• 0 - 3000 (kg)
 • 0 - 120 (mm)

Avtomatizirani viličarji T-MATIC

Vzdržljivi viličar za pretovarjanje palet

Avtomatizirano pretovarjanje palet na daljše razdalje

Avtonomni nizkodvižni viličar Linde T-MATIC je zasnovan za transport na daljše razdalje in hkrati tudi za skladanje blokov za pripravo na odpremo. Model je zasnovan za tovore do 3000 kilogramov, uporabljati pa ga je mogoče samostojno ali kot del avtomatiziranega voznega parka. Nizkodvižni viličar je mogoče kadar koli preklopiti na ročno krmiljenje. Geonavigacijski sistem ne potrebuje dodatne navigacijske tehnologije, kot so talna vodila ali laserski reflektorji, saj se z optičnimi tipali zanesljivo odziva na kakršne koli ovire in druge transportne premike na območju uporabe. Zaradi inovativne varnostne in navigacijske tehnologije je T-MATIC primeren za uporabo tudi v ozkih prostorih, v katerih je potrebno prilagodljivo sodelovanje ljudi in avtonomnih strojev. Ker je Linde T-MATIC avtonomni logistični viličar, povzroča manj škode na tovoru in infrastrukturi.

Lastnosti

Varnost

Optična tipala v realnem času prilagodijo hitrost nizkodvižnega viličarja Linde. Na ta način vozni park ostane v gibanju in optimalno produktiven, hkrati pa zagotavlja visoko raven varnosti pri delu. Varnostna oprema, ki temelji na laserski optiki in kamerah, zazna ljudi, druge viličarje in ovire ter zanesljivo preprečuje trke. Varnostne lastnosti viličarja T-MATIC dopolnjujejo gumbi za zaustavitev v nujnih primerih ter zvočni opozorilni signali in utripajoče luči.

 • Napreden varnostni sistem
 • Varno izogibanje trkom
 • Zvočno-vizualni opozorilni sistemi

Upravljanje

Nizkodvižni viličar T-MATIC je zasnovan za delo v neposredni bližini ljudi. Poleg tega je T-MATIC mogoče preklopiti z avtomatiziranega na ročno upravljanje z ročajem na premičnem krmilu. T-MATIC je mogoče hitro prilagoditi spremenljivim delovnim pogojem kot posamični viličar ali kot del avtomatiziranega voznega parka. Komunikacija z avtomatiziranimi napravami, kot so npr. vrata ali valjčni transporterji ali sistemi za upravljanje skladišč in sistemi ERP, poteka prek programske opreme Supervisor. Pri tem T-MATIC vedno zagotavlja optimalno hitrost vožnje pri maksimalni zmogljivosti pretovarjanja.

 • Uporabniku prijazno upravljanje
 • Možno krmiljenje v okviru voznega parka
 • Komunikacija z avtomatiziranimi napravami
 • Optimizirana hitrost vožnje

Servis

Elektronske in mehanske komponente nizkodvižnega viličarja T-MATIC so preprosto dostopne, kar zagotavlja kratka vzdrževanja in dolgoletno visoko razpoložljivost. K visoki razpoložljivosti viličarja prispevajo tudi pogoni s trifazno tehnologijo, ki ne potrebuje vzdrževanja, ter posebej razvito omrežje krmilne elektronike, ki omogoča, da si je vse podatke o viličarju T-MATIC mogoče ogledati s servisnim prenosnim računalnikom in jih analizirati. Obstaja tudi možnost vzpostavitve sistema za daljinsko diagnostiko.

 • Digitalno diagnostično orodje
 • Daljinski pregled
 • Predvidljiv urnik vzdrževanja
 • Trifazna tehnologija, ki ne potrebuje vzdrževanja

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
T-MATIC 3,0 (t) 120 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh 2735 (mm) 6/6 (max. 7,2/1,1) km/h

Dodatna oprema

2D-laserska zavesa

T-MATIC je na voljo tudi z 2D-lasersko zaveso, ki izvaja varnostne preglede okolice.

Bralnik črtnih kod

Na viličar je mogoče priklopiti bralnik črtnih kod, s katerim je mogoče prebrati podatke o tovoru in jih prenesti neposredno v sistem za upravljanje skladišč.

Sistem Linde BlueSpot™ z modro lučjo LED

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno potLinde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Gel baterija

Nizkodvižni viličar T-MATIC je mogoče opremiti tudi z gel baterijo. V ta namen je viličar mogoče dobaviti z ustreznimi prednastavitvami.

Kabelski podaljšek

Za nizkodvižni viličar je na voljo 3-metrski kabelski podaljšek, ki olajša polnjenje baterije.

Dodatna hupa

T-MATIC je mogoče opremiti z dodatno hupo. Z njo je nizkodvižni viličar bolj slišen v zelo hrupnih okoljih.

Zahtevaj ponudbo

T-MATIC

T-MATIC