Komisionirni viličarji N20 L/Li

Učinkovit dvižni komisionirni viličar

Hitro komisioniranje na optimalni delovni višini

Vozila za talni transport N20 L in N20 Li z dvižnim teleskopom podjetja Linde Material Handling zagotavljajo kratke poti in hitro delo med komisioniranjem. Temu je prilagojena tudi oblika viličarjev, namreč upravljalni pult z držalom za terminal ali komisionirno listo je tik ob vilicah. To vozniku skrajša poti, pospeši pobiranje blaga in je veliko manj utrudljivo. K temu prispeva tudi dvižni teleskop. Upravljavec dvigne paleto na telesno višino in tako opravi delo brez napora za hrbtenico in predvsem hitro. Izbira se lahko med več različnimi dvižnimi teleskopi, med drugim tudi za komisioniranje na dveh etažah in za osnovni dvig, da je vožnja čez klančine in neravnine tal prijetnejša. Komisionirni viličarji so po želji na voljo tudi z litij-ionskimi baterijami. Njihova največja obremenitev znaša do 2 toni, odvisno od različice modela.

Lastnosti

Varnost

Upravljalna ploščad je pred baterijo. Zaradi kompaktne oblike krmila voznik pri premikih krmila vedno ostane znotraj strukture viličarja. Ergonomski ročaji z zaščito za roke omogočajo dober oprijem. Dodatno zaščito nudi tudi 4 mm debela jeklena šasija. Pri vožnji skozi zavoje pri spuščenih vilicah viličar samodejno upočasni in tako voznika in tovor zaščiti pred nesrečo. Izbirna zaščita za glavo ščiti voznika pred padajočimi predmeti.

 • Kompaktna oblika krmila
 • Ergonomski ročaji z zaščito za roke
 • Prilagajanje hitrosti v zavojih
 • Prilagajanje hitrosti pri spuščenih vilicah
 • Zaščitna streha (izbirno)

Ergonomija

Upravljalni pult s terminalom je v sredini viličarja in s tem neposredno ob predelu za pobiranje. Tako delo poteka veliko lažje in hitreje. Tudi vstopanje na nizko ploščad je zelo enostavno. Postavitev položaja voznika naprej omogoča dober pregled nad okolico. Tako se voznik izogne napornim gibom. Po višini nastavljiva sta tako krmilo kot tudi naslonjalo sedeža, ki ju voznik lahko prilagodi svoji telesni višini. Vsi upravljalni elementi so na krmilu. Voznik jih intuitivno in preprosto doseže z obema rokama. Vzmetena ploščad z mehko, protizdrsno gumijasto podlago zmanjšuje sunke, ki se prenesejo na voznika.

 • Zasnova viličarja za kratke razdalje
 • Nizka višina dostopa
 • Vsi upravljalni elementi so na krmilu
 • Vzmetena ploščad
 • Nastavljivo naslonjalo sedeža

Upravljanje

S 3-kW trifaznim motorjem komisionirni viličarji N20 L in N20 Li hitro pospešijo na največjo hitrost 10 km/h, tudi ko so popolnoma natovorjeni pri 2000 kg. Večjo stabilnost omogočajo štiri kolesa viličarja. Intuitiven in dvoročen koncept upravljanja vozniku omogoča izredno natančno premikanje dvižnega teleskopa. Podobno nenaporno in nezamudno je tudi upravljanje servovolana z nastavljivim uporom pri zavijanju. S samodejno sredinsko poravnavo komisionirni viličar vedno ponastavlja položaj za vožnjo naravnost. Številne odlagalne površine in izbirni obojestranski gumbi za krmiljenje od zunaj še dodatno prispevajo k učinkovitim delovnim postopkom.

 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor
 • Številne odlagalne površine
 • Visok pospešek
 • Servovolan z nastavljivim uporom pri zavijanju
 • Samodejna sredinska poravnava

Servis

Prvič na servisni pregled bo treba šele po 1000 obratovalnih urah. Posamezne podatke o viličarju je mogoče hitro in preprosto odčitati prek povezave prek vodila CAN. Vse servisne komponente so dobro dosegljive. Trifazna tehnologija elektromotorjev ne potrebuje vzdrževanja. Robusten dvižni teleskop in masivna jeklena šasija izboljšujeta stabilnost vozila in zmanjšujeta potrebo po servisnih popravilih v celotni življenjski dobi viličarja.

 • Hiter priklic servisnih podatkov
 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Robusten dvižni teleskop
 • Stabilna jeklena šasija

Dodatna oprema

Posnetek zaslona nadzorne plošče sistema upravljanja voznega parka Linde connect:, ki omogoča pregled vseh pomembnih podatkov o voznem parku.

Upravljanje voznega parka

Rešitev za upravljanje voznega parka Linde connect: med drugim omogoča spremljanje uporabe celotnega voznega parka, s čimer je možno optimizirati cikel koriščenja in servisiranja viličarjev.

Gumb za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so ob sedežu gumbi za vožnjo naprej in vzvratno do 4 km/h. S temi gumbi voznik upravlja viličarja od zunaj in lahko ob njem hodi.

Mehko spuščanje vilic

Ta funkcija zmanjša hitrost spuščanja vilic, preden dosežejo tla. Tako ne pride do poškodb tovora in obrabe viličarja.

Spremljanje nesreč

Nadzorna enota viličarja s senzorjem udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravnega vozišča ali neustreznega upravljanja viličarja. Tako funkcija connect: dt:crash detection zbere informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Nastavljivo krmilo

Višina krmila je nastavljiva glede na višino in položaj voznika, kar omogoča ergonomično delo.

Podrobni posnetek tipkovnice PIN, na kateri voznik aktivira posamezno vozilo.

Nadzor dostopa

Z nadzorom dostopa connect:ac programske opreme Linde connect: upravljanje voznega parka nudi vpogled v prikaz, kateri voznik lahko uporabi katere viličarje. Vozniki se namreč morajo pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo