• 0 - 2500 (kg)
 • 0 - 125 (mm)

Nizkodvižni viličarji T20–T25 FP

Prilagodljiv in vsestranski

Okretnost v zelo ozkem prostoru

Nizkodvižni viličarji T20–T25 FP pokažejo svoje prednosti v ozkih prostorih. Širina šasije zgolj 720 mm in natančno servokrmilo omogočata izjemno vodljivost tudi v zelo ozkih prostorih, zato je viličar še posebej primeren za natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov. S hitrostjo do 14 km/h (izbirno) viličarji T20–T25 FP poskrbijo za hiter in učinkovit transport tovorov na srednje razdalje, pri čemer brez težav prevažajo tovore 2000–2500 kg. Nizek odbijač iz polnega jekla ščiti voznika v vseh voznih situacijah, izbirno v celoti vzmeteno voznikovo mesto pa zmanjša fizične obremenitve, ki so posledica vibracij in sunkov.

Lastnosti

Varnost

Nizkodvižni viličarji T20–T25 FP so opremljeni z jeklenim odbijačem, ki sega vse do tal in ščiti voznika pri blažjih trkih. Kompaktna konstrukcija poskrbi, da je telo voznika pri vseh premikih volana vedno znotraj konstrukcije viličarja in nikoli izpostavljeno nepotrebnemu tveganju. Neodvisni zavorni sistemi ščitijo voznika in tovor v vsaki vozni situaciji, pri čemer je celotna voznikova ploščad zasnovana kot varnostno stikalo. Če voznik zapusti viličar, začne zavorni sistem samodejno zavirati. Viličar v zavojih prilagodi hitrost vožnje in s tem prepreči, da bi se prevrnil.

 • Jekleni odbijač za zaščito voznika
 • Neodvisni zavorni sistemi
 • Voznikova ploščad kot varnostno stikalo
 • Prilagojena hitrost v zavojih

Ergonomija

Vse upravljalne elemente na ergonomskem krmilnem ročaju pri viličarjih T20–T25 FP je mogoče preprosto upravljati z obema rokama, kar omogoča tako udobno kot natančno krmiljenje nizkodvižnega viličarja. Krmilni ročaj je nastavljiv po višini in ga je mogoče natančno prilagoditi voznikovim individualnim potrebam. Oblazinjeno naslonjalo sedeža vozniku nudi dodatno udobje in zagotavlja, da lahko dela daljši čas v udobnem, neutrujajočem položaju. Izbirno, v celoti vzmeteno voznikovo mesto dodatno ščiti voznika pred vibracijami in sunki. Veliki predali za shranjevanje nudijo dovolj prostora za pomembne pripomočke, kar vozniku olajša delo.

 • Ergonomski, po višini nastavljiv krmilni ročaj
 • Oblazinjeno naslonjalo sedeža
 • V celoti vzmetena voznikova kabina
 • Veliki predali za shranjevanje delovnih pripomočkov

Upravljanje

Zaradi kompaktne šasije, ki je široka le 720 mm, in električnega servokrmila so nizkodvižni viličarji T20–T25 FP izjemno okretni, kar jim omogoča natančno manevriranje tudi v zelo ozkih prostorih. Pri tem lahko viličar prevaža tovore 2000–2500 kg. Zmogljiv 2,3 kW motor, ki skoraj ne potrebuje vzdrževanja, omogoča hitro pospeševanje. Obremenjeni viličarji T20–T25 FP lahko dosežejo največjo hitrost 12 km/h, neobremenjeni pa celo 14 km/h. Zato so nizkodvižni viličarji primerni predvsem za hiter transport palet, vendar tudi za hitro natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov. Izbirna stranska podporna kolesa zagotavljajo optimalen oprijem in stabilnost.

 • Odlična okretnost
 • Kompakten, zmogljiv motor
 • Hitrosti do 14 km/h
 • Hitro pospeševanje

Servis

Sistemske podatke nizkodvižnih viličarjev T20–T25 FP je mogoče hitro in zanesljivo analizirati s prenosnim računalnikom, priklopljenim prek vodila CAN. Servisni tehniki lahko brez težav in zamud opravljajo vzdrževalna dela, ker so vse pomembne komponente viličarja lahko dostopne. Tehnologija izmeničnega pogona, ki ne potrebuje vzdrževanja, omogoča dolge vzdrževalne intervale in zagotavlja visoko razpoložljivost viličarja. Izbirna digitalna armaturna plošča voznikom viličarjev T20–T25 FP ves čas zagotavlja pregled nad vsemi pomembnimi informacijami o viličarju.

 • Hitra diagnostika s povezavo prek vodila CAN
 • Pogonska tehnologija, ki ne potrebuje vzdrževanja
 • Preprost dostop za vzdrževanje
 • Visoka razpoložljivost viličarja

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T20FP 2,0 (t) 125 (mm) 10 / 12 km/h 2095 / 2165 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
T25FP 2,5 (t) 125 (mm) 10 / 12 km/h 2095 / 2165 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Programska oprema za upravljanje voznega parka connect: podjetja Linde Material Handling ponuja podatke o uporabi in porabi voznega parka.

Upravljanje voznega parka

Kako se uporabljajo viličarji in kdo jih uporablja? Kako so videti podatki o porabi viličarjev in ali je vsak posamezni viličar primeren za vožnjo? S pomočjo sodelovanja programske in strojne opreme sistem upravljanja voznega parka Linde connect: ponuja ustrezne odgovore.

Litij-ionske baterije podjetja Linde Material Handling

Litij-ionska tehnologija

Z inovativnimi litij-ionskimi baterijami Linde se viličarje znatno hitreje napolni oz. vmesno polni med delovanjem.

Neravnine so izravnane, viličar podjetja Linde Material Handling ohrani stabilnost.

Izravnava neravnin

Sistem izravna neravnine tlakov in s tem zagotavlja, da se vsa kolesa vedno dotikajo tal, kar ohranja stabilnost viličarja.

S sistemom Linde BlueSpot™ podjetja Linde Material Handling viličar postane neslišno viden.

BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot LindeBlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Zaščitna rešetka za tovor

Zaščitna rešetka za tovor, ki je na voljo v različnih velikostih, vozniku nudi dodatno varnost, saj poskrbi za boljšo stabilnost tovora.

V celoti vzmeteno voznikovo mesto v viličarjih T20–T25 FP podjetja Linde Material Handling zmanjša delovno obremenitev voznika.

V celoti vzmeteno voznikovo mesto

Izbirno v celoti vzmeteno voznikovo mesto zmanjša delovno obremenitev voznika, ker absorbira vibracije in sunke.

Po višini nastavljiv krmilni ročaj viličarjev T20-T25 FP podjetja Linde Material Handling omogoča popolno prilagoditev viličarja vozniku.

Po višini nastavljiv krmilni ročaj

Po višini nastavljiv krmilni ročaj omogoča, da viličar popolnoma prilagodite telesni višini voznika.

Viličarji T20–T25 FP podjetja Linde Material Handling pospešijo – glede na tovor – na največjo hitrost 10 ali 14 km/h.

Pospeševanje

Največjo hitrost viličarja je mogoče preprosto doseči zaradi hitrega pospeševanja. Brez tovora lahko viličarji dosežejo hitrosti do 14 km/h, s tovorom pa do 10 km/h. To vozniku omogoča, da v še krajšem času premaga daljše razdalje.

Zahtevaj ponudbo