Električna moč za velika bremena

Zmogljivi modeli električnih viličarjev E60–E80 Linde so zasnovani za učinkovito in varno pretovarjanje tovorov, težkih do 8000 kg. Svojo pogonsko moč razvijejo s pomočjo dveh močnih trifaznih motorjev, ki sta vgrajena v kompaktno os, z zavorami, ki ne potrebujejo vzdrževanja. Elektronsko krmiljenje viličarja ter natančni upravljalni elementi, kot sta Linde Load Control in dvopedalno krmiljenje, zagotavljajo popolno sodelovanje človeka in stroja. K odlični ekonomičnosti električnih viličarjev pa prispeva tudi sistem upravljanja z energijo Linde.

Lastnosti

Varnost

Pri tovorih do 8000 kilogramov je varnost prednostna naloga. Zato električni viličarji E60–E80 že serijsko ponujajo celovite varnostne funkcije za zaščito voznika, tovora in infrastrukture pred poškodbami. Zaščitna streha z okvirjem voznikove celice tvori robustno zaščitno območje. Zaprti profili dvižnih teleskopov zagotavljajo dobro vidljivost med pretovarjanjem, samodejna parkirna zavora pa zagotavlja največjo varnost tudi pri delu na rampi. Varnostne vidike modelne serije dopolnjujejo redundantna krmiljenja in visoke preostale nosilne zmogljivosti. K obratovalni varnosti dodatno prispeva tudi nizka raven hrupa. Hkrati Linde ponuja številne izbirne varnostne sisteme, ki so na voljo serijsko ali kot rešitev za naknadno vgradnjo.

 • Serijsko vgrajeni varnostni sistemi
 • Zaščita voznikov, tovorov in okolice
 • Robustna zaščitna streha za voznika in zaprto zaščitno območje
 • Komponente, optimizirane za optimalno vidljivost, in nizka raven hrupa
 • Številni izbirni varnostni sistemi, ki so na voljo serijsko ali kot rešitev za naknadno vgradnjo

Ergonomija

Za učinkovito in neutrujajoče delo z viličarjem pri največji zmogljivosti je potrebna visoka raven udobja. Zato so vse krmilne komponente modelov E60–E80 razporejene neposredno okoli voznika in omogočajo intuitivno upravljanje. Voznik z dvema pedaloma pospešuje in spreminja smer vožnje, vse premike dvižnega teleskopa pa izvaja s konicami prstov s pomočjo krmilnih ročic sistema Linde Load Control, ki so vgrajene v naslon za roke. S tem se izognemo nepotrebnim in za telo obremenjujočim gibom. Enota sedeža in naslona za roko je večstopenjsko nastavljiva. Poleg tega gumijast ležaj ločuje dvižni teleskop ter pogonsko os od šasije in voznikove celice, da se udarci in vibracije ne prenašajo na upravljavca.

 • Ergonomska razporeditev upravljalnih elementov
 • Učinkovito dvopedalno krmiljenje
 • Natančno krmiljenje funkcij dvižnega teleskopa s sistemom Linde Load Control
 • Posamično nastavljiva enota naslona za roko in sedeža

Upravljanje

Pogoj za učinkovito pretovarjanje težkih tovorov z električnimi viličarji E60–E80 je popolna usklajenost zmogljivih pogonskih komponent s konceptom upravljanja, ki ga sestavljata Linde Load Control in dvopedalno krmiljenje, ki zagotavljata natančno in hitro krmiljenje vseh premikov viličarja in dvižnega teleskopa. Jedro pogona je kompaktna os z dvema močnima, vgrajenima trifaznima motorjema, zavorami, ki ne potrebujejo vzdrževanja, in neposredno na os nameščenimi napajalnimi moduli. Viličarji so serijsko opremljeni s sistemom Linde Curve Assist, ki med zavijanjem prilagaja hitrost vožnje zasuku volana. Zmogljivost viličarja je mogoče prilagoditi trenutnim obratovalnim zahtevam s pomočjo tristopenjsko nastavljive vozne dinamike.

 • Samodejno prilagajanje hitrosti v zavojih
 • Optimalno usklajevanje pogona in krmiljenja
 • Natančno dvopedalno krmiljenje
 • Pretovarjanje s konicami prstov
 • Individualno prilagodljiva vozna dinamika

Servis

Popolnoma zaprt pogonski in dvižni pogon ter za Linde značilna zaščita elektronskega krmiljenja skrbita za veliko zanesljivost električnih viličarjev. Vodno hlajeni napajalni moduli zagotavljajo visoko razpoložljivost tudi pri ekstremnih pogojih. Modele E60–E80 odlikujejo dolgi servisni intervali. Celotna pogonska os – vključno s trifaznimi motorji, reduktorji in lamelnimi zavorami v oljni kopeli – ter valji dvižnega teleskopa in nagibni valji ne potrebujejo vzdrževanja. Splošno vzdrževanje je potrebno vsakih 1000 obratovalnih ur, zamenjava hidravličnega olja pa vsakih 6000 ur. Za nemoteno obratovanje so viličarji zasnovani tako, da so vzdrževalni deli preprosto dostopni.

 • Dolgi vzdrževalni intervali
 • Preprost dostop do vseh komponent
 • Pomembni deli ne potrebujejo vzdrževanja
 • Zaprti pogoni

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Battery voltage/rated capacity (5h) Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
E60 6,0 (t) 3850 (mm) 16 / 16 [20/20] km/h 80/1240 [80/719] (V)/(Ah) o. kWh 5110 (mm)
E70 7,0 (t) 3450 (mm) 16 / 16 [20/20] km/h 80/1240 [80/719] (V)/(Ah) o. kWh 5120 (mm)
E80 8,0 (t) 3450 (mm) 16 / 16 [20/20] km/h 80/1240 [80/719] (V)/(Ah) o. kWh 5120 (mm)
E80/900 8,0 (t) 3050 (mm) 16 / 16 [20/20] km/h 80/1240 [80/719] (V)/(Ah) o. kWh 5355 (mm)

Dodatna oprema

Priključek za polnjenje na zadnjem delu viličarja

Za lažje polnjenje je na zadnji del viličarja mogoče namestiti priključek za polnjenje. Priključek ima aktivno odzračevanje.

Dodatna hidravlika

Viličarje je mogoče opremiti z enim, dvema ali tremi dodatnimi hidravličnimi tokokrogi. To omogoča priklop in upravljanje drugih naprav.

Polikarbonatna zaščita

Za zaščito strehe voznikove kabine pred poškodbami in praskami je nanjo mogoče namestiti zaščitno mrežo iz robustnega polikarbonata.

Stekleni strop kabine

Za boljši pogled navzgor je mogoče namestiti prozorno kaljeno strešno steklo.

Izbira krmilnih ročic

Na upravljalno konzolo je mogoče namestiti ločene krmilne ročice za posamezne funkcije ali večnamensko krmilno ročico.

Zahtevaj ponudbo