Nizkodvižni viličarji T16–T20

Robusten in zanesljiv

Robustna varnost med ranžiranjem in transportom

Nizkodvižni viličarji T16, T18 in T20 so še posebej robustni. Na primer: premično krmilo in pokrov motorja sta izdelana iz materialov, ojačanih s steklenimi vlakni, zato zdržita dolgoročne obremenitve ranžiranja, komisioniranja in transporta. Za večjo varnost skrbi nizka šasija, ki pokriva vsa kolesa, zato stopala uporabnika ne morejo priti v stik z njimi. Premično krmilo je na viličar pritrjeno zelo nizko, zato je upravljavec na varni razdalji do viličarja, ko je krmilo zloženo.

Poleg tega je za varnost modelov T16, T18 in T20 pomemben tudi učinkovit električni zavorni sistem. Zmogljivi trifazni motorji viličarjem zagotavljajo hitro pospeševanje, funkcija povečanja moči pa še večjo zmogljivost v zahtevnih pogojih. Nosilnost je odvisna od modela in znaša 1600–2000 kg.

Lastnosti

Varnost

Zasnova nizkodvižnega viličarja izboljša varnost upravljavca in ščiti stopala, saj šasija povsem prekriva kolesa. Hkrati nizko pritrjeno premično krmilo zagotavlja, da je upravljavec med vožnjo vedno precej umaknjen od viličarja.

Funkcija SafetySpeed prilagaja hitrost vožnje položaju premičnega krmila – bolj kot je pokončno, počasnejša je vožnja. Tako viličar ne more trčiti ob upravljavca. Če upravljavec premakne premično krmilo v zgornji ali spodnji končni položaj, učinkovite elektromagnetne zavore poskrbijo, da se viličar hitro ustavi. To velja tudi, če upravljavec sprosti stikalo za vožnjo. Zasnova ročaja premičnega krmila ščiti roke upravljavca v primeru trka.

 • Nizka šasija za zaščito stopal
 • Učinkovit zavorni sistem
 • Nadzor hitrosti s premičnim krmilom
 • Premično krmilo z zaščito za roke
 • Nizko pritrjeno premično krmilo

Ergonomija

Upravljavec preprosto in z obema rokama doseže vse upravljalne elemente na premičnem krmilu. Poleg tega ima premično krmilo dolgo vzvodno ročico, kar olajša krmiljenje viličarja v ozkih zavojih. Upravljavec lahko v globoke predale za shranjevanje priročno shrani embalažni papir, pisalne pripomočke in druge delovne materiale.

 • Upravljanje premičnega krmila z leve ali desne strani
 • Dolga vzvodna ročica
 • Globoki predali za shranjevanje

Upravljanje

Zmogljiv trifazni motor z digitalnim krmiljenjem zagotavlja hitro pospeševanje. Poleg tega lahko tehniki parametre delovanja viličarja prilagodijo posebnim pogojem kraja uporabe in tako povečajo zmogljivost pretovarjanja.

Funkcija povečanja moči samodejno poveča navor motorja in s tem njegovo moč. Tako je mogoče premostiti zahtevne pogoje, kot je vožnja po klančinah ali speljevanje iz udarnih jam.

Z gumbom za počasno vožnjo je viličar mogoče manevrirati počasi, tudi če je premično krmilo v navpičnem položaju. To olajša veliko delovnih postopkov, kadar je na voljo malo prostora. Velika krmilna kolesa absorbirajo udarce in pomagajo ohranjati stabilnost viličarja na neravnih voziščih.

 • Zmogljiv trifazni motor
 • Povečanje moči za večji navor
 • Gumb za počasno vožnjo
 • Velika krmilna kolesa za boljšo stabilnost

Servis

Trifazna tehnologija motorja ne potrebuje vzdrževanja in zato ne povzroča servisnih stroškov. Servisni tehnik zlahka doseže vse servisne komponente.

Poleg tega je viličar opremljen s strukturo vodila CAN: Servisni tehnik s prenosnim računalnikom pregleda podatke o viličarju in nato opravi hitro diagnostiko. Premično krmilo in pokrov motorja sta izdelana iz materialov, ojačanih s steklenimi vlakni, ki so še posebej odporni. To preprečuje poškodbe in zniža servisne stroške.

 • Trifazni motor, ki ne potrebuje vzdrževanja
 • Vodilo CAN
 • Preprosto dostopne komponente za servisiranje
 • Premično krmilo in pokrov motorja iz materialov, ojačanih s steklenimi vlakni

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T16 1,6 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1440 / 1510 (mm) 24 / 150 (V)/(Ah) o. kWh
T16 ION 1,6 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1440 / 1510 (mm) 24 / 82 (V)/(Ah) o. kWh
T18 1,8 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1515 / 1585 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T18 ION 1,8 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1440 / 1510 (mm) 24 / 164 (V)/(Ah) o. kWh
T20 2,0 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1590 / 1660 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
T20 ION 2,0 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1515 / 1585 (mm) 24 / 410 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Zvočni signal

Zvok izbirne hupe je drugačen od zvoka standardne hupe in ga je lažje slišati v hrupnih okoljih.

Vzmetenje

Krmilna kolesa imajo dodatno vzmetenje, ki absorbira sunke in udarce.

Vgrajen polnilnik

Polnilnik v viličarju izboljša prilagodljivost: Viličar je mogoče napolniti vedno in povsod.

Zaščitna rešetka za tovor

Rešetka stabilizira tovor in preprečuje, da bi paleta zdrsnila.

Tipka za zaustavitev v sili

Če upravljavec pritisne tipko, se viličar takoj ustavi in tako prepreči nevarne situacije in škodo.

Stranska menjava baterije

Baterijo je mogoče preprosto in brez napora odstraniti s strani viličarja.

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa programske opreme sistema upravljanja voznega parka Linde connect: obvešča nadzornika, kdo v danem trenutku vozi kateri viličar, ker se mora voznik pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo