Komisionirni viličarji N20, N20-N24HP

Odlična rešitev komisioniranja za učinkovito delo

Hitro in učinkovito komisioniranje dveh palet

Nizkodvižni komisionirni viličarji N20, N20-N24HP podjetja Linde Material Handling ne omogočijo zgolj časovno učinkovitega komisioniranja, zmanjšajo tudi fizični napor voznika. Posebna pri tem je njihova konstrukcija. Baterija je na sredini viličarja, med voznikovim mestom in vilicami. Držalo terminala in odlagalna mesta za delovne pripomočke olajšajo vozniku postopke v komisionirnem ciklu. Poti med voznikovim mestom, regalom in obema paletama na viličarju ter nadzorno enoto so tako bistveno krajše. Viličar s svojim 3-kW trifaznim motorjem tudi izjemno hitro pospešuje. Pri tem je za varnost poskrbljeno s kompaktno zasnovanim volanom z zaščito za roke ter samodejnim prilagajanjem hitrosti v zavojih. Robustna šasija iz kakovostnega jekla zagotavlja daljšo življenjsko dobo viličarja. Nosilnost nizkodvižnih komisionirnih viličarjev znaša 2 do 2,4 tone. Stranka se lahko odloči tudi za litij-ionske baterije.

Lastnosti

Varnost

Krmilo je oblikovano na način, da se voznik med krmiljenjem le malo premika. Njegovo telo ostaja znotraj strukture viličarja in s tem ves čas zaščiteno. Za dodatno mero varnosti poskrbita tudi 4 mm debela jeklena šasija ter zaščita za roke na ergonomskem krmilu, ki vozniku omogoča dober oprijem. V zavojih viličar svojo hitrost samodejno prilagaja in s tem izboljša varnost voznika in tovora. Viličar se enako odzove tudi, ko ima spuščene vilice. Nizka hitrost tudi zaščiti viličarja pri vožnji po neravnih tleh na hodnikih.

 • Kompaktna oblika krmila
 • Ergonomski ročaji z zaščito za roke
 • Samodejno prilagajanje hitrosti v zavojih
 • Počasno premikanje, ko so vilice spuščene
 • Robustna jeklena šasija

Ergonomija

Med komisioniranjem mora voznik pogosto vstopiti in izstopiti. Zato so modeli N20 in N20-N24 HP opremljeni s posebno nizko stopnico. Poti komisioniranja so mnogo krajše, saj je nadzorna enota spredaj in terminal v sredini viličarja. Zaradi dobre vidljivosti naprej se voznik izogne napornemu obračanju telesa. Tako izbirni volan kakor tudi sedalo sta nastavljiva po višini in omogočata udoben položaj vožnje, ki razbremeni hrbtenico. Vzmetena ploščad z protizdrsno gumijasto podlago omogoča boljši oprijem pri stanju. Poleg tega voznik občuti manj vibracij zaradi neravnih tleh. Vsi pomembni upravljalni elementi so na krmilu in tako dobro dosegljivi.

 • Nizka stopnica
 • Po višini nastavljivo sedalo
 • Vzmetena ploščad
 • Dobro dosegljivi upravljalni elementi na krmilu

Upravljanje

Učinkoviti procesi in hitro komisioniranje – za to so ključne kratke razdalje med regalom, paletami in komisionirno listo. Zato imajo komisionirni viličarji N20 in N20-N24 HP terminal, ki je skupaj z baterijo v sredini viličarja in s tem bližje paleti. Komisionirni list je po nalaganju zlahka mogoče doseči. Po želji je nadzorno enoto možno kombinirati z gumbi na obeh straneh, da se viličarja upravlja tudi od zunaj v počasni prestavi naprej in vzvratno. Za upravljanje takšne hitrosti je pomemben zmogljiv 3-kilovatni trifazni motor. Slednji N20 pospeši na največjo hitrost 10 km/h s tovorom oz. 12 km/h brez tovora. Učinkovito komisioniranje omogočajo še večfunkcijski zaslon, številne odlagalne površine ter uporabniku prijazen servovolan z nastavljivim uporom pri zavijanju.

 • Posebna zasnova viličarja za kratke razdalje
 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor
 • Večfunkcijski zaslon
 • Nastavljiv servovolan
 • Velike odlagalne površine

Servis

Servisni pregled je potreben šele po 1000 obratovalnih urah. Serviser odčita vse podatke o viličarju prek vodila CAN, jih analizira na prenosnem računalniku ter nastavi parametre za posamezen poseg. Ko sname sprednji servisni pokrov, lahko doseže vse agregate. Trifazna tehnologija viličarja sploh ne potrebuje vzdrževanja. Tudi jeklena šasija zagotavlja dolgo življenjsko dobo komisionirnega viličarja. Po želji dobavljiv stranski pomični nosilec baterije olajša menjavo baterije prek osnovnega dviga na menjalnem stebričku.

 • Odčitavanje podatkov o viličarju prek vodila CAN
 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Stabilna jeklena šasija

Dodatna oprema

Posnetek zaslona nadzorne plošče sistema upravljanja voznega parka Linde connect:, ki omogoča pregled vseh pomembnih podatkov o voznem parku.

Upravljanje voznega parka

Rešitev za upravljanje voznega parka connect: med drugim omogoča spremljanje uporabe vozil, s čimer je možno optimizirati servisiranje in koriščenje vozil.

Držalo

Držalo se nahaja na osrednji nadzorni enoti. Opremiti ga je možno z različnimi dodatki, kot je podloga s sponko.

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so za sedežem še gumbi za počasno prestavo. Z njimi voznik premika komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Spremljanje nesreč

Nadzorna enota viličarja s senzorjem udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravnega vozišča ali neustreznega upravljanja viličarja. Z upravljanjem voznega parka connect: zberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Nastavljivo krmilo

Višina krmila je nastavljiva glede na višino in položaj voznika, kar omogoča ergonomično delo.

Podrobni posnetek tipkovnice PIN, na kateri voznik aktivira posamezno vozilo.

Nadzor dostopa

Z nadzorom dostopa upravljanje voznega parka nudi vpogled v prikaz, kateri voznik lahko uporabi katere viličarje. Vozniki se namreč morajo pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo