Skladiščniki nosijo interaktivne opozorilne telovnike podjetja Linde Material Handling v slabo osvetljenem skladišču
Bodyguard 2.0

Interaktivni opozorilni telovniki za maksimalno varnost

Linde Material Handling z interaktivnim opozorilnim telovnikom širi svoj inovativni sistemSafety Guard,ki – med drugim – pravočasno opozori voznike viličarjev in pešce v nevarnih situacijah. Pametni opozorilni telovnik opozarja uporabnika na nevarnosti s pomočjo svetlobnih signalov, vibriranja in zvokov ter tako zagotavlja maksimalno varnost v zaprtih prostorih in na prostem.

Intralogistika zahteva najvišjo stopnjo varnosti zaposlenih v kombinaciji z vozili za talni transport. V skladiščih, proizvodnji in na prostem je pogosto zelo hrupno, stresno in nepregledno. Visoki regali, ozki hodniki, skladi izdelkov in slabo vidna križišča zastirajo pogled pešcev in voznikov viličarjev na okolico. Številke govorijo zase. V Nemčiji se vsako leto zgodi približno 11.500 viličarskih nesreč. V 44 odstotkih primerov pride do poškodb ljudi. Videti in biti viden je zato ključnega pomena.


Interaktivni opozorilni telovnik podjetja Linde Material Handling ponuja večjo varnost v slabo preglednih situacijah. Pametni opozorilni telovnik vizualno, zvočno in z vibriranjem opozori osebo, ki ga nosi, takoj ko se ji približa vozilo za talni transport. To poskrbi za dvojno varnost: opozorilni telovnik aktivno opozarja uporabnika na bližajočo se nevarnost in hkrati izboljša vidnost pešca. To je pomembna razširitev sistema Safety Guard.

Linde Safety Guard: vedno v območju zaščite

Linde Safety Guard je inovativni asistenčni sistem, ki izboljša varnost voznika in pešca. Hkrati pa z aktivnim nadzorom in opozarjanjem dodatno ščiti tudi infrastrukturo in blago pred škodo zaradi trkov. V vozilo za talni transport vgrajena enota z zvočnimi signali in utripajočimi LED diodami opozarja voznike na nevarnosti v neposredni bližini viličarja. LED diode vozniku kažejo tudi, iz katere smeri se osebe približujejo nevarnemu območju. Hkrati je opozorjen tudi pešec: z enoto viličarja komunicirata tako že dalj časa razpoložljiva prenosna enota sistema Safety Guard kot tudi novi interaktivni opozorilni telovnik. Oba z zvoki, utripajočimi LED diodami ali vibriranjem opozarjata uporabnike na bližajoči se viličar, kar izboljša pozornost vseh udeležencev.

Poti skladiščnikov in viličarjev se križajo, skladiščnik pa je jasno viden z interaktivnim opozorilnim telovnikom podjetja Linde Material Handling

Viden, slišen, občuten, vedno prisoten

Interaktivni opozorilni telovnik združuje prednosti običajnega opozorilnega telovnika z inovativnim varnostnim konceptom sistema Linde Safety Guard. Telovnik omogoča prilagoditev varnostne rešitve tekočemu delu in ne obratno. V okviru upravljanja varovanja zdravja in varnosti pri delu (HSE) je opozorilni telovnik mogoče vključiti v delovni vsakdan zaposlenih. Zelo udobna nošnja, preprosta uporaba in dolga življenjska doba zagotavljajo, da delo poteka nemoteno, hkrati pa se zaposleni počutijo boljše in varnejše.

Varna in udobna nošnja

Interaktivni odsevni telovnik je na voljo v šestih velikostih. Ker se zelo dobro prilegajo, se med delom ne zapletejo v naprave, regale ali druge predmete. Kroj ponuja optimalno svobodo gibanja. Opozorilna oprema odsevnega telovnika je nameščena na višini ključnice. Tam človek najbolj začuti vibriranje alarma. Poleg tega se v neposredni bližini ušes oglasi zvočni opozorilni signal. Opozorilni signal in vibriranje je mogoče individualno prilagoditi delovnemu okolju.

Preprosto in enostavno upravljanje

Upravljanje interaktivnega odsevnega telovnika je preprosto in intuitivno. Začetni zvok pomeni, da je odsevni telovnik aktiviran. Če je baterija prazna ali odstranjena, se oglasi odjavni signal. LED dioda položaja stanja, uporabnika telovnika nenehno obvešča o obratovalnem stanju oddajnika signala, prikaz na bateriji pa o trenutni ravni napolnjenosti. Če odsevni telovnik odložite, ga zaznavno tipalo samodejno izklopi.