Učinkovita tehnologija za večjo produktivnost

Viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem H20–H25 EVO so še posebej učinkoviti in varčni. To omogočajo močni motorji in hidrostatični neposredni pogon. S tem ponujajo visoko delovno zmogljivost na različnih področjih uporabe, npr. na nakladalni rampi in v regalnem hodniku. Zgoraj nameščeni nagibni valji omogočajo enakomerno porazdelitev obremenitve po celotni konstrukciji in tanke profile dvižnih teleskopov za najboljšo vidljivost. Zaradi visokih ergonomskih standardov se vozniki pri delu počutijo zelo udobno in jih delo ne utruja.

Lastnosti

Varnost

Linde Protector Frame tvori zaprto zaščitno območje okoli voznika. Tanki profili dvižnih teleskopov nudijo dobro vidljivost naprej in v vse druge smeri. Nizko težišče viličarja in visoko nameščena obesa krmilne osi zagotavljata boljšo stabilnost. Za dodatno varnost skrbita asistenčni sistem Linde Curve Assist z nadzorom hitrosti v zavojih in Linde Engine Protection System (LEPS). Ta nadzira pomembne parametre motorja, na zaslonu prikaže potrebna vzdrževalna dela ter kot večstopenjski opozorilni in varnostni sistem v nujnih primerih preventivno vklopi zelo počasno vožnjo.

 • Zgoraj nameščeni nagibni valji
 • Optimalna vidljivost v vse smeri zaradi tankih profilov dvižnih teleskopov
 • Asistenčni sistem Linde Curve Assist
 • Linde Engine Protection System (LEPS)
 • Prikaz krmilnega kota

Ergonomija

Vsi upravljalni elementi viličarja z motorjem z notranjim zgorevanjem so optimizirani za voznika: prostorna kabina z dovolj prostora za noge nudi veliko prostora in vsi upravljalni elementi so lahko dostopni. Vzmeten udoben sedež ščiti hrbet, pogonska os, ločena z gumijastimi ležaji, pa zmanjšuje sunke. Poleg tega je viličar mogoče preprosto upravljati tudi z ergonomsko oblikovanim sistemom Linde Load Control in tekočim dvopedalnim krmiljenjem. Blaženje končnega položaja nagiba dvižnega teleskopa skrbi za učinkovito pretovarjanje brez vibracij.

 • Prostorna kabina z veliko prostora za noge
 • Stopnica za lažji dostop
 • Individualno nastavljiv naslon za roke in krmilni drog
 • Linde Load Control z ergonomskim konceptom upravljanja
 • Voznikovo delovno mesto, ločeno od vibracij
 • Blaženje končnega položaja nagiba dvižnega teleskopa

Upravljanje

Viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem H20–H25 se ponašajo z močnim pogonom in hkrati varčno porabo. To omogočajo dizelski motorji, motorji na pogonski plin in motorji na stisnjen zemeljski plin z velikim navorom. Hkrati pa hidrostatični neposredni pogon zagotavlja mirno in natančno vožnjo. Voznik zelo natančno krmili vse funkcije dvižnega teleskopa s sistemom Linde Load Control. To še poveča delovno zmogljivost. Prikaz nagibnega kota na zaslonu vozniku pomaga pri učinkovitejšem pretovarjanju. Za dodatne funkcije dvižnega teleskopa in hidravlike imajo viličarji regulacijsko črpalko za delovno hidravliko.

 • Učinkovito dvopedalno krmiljenje
 • Linde Load Control za natančno krmiljenje dvižnega teleskopa
 • Natančna vožnja s hidrostatičnim pogonom
 • Zgoraj nameščeni nagibni valji za visoko preostalo nosilno zmogljivost in premikanje dvižnega teleskopa brez torzije
 • Prikaz nagibnega kota
 • Regulacijska črpalka za delovno hidravliko omogoča dodatne funkcije

Servis

Vse komponente viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem so zasnovane za kratke prekinitve obratovanja in redko vzdrževanje. Učinkovit sistem filtrov zagotavlja dolgotrajno uporabo hidravličnega olja. Zato je menjava olja potrebna šele po 6000 obratovalnih urah. Sicer pa velja naslednje: motorno olje se prvič zamenja po 1000 obratovalnih urah, zobati jermen pa po 3000 urah. Veliko komponent, npr. osi ali ležaji valjev dvižnega teleskopa in nagibnih valjev, vzdrževanja sploh ne potrebuje.

 • Dolgi vzdrževalni intervali
 • Premični elementi, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Dober dostop za vzdrževalna dela
 • Nižji stroški pomožnih snovi

Dodatna oprema

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Večino nesreč zaradi prevrnitve čelnih viličarjev je z uporabo sistemaSafety Pilot podjetja Linde Material Handling mogoče preprečiti.

Enota Truck Unit sistema Linde Safety Guard

Linde Safety Guard

Varnostni sistemLinde Safety Guardje inovativni asistenčni sistem. Komponente sistema Safety Guard opozarjajo voznike in pešce pred možnimi trki z zvoki, utripajočimi diodami LED ali vibriranjem, kar je odvisno od uporabe in naprave. Sistem vidi celo skozi stene.

Nadzorna plošča rešitve za upravljanje voznega parka :connect

Rešitev za upravljanje voznega parka :connect

S pomočjo rešitev Linde :connectje mogoče zabeležiti, obdelati in analizirati podatke o viličarju in uporabniku. Na ta način je omogočena učinkovita, varna in pregledna uporaba vozil za talni transport.

Prikaz teže tovora

Prikaz teže tovora pomaga voznikom pri varnem in učinkovitem ravnanju s tovori.

Asistenčni sistem Linde SpeedAssist hitrost prilagodi lokaciji.

Linde SpeedAssist

Asistenčni sistem Linde SpeedAssist pomaga voznikom tako, da samodejno zmanjša hitrost pri vstopu v skladiščne in proizvodne hale. Torej povsod, kjer prilagojena hitrost pomaga preprečiti nesreče.

Opozorilni sistem Linde TruckSpot

Linde TruckSpot/Linde BlueSpot™

Varnostni sistemLinde BlueSpot™je rešitev z vizualnim opozorilnim signalom, ki s svetlobnim signalom opozarja na bližajoči se viličar. Inovativni opozorilni sistemTruckSpotje prevzel preizkušene prednosti sistema Linde BlueSpot in ga dopolnil z opozorilnim simbolom velikega formata z močnimi kontrastnimi barvami.

LEDStripes-4423_2238_B

LED Stripes

Opozorilni trakoviLED Stripesso svetlobni trakovi, nameščeni na sprednji in zadnji strani zaščitne strehe za voznika, ki skrbijo za optimalno in enakomerno osvetljenost v bližini viličarja. V smeri vožnje trakovi svetijo belo, druga stran pa preklopi na rdečo. To je pomemben znak, ki omogoča, da že od daleč prepoznamo smer vožnje viličarja.

Klimatska naprava*

Zmogljiva klimatska naprava z možnostjo ogrevanja in vgrajenim filtrom za cvetni prah zagotavlja prijetno delovno okolje v kabini tako poleti kot pozimi ter preprečuje zameglitev stekel.

* vsebuje fluorirane ogljikovodike

Zahtevaj ponudbo