Visokodvižni viličarji Visokodvižni viličar > L14 P

Ergonomski in natančen visokodvižni viličar

Električni visokodvižni viličar z ergonomskim stojiščem

Natančno skladanje in transportiranje: električni visokodvižni viličar L14 P podjetja Linde Material Handling skrbi za varen in učinkovit materialni tok. Viličar ima nosilnost do 1400 kg in pospeši do največje hitrosti 6 km/h. Zložljivo ergonomsko stojišče upravljavcu omogoča, da brez težav opravi s kratkimi in srednje dolgimi potmi v skladišču. Vibracije in sunke med vožnjo blaži posebna obesa stojišča, protizdrsna gumijasta podloga pa zagotavlja stabilno stojo. Krmiljenje Linde OptiLift® omogoča tiho, varčno in natančno pretovarjanje: upravljavec lahko z enim samim prstom intuitivno krmili vse ukaze za vožnjo in dvižne ukaze, hkrati pa ima dober pregled skozi dvižni teleskop. Če voznik hodi ob viličarju, gumb za počasno vožnjo na ergonomski glavi premičnega krmila zmanjša hitrost na 1,5 km/h, zato je manevriranje v ozkih skladiščih še varneje.

Lastnosti

Varnost

Robustna jeklena šasija visokodvižnega viličarja L14 P ima zaobljene robove in je le 4 cm od tal, kar zmanjša možnost poškodb. Tridelni zavorni sistem skrbi za dodatno varnost: ko upravljavec izpusti stikalo za vožnjo ali pritisne osrednje stikalo proti trku, viličar samodejno zavira. Tako viličar pri vožnji na klančini ne more zdrsniti nazaj. Poleg tega preprosto dostopno stikalo za izklop v sili prekine vse električne tokokroge in vklopi elektrohidravlično zavoro.

 • Nizka in zaobljena jeklena šasija
 • Samodejno zaviranje
 • Osrednje stikalo proti trku
 • Stikalo za izklop v sili

Ergonomija

Upravljavec lahko za transport v skladišču uporabi zložljivo stojišče. Gumijasta podloga zagotavlja stabilno stojo med vožnjo. Kratko in visoko nameščeno premično krmilo ima zelo velik kot vrtenja, ki zagotavlja zadostno razdaljo med upravljavcem in viličarjem. Vsi upravljalni elementi za vzvratno vožnjo in vožnjo naprej ter dviganje in spuščanje vilic so vgrajeni v glavi premičnega krmila. Ergonomska krilna oblika za upravljavca pomeni, da je krmiljenje upravljalnih elementov udobno tudi z rokavicami, zato je viličar primeren za hladnejša skladišča. L14 P ima tudi velik prostor za shranjevanje delovnih pripomočkov, zato ima upravljavec pri roki vse, kar potrebuje.

 • Zložljivo stojišče
 • Protizdrsna gumijasta podloga
 • Kratka ročica premičnega krmila
 • Ergonomska glava premičnega krmila
 • Velik prostor za shranjevanje

Upravljanje

Visokodvižni viličar L14 P je mogoče hitro prilagoditi vsakemu skladišču, s čimer omogoča nemoten materialni tok. Z zmogljivim 1,2 kW izmeničnim motorjem na daljših poteh pospeši do 6 km/h – s tovorom ali brez. Če voznik v ozkih skladiščih hodi ob viličarju, gumb za počasno vožnjo omogoča preprosto in varno manevriranje pri največji hitrosti 1,5 km/h. Glava premičnega krmila je robustna, ni je mogoče skriviti in ima dolgo življenjsko dobo. Zaradi natančnega krmiljenja Linde Optilift® je pretovarjanje tiho in natančno. Večfunkcijski zaslon nenehno prikazuje informacije o stanju baterije in vzdrževanja viličarja ter omogoča dostop z vnosom kode PIN. Poleg tega štirikolesna konfiguracija ponuja optimalen oprijem in stabilnost.

 • Zmogljiv 1,2 kW izmenični motor
 • Gumb za počasno vožnjo
 • Robustna glava premičnega krmila
 • Večfunkcijski zaslon
 • Štirikolesna konfiguracija

Servis

Visokodvižni viličar L14 P olajša in zmanjša vzdrževanje: vse glavne komponente so pregledno razporejene in preprosto dostopne z odstranitvijo sprednje konzole motorja. Servisni tehnik preprosto in hitro odčita vse podatke o viličarju prek vodila CAN ter jih analizira na prenosnem računalniku. Nova tehnologija izmeničnega motorja in manjša obraba zavor zaradi elektromagnetnega zavornega sistema pomenita, da so vzdrževalni intervali med servisnimi pregledi podaljšani na približno 1000 obratovalnih ur.

 • Pregledna razporeditev glavnih komponent
 • Povezava prek vodila CAN
 • Daljši vzdrževalni intervali zaradi nove tehnologije izmeničnega motorja
 • Manjša obraba zavor zaradi elektromagnetnega zavornega sistema

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14P 1,4 (t) 2924 (mm) 6 / 6 km/h 1764 / 1965 (mm) 24 / 225 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Različne vilice

S pomočjo široke izbire dolžine in širine vilic lahko uporabniki viličar konfigurirajo za svoje področje uporabe.

Kolesa iz poliuretana

Za visokodvižni viličar L14 P so na voljo pogonska kolesa in tovorna kolesa iz poliuretana. Material je tih, ima zelo dolgo življenjsko dobo in dobre kotalne lastnosti. Na svetlih tleh ne pušča sledi.

Različne višine dvižnih teleskopov

Za L14 P so na voljo različne višine dvižnega teleskopa. Viličar je tako mogoče natančno prilagoditi želenemu področju uporabe.

Zahtevaj ponudbo