Nizkodvižni viličarji T20 – T25 AP/SP

Spremenljiva transportna rešitev

Popolna ergonomija, hitri delovni postopki

Nizkodvižni viličarji T20–T25 AP/SP vozniku nudijo popolne ergonomske delovne pogoje. Linde pri tem stavi na prilagodljiv osnovni pristop. Pri modelu AP lahko voznik stojišče sklopi navzgor, premično krmilo pa navzdol. Tako se viličar s stojiščem po potrebi lahko spremeni v pravi model s krmiljenjem od zunaj. V nasprotju s tem ima model SP fiksno stojišče.

Model SP je opremljen s tehnologijo Linde e-driver, pri kateri voznik stoji pravokotno na smer vožnje, zato vidi naprej in nazaj. To olajša in pospeši precej manevrov. Nizkodvižni viličarji imajo – odvisno od modela – nosilnost 2000 kg oz. 2500 kg. Izbirno so na voljo litij-ionske baterije.

Lastnosti

Varnost

Odbijač iz polnega jekla, ki sega do tal, absorbira trke in ščiti voznikovo telo. Poleg tega kompaktna zasnova krmiljenja zagotavlja, da je voznik med vožnjo vedno znotraj masivne konstrukcije viličarja.

Oba modela imata tri neodvisne zavorne sisteme, ki skrbijo za varnost voznika in tovora v vsaki vozni situaciji. Če upravljavec stopalo umakne s stikala za vožnjo, se aktivira samodejni elektromagnetni zavorni sistem. To velja tudi, če upravljavec spusti varnostno stikalo ali pritisne stikalo za zaustavitev v sili.

 • Masivni jekleni odbijač
 • Kompaktna oblika krmila
 • Trije neodvisni zavorni sistemi

Ergonomija

Pri modelu SP voznik stoji pod kotom 45° glede na smer vilic. Ta položaj olajša ohranjanje pregleda nad okolico. Naporno obračanje telesa pri vzvratni vožnji ni potrebno.

Dodatno udobje nudi oblazinjeno naslonjalo sedeža. Ker je voznikova kabina pri modelu SP povsem vzmetena, se telo ne trese na neravnih voziščih, kar je pomembna zaščita pred obremenitvami in vibracijami telesa. Pri obeh modelih ima voznik prednost natančnega servokrmiljenja, ki omogoča upravljanje brez napora. Poleg tega je na prostoru za baterijo na voljo delovno mesto z dodatno podporo.

 • Stojišče pod kotom 45°
 • Ergonomsko delovno mesto
 • Oblazinjeno naslonjalo sedeža
 • Stojišče z blaženjem

Upravljanje

Nizkodvižni viličarji T20–T25 AP / SP dosežejo največjo hitrost 10 km/h (model AP) z in brez tovora oz. največjo hitrost 12 km/h (model SP), premostijo pa lahko do 13-odstotne naklone. Hitre in močne pospeške viličarjev omogoča sodelovanje 3 kW trifaznega motorja in aktivnih podpornih koles: Hidravlično vzmetenje koles se prilagaja tovoru, voznim razmeram in hitrosti ter tako zagotavlja enakomerno dobro stabilnost in oprijem. Če je viličar na klančini, sistem za speljevanje poskrbi, da ne zdrsne nazaj.

Krmilnik Linde e-driver je pomemben za boljše upravljanje modela SP. Kompakten volan vsebuje vse krmilne elemente in ga je mogoče enostavno upravljati z levo ali desno roko.

 • Zmogljiv trifazni motor
 • Aktivna podporna kolesa
 • Sistem za speljevanje na klančinah
 • Krmilnik Linde e-driver

Servis

Struktura vodila CAN nizkodvižnega viličarja olajša servisni postopek. Tehnik ima takoj po priklopu prenosnega računalnika v diagnostični vtič na voljo vse podatke o viličarju. Vse komponente viličarja so hitro dostopne.

Trifazna tehnologija ne potrebuje vzdrževanja. Poleg tega robustna zasnova zagotavlja, da viličarji zdržijo velike obremenitve ob neprekinjeni uporabi in redkih vzdrževanjih. Vsake vilice imajo nosilnost do 2000 kg brez upogibanja, celoten viličar pa je izdelan iz stiskanega jekla.

 • Analiza viličarja prek strukture vodila CAN
 • Trifazna tehnologija, ki ne potrebuje vzdrževanja
 • Robustna konstrukcija za nižje servisne stroške
 • Preprosto dostopne komponente za servisiranje

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T20AP 2,0 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T20AP ION 2,0 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 205 (V)/(Ah) o. kWh
T20SP 2,0 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T20SP ION 2,0 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 205 (V)/(Ah) o. kWh
T25AP 2,5 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T25AP ION 2,5 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 410 (V)/(Ah) o. kWh
T25SP 2,5 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T25SP ION 2,5 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 410 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Pogonsko kolo

Namesto pogonskega kolesa je na voljo kolo iz polne gume, ki ne pušča sledi, ali kolo iz poliuretana. Material zagotavlja tih tek, je zelo odporen proti obrabi in ima dobre kotalne lastnosti. Na voljo so tudi kolesa s površino iz materiala Wet Grip.

Stojalo za zamenjavo baterije

Na stojalu sta lahko do dve bateriji. Na vozičku za zamenjavo je na voljo prostor za eno baterijo.

Pritrdilni sistem

V kabini je mogoče namestiti npr. terminal, podlogo s sponko ali delovno lučko LED.

Velikost vilic

Linde ponuja vilice različnih dolžin in širin.

Različica za delo v hladilnicah

To različico viličarja lahko uporabniki upravljajo pri zunanjih temperaturah do –35 °C.

Zaščitna rešetka za tovor

Rešetka stabilizira tovor in preprečuje, da bi paleta zdrsnila.

Tovorna kolesa

Na izbiro so preprosti ali tandemski tovorni valjčki iz poliuretana. Material zagotavlja tih tek, je zelo odporen proti obrabi in ima dobre kotalne lastnosti. Na svetlih tleh ne pušča sledi.

Povečanje zmogljivosti

Pri obeh modelih smo povečali največjo hitrost, ki znaša 12 km/h.

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa v sistemu connect: Sistem Linde connect obvešča nadzornika voznega parka, kdo v danem trenutku vozi kateri viličar, ker se mora voznik pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo