Komisionirni viličarji N20 Vi/VLi

Prilagodljiva ploščad za komisioniranje

Učinkovito komisioniranje na različnih nivojih

Nizkodvižni komisionirni viličarji N20 Vi/VLi z dvižnim stojiščem za voznika izboljšajo produktivnost pri izvajanju naročil, pretežno na nivoju tal, pa tudi do delovne višine 2,8 m. Upravljavcu gre na roko predvsem oblikovna zasnova, saj so voznikovo mesto in vilice za baterijo. Zaradi takšne zasnove je potrebnih manj premikov med komisioniranjem. Model N20 VLi ima poleg dviga ploščadi tudi dodatni dvig, s katerim upravljavec paleto dvigne na primerno delovno višino in prihrani pri odlaganju blaga veliko moči. Dodatno pomoč pri komisioniranju predstavlja izbirna odlagalna površina pred krmilom, ki se premika skupaj s ploščadjo. Viličarji imajo nosilnost do 2 t, na dodatnem dvigu do 1,2 tone.

Lastnosti

Varnost

Ploščad in nadzorna enota sta zasnovani tako, da upravljavec ostane varno v pokončnem položaju znotraj strukture viličarja med vožnjo in med komisioniranjem. Navzgor prirezan zunanji rob preprečuje vozniku, da bi naredil kak napačen korak, npr. ko je ploščad dvignjena. Pri modelu N20 VLi je dodatno med ploščadjo in dvižnim teleskopom nameščena plošča iz polikarbonata, ki varuje upravljavca pred nenamernim poseganjem v dvižni teleskop. Pri vožnji skozi zavoje viličar samodejno upočasni. Celotno stojišče je zasnovano kot varnostno stikalo. Ko upravljavec zapusti ploščad ali aktivira gumb za zaustavitev v sili, se viličar samodejno zaustavi glede na težo tovora.

 • Ploščad za varno zadrževanje v stoječem položaju
 • Plošča iz polikarbonata pred dvižnim teleskopom
 • Prirezani robovi ploščadi
 • Zmanjšanje hitrosti v zavojih
 • Zaviranje v sili, sorazmerno s težo tovora

Ergonomija

Nizek in širok dostop vozniku olajša vstopanje in nudi dovolj prostora za komisioniranje s ploščadi. Ploščad je vzmetena in blaži vibracije. Vozniku delo olajšajo dodatne odlagalne površine ter servovolan z ergonomsko oblikovanimi ročaji, na katerem so vsi upravljalni elementi enostavno dosegljivi. Model N20 VLi ima po izbiri tudi dodatni dvig. Tako lahko upravljavec paleto dvigne na delovno višino in nakladanje opravi brez obremenjevanja hrbtenice.

 • Nizka stopnica
 • Preproga za dodatno mero blaženja
 • Centralno krmilo z vsemi upravljalnimi elementi
 • Dodatni dvig pri modelu N20 VLi

Upravljanje

Za učinkovito komisioniranje na različnih etažah imajo viličarji N20 Vi/VLi voznikovo ploščad, ki se izredno natančno dviguje in spušča. Viličar hkrati dviguje ploščad in vozi. Tako upravljavec hitro doseže želeno blago. Spuščanje ploščadi udobno krmili z nožnim stikalom. S svojimi 3-kilovatnimi trifaznimi motorji komisionirni viličarji s tovorom ali brez njega dosežejo največjo hitrost 10 km/h. Obe različici modelov vključujeta osnovni dvig in se lahko brez težav premikata prek klančin in neravnin.

 • Funkcija dviga ploščadi z Linde OptiLift
 • Viličar hkrati vozi in dviguje
 • Servovolan
 • Nožno stikalo za spuščanje ploščadi
 • Krmilo s samodejno ponastavitvijo v položaj za vožnjo naravnost

Servis

Številne tehnične parametre je možno odčitati prek vodila CAN, analizirati na prenosnem računalniku in jih nastaviti glede na potrebe naročil. Serviser enostavno doseže vse ključne sestavne dele, ko sname servisni pokrov v sprednjem delu viličarja. Trifazna tehnologija ne potrebuje vzdrževanja in je zaščitena pred prahom in vlago. Baterijo je mogoče zamenjati s strani hitro in varno s pomočjo valjčnega traku.

 • Odčitavanje podatkov o viličarju prek vodila CAN
 • Trifazni motor, ki ne potrebuje vzdrževanja
 • Ključni sestavni deli so hitro dosegljivi
 • Hitra menjava baterije

Dodatna oprema

Predal za shranjevanje

V sprednji predal za shranjevanje, ki se dviguje skupaj s ploščadjo, lahko odložimo predmete s skupno težo 50 kg.

Posnetek zaslona nadzorne plošče sistema upravljanja voznega parka Linde connect:, ki omogoča pregled vseh pomembnih podatkov o voznem parku.

Upravljanje voznega parka

Rešitev za upravljanje voznega parka Linde connect upravljavca podpira pri optimizaciji uporabe vozil in načrtovanju servisov.

Komplet za komisioniranje

Komplet vključuje predal za shranjevanje v sprednjem delu in vrtljivo podlogo s sponko.

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so ob sedežu gumbi za počasno vožnjo. Z njimi voznik upravlja viličar od zunaj in lahko ob njem hodi do naslednjega mesta pobiranja.

Spremljanje nesreč

Senzor udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravnega vozišča ali neustreznega upravljanja viličarja. Z analiziranjem podatkov prek programske opreme za upravljanje voznega parka zberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Podrobni posnetek tipkovnice PIN, na kateri voznik aktivira posamezno vozilo.

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka connect zagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe. Voznik se namreč mora pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo