta paket opreme zajema veliko vzvratno ogledalo in stranske delovne žaromete, ki osvetljujejo delovno okolico v regalu. Izbirno je na voljo tudi prezračevalni sistem, ki hladi voznika na velikih dvižnih višinah.

Sistem Active Stability Control v uporabi

Active Stability Control (ASC)

Pametni asistenčni sistemActive Stability Controlzazna neravnine na prehodu z leve strani hodnika na desno stran ter samodejno kompenzira sunke in tresljaje. Zato lahko viličar doseže svojo maksimalno zmogljivost pretovarjanja, tudi če tlaki niso idealni.

Animacija delovanja izbirnega sistema Linde System Control (LSC), ki je na voljo za viličarje za zelo ozke prehode Linde.

Linde System Control (LSC)

Sistem skrbi za hitrejše pretovarjanje in večjo varnost. Osnovna različica sistema LSC vozniku prikazuje preostalo nosilno zmogljivost glede na trenutno dvižno višino. Napredne različice sistema LSC prilagodijo vožnjo, postopek dviganja in pomožne premike dejanski teži tovora in dvižni višini.

Video o sistemu Dynamic Reach Control podjetja Linde Material Handling

Dynamic Reach Control (DRC)

Ta sistem združuje vse druge funkcije sistema LSC in zagotavlja pametno stabilizacijo tovora. Med natovarjanjem in raztovarjanjem prilagodi doseg trenutni teži tovora in odpravi bočno nihanje dvižnega teleskopa. To omogoča hitrejše pretovarjanje in manj poškodb tovorov in regalov.

Animacija prikazuje funkcionalnost izbirnega asistenta za varnost v hodnikih za viličarje za zelo ozke prehode Linde.

Asistent za varnost v hodnikih

Asistenčni sistem s pomočjo črtnih kod ali oznak RFID zazna neravnine tlakov in ovire na regalih, na tleh ali na stropu ter na teh mestih ciljno omeji funkcije viličarja, kot so hitrost vožnje in dvižna hitrost, dvižna višina ali doseg vilic.

Animacija o načinu delovanja navigacijskega sistema za zelo ozke prehode, ki je izbirno na voljo za kombinirane viličarje Linde K.

Skladiščna navigacija

Viličar prejme naročilo za vožnjo prek sistema za upravljanje skladišč. Sistem s pomočjo črtnih kod ali oznak RFID določa položaj v zelo ozkem prehodu in meri trenutno dvižno višino. Na podlagi tega samodejno krmili viličar do želenega ciljnega položaja po najhitrejši poti. Voznik mora samo vklopiti vožnjo.

Posnetek zaslona nadzorne plošče sistema upravljanja voznega parka Linde connect:, ki omogoča pregled vseh pomembnih podatkov o voznem parku.

Upravljanje voznega parka

Kako se uporabljajo viličarji in kdo jih uporablja? Kako so videti podatki o porabi viličarjev in ali je vsak posamezni viličar primeren za vožnjo? Sistem connect: ponuja ustrezne odgovore s pomočjo sodelovanja programske in strojne opreme.

Izvedba za zamrzovalnice

Kombinirani viličar K je mogoče opremiti tudi za uporabo v hladilnici. Viličarji za obratovanje uporabljajo posebna hidravlična olja in maziva, poleg tega pa so premazani s temeljnim premazom za zaščito pred korozijo. Poleg tega imajo na izbiro vrsto izoliranih kabin. Zaprta in ogrevana kabina za hladilnice ponuja udobne delovne pogoje.

Zahtevaj ponudbo