Visoka zmogljivost pri majhni porabi in obrabi

Za učinkovito pretovarjanje pri viličarjih z motorjem z notranjim zgorevanjem H25–H35 EVO skrbijo hidrostatični neposredni pogon in motorji z velikim navorom. Hkrati regulacijska črpalka Linde za hidravliko zmanjša potrebno moč pogonskega motorja za 1200 vrtljajev na minuto. Zato imajo viličarji kljub visoki zmogljivosti nizko porabo, nizke emisije škodljivih snovi in hrupa ter manjšo obrabo. Zgoraj nameščeni nagibni valji skrbijo za enakomerno porazdelitev sil po celotni konstrukciji in najboljšo vidljivost zaradi tankih profilov dvižnih teleskopov.

Lastnosti

Varnost

Robustna streha skupaj z okvirjem tvori varno voznikovo celico Linde Protector Frame. Optimalno vidljivost omogočajo tanki profili dvižnih teleskopov, ki so mogoči zaradi zgoraj nameščenih nagibnih valjev. Poleg tega velika nosilnost pri velikih dvižnih višinah, nizko težišče viličarja in serijsko vgrajena oprema, kot je prikaz krmilnega kota, zagotavljajo večjo varnost pri delu. Asistenčni sistemi prav tako zmanjšajo nevarnost nesreč, npr. Linde Curve Assist, ki samodejno zmanjša hitrost pri vožnji skozi zavoje.

 • Tanki profili dvižnih teleskopov za najboljšo vidljivost
 • Zgoraj nameščeni nagibni valji
 • Asistenčni sistem za vožnjo skozi zavoje Curve Assist
 • Zaščita motorja s sistemom Linde Engine Protection System (LEPS)
 • Zaslon za prikaz krmilnega kota

Ergonomija

Velika in zaradi stopnice lahko dostopna voznikova kabina ter dobro premišljen, ergonomski koncept upravljanja z individualno nastavljivim naslonom za roke in krmilnim drogom oblikujeta delovni vsakdan z viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem H25–H35. Voznik ima hiter pregled vseh prikazov in brez težav doseže upravljalne elemente. Poleg tega ima koristi od dobrega pregleda nad okolico in tekočega krmiljenja. Da je delo zdravo, skrbi tudi sistem Linde Load Control, s katerim je mogoče vse funkcije dvižnega teleskopa upravljati s konicami prstov. Dvižni teleskop in pogonska os sta z gumijastimi ležaji ločena od šasije in voznikove kabine. Ker je vibracij manj, lahko voznik dela dlje časa, ne da bi se utrudil.

 • Velika, lahko dostopna voznikova kabina s stopnico
 • Linde Load Control za natančno krmiljenje
 • Individualno nastavljiva naslon za roke in krmilni drog
 • Mirno nagibanje dvižnega teleskopa z blaženjem končnega položaja
 • Voznikovo delovno mesto, ločeno od vibracij in brez sunkov

Upravljanje

Odlična zmogljivost, velik navor, na milimeter natančno pretovarjanje – pri viličarjih Linde z motorjem z notranjim zgorevanjem H25–H35 sodelovanje teh dejavnikov zagotavlja zelo dobro delovno zmogljivost. Hidrostatični neposredni pogon Linde, sistem krmiljenja dvižnega teleskopa Linde Load Control in učinkovito dvopedalno krmiljenje omogočajo natančno vožnjo in postopke dviganja. Zaradi zgoraj nameščenih nagibnih valjev viličarji ponujajo visoke preostale nosilne zmogljivosti tudi pri velikih dvižnih višinah in premikanje dvižnega teleskopa brez torzije. Poleg tega regulacijska črpalka omogoča dodatne hidravlične funkcije.

 • Hidrostatični pogon za mirno in natančno premikanje
 • Na milimeter natančno in varno pretovarjanje s sistemom Linde Load Control
 • Regulacijska črpalka za dodatne hidravlične funkcije
 • Zaslon za prikaz nagibnega kota
 • Zgoraj nameščeni nagibni valji za visoko preostalo nosilno zmogljivost in premikanje dvižnega teleskopa brez torzije
 • Učinkovito dvopedalno krmiljenje

Servis

Viličarje Linde z motorjem z notranjim zgorevanjem H25–H35 odlikujejo nizki servisni stroški in dolgi vzdrževalni intervali. Menjava motornega olja je potrebna po 1000 obratovalnih urah. Prva zamenjava zobatega jermena je potrebna po 3000 urah. Inovativni sistem filtrov omogoča zamenjavo hidravličnega olja šele po 6000 obratovalnih urah. Za veliko komponent, npr. pogonske osi ali ležaje valjev dvižnega teleskopa in nagibnih valjev, vzdrževanje sploh ni predvideno. Majhna obraba v kombinaciji z dolgimi vzdrževalnimi intervali omogoča nizke servisne stroške.

 • Kratke prekinitve obratovanja
 • Dolgi vzdrževalni intervali
 • Premični elementi, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Nižji stroški pomožnih snovi

Dodatna oprema

Linde BlueSpot

BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno potLinde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Viličar Linde z možnostjo pretovarjanja kontejnerjev

Možnost pretovarjanja kontejnerjev

Viličar je visok samo 2220 milimetrov, a vozniku vseeno ponuja ergonomsko delovno mesto z veliko prostora nad glavo. Mnogi kontejnerski terminali in druge hale z majhnimi prevoznimi višinami so odvisni od teh mer.

Vrtljivo voznikovo delovno mesto Linde

Vrtljivo voznikovo delovno mesto

Voznikovo delovno mesto v kabini je mogoče zasukati do 90 stopinj glede na smer vožnje. To izboljša voznikovo vidljivost in razbremeni njegov mišično-skeletni sistem.

Napredni udobni sedeži

Izbirate lahko med ledvenimi oporami, ogrevanjem sedežev, aktivnim prezračevanjem sedežev, zračnim vzmetenjem in različnimi nastavitvenimi funkcijami.

Izvedba viličarja Linde za industrijo pijač

Izvedba za industrijo pijač

Delovno mesto je dvignjeno za 400 milimetrov. To vozniku kljub visokemu tovoru omogoča neoviran pogled naprej, zato vzvratna vožnja ni potrebna. To izboljša produktivnost in varnost v številnih panogah, predvsem v industriji pijač.

linde_safety_pilot-3992_8076

Linde Safety Pilot

Večino nesreč zaradi prevrnitve čelnih viličarjev je z uporabo sistemaSafety Pilot podjetja Linde Material Handling mogoče preprečiti.

Radio s CD-predvajalnikom

Predvajalnik predvaja CD-je z datotekami MP3 in WMA. Na voljo je tudi vhod AUX, ki omogoča priklop npr. pametnega telefona.

Zahtevaj ponudbo