Logistični vlaki LT06–LT20

Večnamenski transport materiala

Učinkovit materialni tok v proizvodnji

Logistični vlaki serije LT06–LT20 podjetja Linde Material Handling so zasnovani za povezan transport materiala v zaprtih prostorih in na prostem ter za velike industrijske obremenitve. Opremljeni so z robustnimi pnevmatikami SE in dvižno višino do 200 milimetrov. Do šest priklopnikov omogoča pretovarjanje tovorov, težkih do 8000 kilogramov. Z različnimi izvedbami okvirjev in priklopnikov je logistične vlake Linde mogoče prilagoditi posebnim proizvodnim zahtevam. Zaradi ploščate zasnove priklopnikov z okvirjem C je mogoč tudi transport dolgega blaga. Priklopniki so na voljo v izvedbi z okvirjem C ter izvedbah z opornim nosilcem ter ploščadjo.

Lastnosti

Varnost

Logistični vlaki Linde varno prevažajo velika bremena skozi proizvodnjo. Vsi priklopniki so povezani z vlačilcem prek podatkovnega kabla in zavarovani z zagonsko zaporo. Vlak lahko začne vožnjo šele, ko je tovor dvignjen na vseh priklopnikih. Dvižni sistem je mogoče upravljati prek vlačilca ali neposredno na priklopniku. Asistent za vožnjo samodejno zmanjša hitrost pri vožnji skozi zavoje.

  • Zagonska zapora pri spuščenih priklopnikih
  • Asistent za vožnjo skozi zavoje proti prevrnitvi

Upravljanje

Logistični vlak (LT) ima izbirno na voljo izjemno okretno 4-kolesno krmiljenje ali preprosto 2-kolesno krmiljenje. Obe izvedbi sta opremljeni s posameznimi vzmetenimi kolesci. Pri izvedbi s 4-kolesnim krmiljenjem posebna konstrukcija priklopnika zagotavlja dobro okretnost, dobro ohranjanje smeri in majhne obračalne kroge od 3,6 metra dalje. Priklopnike LT je mogoče prilagoditi vsem običajnim velikostim zabojnikov. Še posebej veliko prednost imajo priklopniki z mostom, ker omogočajo raztovarjanje in natovarjanje na obeh straneh. Na voljo so štiri izvedbe priklopnikov. Dvižno funkcijo je mogoče upravljati s stopalom na priklopniku ali prek upravljalne enote na vlačilcu. Luči na vlačilcu in priklopniku kažejo vozniku položaj dvižnega mehanizma vsakega priklopnika.

  • Majhen obračalni krog pod štirimi metri
  • Krmiljenje z ohranjanjem smeri priklopnikov
  • Nožno stikalo za dvigovanje na priklopnikih
  • Različne izvedbe priklopnikov za različne zabojnike

Servis

Priklopniki logističnega vlaka Linde LT imajo dvižne motorje, ki ne potrebujejo vzdrževanja, za napravo za natovarjanje. Priklop prek kroglične sklopke se skoraj ne obrablja. Konstrukcija na dveh oseh s središčno umeščenim prostorom za natovarjanje omogoča preprost dostop pri vzdrževanju priklopnikov. Vsak priklopnik ima posebno elektroniko, ki beleži vsa dejanja viličarja. Podatke je mogoče prebrati in analizirati z diagnostičnimi orodji.

  • Dvižni motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja
  • Preprost dostop za vzdrževanje
  • Sklopke brez obrabe
  • Elektronsko beleženje podatkov o uporabi

Dodatna oprema

linde-bluespot-blue-4051_62

BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Osvetlitev, združljiva s cestnoprometnimi predpisi (StVO)

Vlačilce in priklopnike logističnega vlaka je mogoče opremiti z osvetlitvijo, ki je v skladu s cestnoprometnimi predpisi.

Zahtevaj ponudbo