Voznik logističnega vlaka Linde v hali
V taktu sodobne proizvodnje

Logistični vlaki

Modularni, prilagodljivi in ekonomični

Sodobna industrijska proizvodnja je odvisna od optimalno usklajenih postopkov. Materialni tok v proizvodnji je tako postal odločilni dejavnik z vidika ekonomičnosti. Linde Material Handling z logističnimi vlaki LT08–LT20 ponuja posebne rešitve, ki so prilagojene specifičnim zahtevam strank, za oblikovanje čim bolj učinkovitega in prilagodljivega transporta materiala na daljše razdalje v podjetjih. Logistični vlaki dopolnjujejo ponudbo modelov viličarjev in skladiščne tehnike Linde, sestavljajo pa jih vlačilci, ki jih je mogoče kombinirati z različnimi priklopnimi moduli. Na en priklopni modul je mogoče natovoriti do 2000 kilogramov. Njihova uporaba se izplača pri notranjih transportnih razdaljah, daljših od 150 metrov.

Ekonomičnost logističnih vlakov Linde je posledica standardizacije materialnega toka, boljše varnosti za osebje in materiale ter prilagodljivih možnosti uporabe priklopnih modulov za vse mogoče tovore in transport blaga – od palet in mrežnih košar do posameznih predmetov. Tudi zaradi priročnih postopkov natovarjanja in raztovarjanja, ki se delno izvajajo s pomočjo zaskočnih mobilnih okvirjev za palete, tvorijo modeli vlakov učinkovito povezavo v vsaki dobavni verigi za material. Vse modele logističnih vlakov Linde odlikujejo odlična stabilnost, ohranjanje smeri in majhni obračalni krogi.

Izboljšanje učinkovitosti z logističnim vlakom Linde

Ključna beseda: učinkovito upravljanje

Ključne prednosti logističnih vlakov Linde so hitro in natančno upravljanje ter prilagodljivost, s katero je priklopne module mogoče hitro prilagoditi vsem vrstam blaga v podjetju. Z minimalnim obračalnim krogom jih je mogoče uporabljati tudi v najmanjših prostorih. Vsi logistični vlaki Linde imajo vsestranske okvirje za natovarjanje, pri čemer imajo nekateri zaskočne vozičke za transportno blago, ki jih dvižni mehanizem dvigne za transport in zopet spusti za raztovarjanje. Zato je transport materiala z logističnimi vlaki Linde učinkovit in priročen ter prihrani čas.

Prilagodljivo sestavljanje

Različni priklopniki, ki jih je mogoče prosto kombinirati, hitro in enostavno transportirajo blago oz. zabojnike različnih dimenzij, ki se običajno uporabljajo v podjetjih. Nanje je mogoče natovoriti različne mobilne okvirje, ki so izbirno na voljo tudi z zapahi.

Logistični vlaki Linde LT06–LT20

Varnost in ergonomija

Celoten vlak je zavarovan z zagonsko zaporo in ga ni mogoče premakniti, če niso dvignjeni vsi tovorni okvirji. Vlaki imajo tudi asistenta za vožnjo, ki samodejno zmanjša hitrost pri vožnji skozi zavoje. Vsi priklopni moduli logističnih vlakov Linde so med seboj in z vlačilcem povezani s podatkovnimi kabli. Tako lahko voznik centralno upravlja dvižno funkcijo vseh priklopnikov z mesta za voznika. V trenutku lahko preveri, ali so dvignjeni vsi tovorni okvirji za transport. Kljub temu je mogoče vsak posamezni tovorni okvir priročno upravljati tudi z nožnim tipalom na vsakem posameznem priklopniku. Dvižna funkcija je med vožnjo izklopljena, tovor pa elektronsko nadzorovan, kar omogoča aktivno preprečevanje nevarnosti. Vse fizične aktivnosti voznika in upravljavca so ergonomsko optimizirane.

Natančno krmiljenje in preprosto upravljanje

Za maksimalno natančnost pri krmiljenju logističnih vlakov so priklopniki opremljeni s štirimi vodljivimi kolesi. To omogoča – npr. v ozkih prostorih med proizvodnimi linijami – izjemno majhne obračalne kroge tudi s štirimi priklopniki. Kolesa priklopnih modulov logističnih vlakov Linde, ki so na voljo tudi v vzmeteni izvedbi, so nameščena na tehnološko napredne prekucne osi. To omogoča, da je tovor med transportom maksimalno zaščiten. Blago je mogoče raztovoriti ali natovoriti na obeh straneh s pomočjo posebnega priklopnika z mostnim okvirjem. Vsi priklopniki so opremljeni z natančnim in tihim dvižnim mehanizmom, ki mirno dvigne premični transportni tovor. Dvižno višino je mogoče prilagodljivo namestiti.

Vgrajena prihodnost

Pri logističnih vlakih Linde je prihodnost že vgrajena. Pri digitalno krmiljenih proizvodnih postopkih se nenehno povečujejo zahteve glede natančnosti in točnosti materialne logistike. Stranke iščejo povezane logistične koncepte, v katerih stroji, proizvodi in transportni sistemi medsebojno komunicirajo za čim bolj učinkovit transport blaga. Naslednji korak so logistični vlaki, ki jih centralno krmili zmogljiv sistem za upravljanje voznega parka in se samostojno premikajo po tovarniških halah. Logistični vlaki Linde so že danes opremljeni z zmogljivimi tipali, sprožili in krmilniki, ki omogočajo uvedbo ustreznih rešitev.

5 x večja zmogljivost

Večja učinkovitost

Logistični vlaki delujejo varčno, ker lahko pretovarjajo in transportirajo velike količine materiala. Zato so idealni za uporabo v standardizirani proizvodnji.

Večja varnost

Zagonska zapora logističnih vlakov Linde skrbi za varnost. Vlakov ni mogoče premakniti, če niso dvignjeni vsi tovorni okvirji priklopnih modulov.

Večja varčnost

Logistični vlaki lahko pretovorijo do 8000 kilogramov naenkrat, kar je veliko materiala na eno transportno vožnjo. Zato so še posebej varčna intralogistična izbira.

Večja previdnost

Logistični vlaki Linde so izbirno lahko tudi vzmeteni in opremljeni z blagim dvižnim mehanizmom. Tako lahko mirneje prevažajo tovor skozi podjetja.

Večja udobnost

Z vidika delovnega mesta nudijo logistični vlaki Linde maksimalno udobje. Dvižne mehanizme različnih priklopnikov je mogoče upravljati z nožnim tipalom.

Viličarji po meri

Noben logistični vlak Linde ni enak drugemu. Vsak od treh modelov namreč poleg standardne ponuja tudi izbirno dodatno opremo. To ne zajema samo izbirne zaščite pred vremenskimi vplivi za različne priklopnike, temveč tudi izbirne zapahe in osvetlitve. Poleg tega se lahko v povezavi s premičnimi transportnimi sredstvi prilagodimo različnim potrebam strank. Izbirno so poleg za Linde značilne rdeče barve na voljo tudi druge barve.