Trajna visoka zmogljivost pri veliki obremenitvi

Kakovost viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem H40–H50 se kaže zlasti pri dolgotrajnih in velikih obremenitvah, ki hkrati zahtevajo tudi maksimalno natančnost in varnost: zmogljivi motorji, hidrostatični neposredni pogon in natančen sistem krmiljenja dvižnega teleskopa Linde Load Control skrbijo za visoko delovno zmogljivost ter hkrati varno pretovarjanje. Zgoraj nameščeni nagibni valji dodatno izboljšajo varnost s porazdelitvijo obremenitev po celotni konstrukciji in s tankimi profili dvižnih teleskopov omogočajo optimalno vidljivost. Komponente, ki ne potrebujejo vzdrževanja, prav tako zmanjšajo servisne stroške.

Lastnosti

Varnost

Posebno zaščito vozniku nudi Linde Protector Frame: voznika obdaja zaprta enota, ki jo sestavljata streha in okvir. Ob tem ima voznik v viličarjih z motorjem z notranjim zgorevanjem H40–H50 dober pregled nad okolico, ker tanki profili dvižnega teleskopa in zgoraj nameščeni nagibni valji niso nameščeni v njegovem vidnem polju. Linde Curve Assist preprečuje, da bi viličar pri vožnji skozi zavoj vozil s preveliko hitrostjo. Zaviranje brez prekinitve zaradi spremembe smeri vožnje in mirno krmiljenje vozniku pomagata bolje nadzorovati viličar. Velika preostala nosilna zmogljivost zagotavlja visoko raven varnosti pri težkih tovorih.

 • Zgoraj nameščeni nagibni valji
 • Najboljša vidljivost zaradi tankih profilov dvižnih teleskopov
 • Linde Engine Protection System (LEPS)
 • Linde Curve Assist
 • Prikaz krmilnega kota

Ergonomija

Zasnova, upravljanje in tehnologija viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem H40–H50 temeljijo na ergonomskih zahtevah za zaščito uporabnika. Zato ima voznik na voljo veliko kabino z veliko prostora za noge in dobrim pregledom nad okolico, vsi prikazovalni instrumenti in stikala so zlahka dosegljivi, ločeno voznikovo delovno mesto pa zmanjšuje sunke zaradi vozne poti. Poleg tega pa Linde Load Control zagotavlja, da lahko voznik krmili vse funkcije dvižnega teleskopa s konicami prstov. Zaradi blaženja končnega položaja dvižnega teleskopa natovarjanje in raztovarjanje poteka učinkovito in mirno.

 • Linde Load Control
 • Prostorna kabina s stopnico za enostaven dostop
 • Nastavljiva naslon za roke in krmilni drog
 • Dvižni teleskop z blaženjem končnega položaja
 • Ločeno voznikovo delovno mesto za upravljanje brez sunkov

Upravljanje

Viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem H40–H50 zagotavljajo visoko delovno zmogljivost, nizke emisije izpušnih plinov in vožnjo brez sunkov. To kakovost zagotavljajo sodobni dizelski motorji, motorji na pogonski plin in motorji na stisnjen zemeljski plin z velikim navorom in hidrostatični neposredni pogon. Linde Load Control izboljša pretovarjanje, saj voznik na milimeter natančno in brez napora krmili vse premike viličarja in dvižnega teleskopa. V kombinaciji z dvopedalnim krmiljenjem je pretovarjanje še posebej učinkovito. Poleg tega imajo uporabniki koristi od dvižne hidravlike z regulacijsko črpalko, ker viličar glede na uporabo potrebuje manj vrtljajev motorja za velike dvižne hitrosti. To zniža porabo in obrabo.

 • Dvopedalno krmiljenje
 • Natančen sistem Linde Load Control
 • Zgoraj nameščeni nagibni valji za visoko preostalo nosilno zmogljivost in premikanje dvižnega teleskopa brez torzije
 • Mirno in natančno premikanje zaradi hidrostatičnega pogona
 • Hidravlična regulacijska črpalka za dodatne funkcije
 • Zaslon za prikaz nagibnega kota

Servis

Viličarji Linde z motorjem z notranjim zgorevanjem H40–H50 so zaradi dolgih vzdrževalnih intervalov redko na preizkuševališču za motorje. Prva zamenjava motornega olja je potrebna po 1000 obratovalnih urah, zamenjava zobatega jermena po 3000 urah in zamenjava hidravličnega olja po 6000 obratovalnih urah. To pomeni nižje stroške zaradi olja in nadomestnih delov. Poleg tega pa preverjanje številnih premičnih povezav, kot so mesto vrtenja osi ali ležaji valjev dvižnega teleskopa in nagibnih valjev, sploh ni potrebno.

 • Manj vzdrževanja in prekinitev obratovanja
 • Nizki stroški olja in nadomestnih delov
 • Premični elementi, ki ne potrebujejo vzdrževanja

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Load centre distance Wheelbase Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Travel speed, with/without load
H40D 4,0 (t) 500 (mm) 1998 (mm) 4555 (mm) 21 / 21 km/h
H40T 4,0 (t) 500 (mm) 1998 (mm) 4555 (mm) 21 / 21 km/h
H45D 4,5 (t) 500 (mm) 2038 (mm) 4633 (mm) 24 / 24 km/h
H45T 4,5 (t) 500 (mm) 2038 (mm) 4633 (mm) 24 / 24 km/h
H50/500D 4,99 (t) 500 (mm) 2078 (mm) 4680 (mm) 24 / 24 km/h
H50/500T 4,99 (t) 500 (mm) 2078 (mm) 4680 (mm) 24 / 24 km/h
H50/600D 4,99 (t) 600 (mm) 2078 (mm) 4760 (mm) 24 / 24 km/h
H50/600T 4,99 (t) 600 (mm) 2078 (mm) 4760 (mm) 24 / 24 km/h

Dodatna oprema

Linde BlueSpot

BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Viličar Linde z možnostjo pretovarjanja kontejnerjev

Možnost pretovarjanja kontejnerjev

Viličar je visok samo 2220 milimetrov, a vozniku vseeno ponuja ergonomsko delovno mesto z veliko prostora nad glavo. Mnogi kontejnerski terminali in druge hale z majhnimi prevoznimi višinami so odvisni od teh mer.

Vrtljivo voznikovo delovno mesto Linde

Vrtljivo voznikovo delovno mesto

Voznikovo delovno mesto v kabini je mogoče zasukati do 90 stopinj glede na smer vožnje. To izboljša voznikovo vidljivost in razbremeni njegov mišično-skeletni sistem.

Napredni udobni sedeži

Izbirate lahko med ledvenimi oporami, ogrevanjem sedežev, aktivnim prezračevanjem sedežev, zračnim vzmetenjem in različnimi nastavitvenimi funkcijami.

Izvedba viličarja Linde za industrijo pijač

Izvedba za industrijo pijač

Delovno mesto je dvignjeno za 400 milimetrov. To vozniku kljub visokemu tovoru omogoča neoviran pogled naprej, zato vzvratna vožnja ni potrebna. To izboljša produktivnost in varnost v številnih panogah, predvsem v industriji pijač.

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Večino nesreč zaradi prevrnitve čelnih viličarjev je z uporabo sistema Safety Pilot podjetja Linde Material Handling mogoče preprečiti.

Radio s CD-predvajalnikom

Predvajalnik predvaja CD-je z datotekami MP3 in WMA. Na voljo je tudi vhod AUX, ki omogoča priklop npr. pametnega telefona.

Zahtevaj ponudbo